Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

Τηλεοπτική επανεμφάνιση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα με μάσκα!

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας σήμανε η χθεσινή επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα στην τηλεοπτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας. Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα του, ανακοίνωσε 121 νέα περιστατικά και επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης, τονίζοντας πως χρειάζεται συνεχής εγρήγορση προκειμένου να μη σημειωθεί ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, ενώ παρατήρησε ότι όλο και περισσότερα περιστατικά αφορούν νέες ηλικίες. «Οι νέοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά» υπογράμμισε και χαρακτήρισε τη χρήση μάσκας αποτελεσματικότερη και από ασπίδα. «Ο κίνδυνος υπάρχει, πρέπει να ρίξουμε τον δείκτη R0 κάτω από το 1, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα φάρμακα και στο πολυπόθητο εμβόλιο που θα «δαμάσει» τον φονικό ιό, ο Σωτήρης Τσιόδρας εκτίμησε πως τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να είναι το νέο όπλο στη μάχη κατά του Covid-19 και πρόσθεσε πως υπάρχει ελπίδα για ένα ασφαλές εμβόλιο.

«Αυτό δεν σημαίνει πως σίγουρα θα έχουμε εμβόλιο, αλλά φτάσαμε γρήγορα στα τελευταία στάδια. Δεν υπάρχει μαγική λύση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού» είπε, υπογραμμίζοντας πως η φαρμακευτική βιομηχανία ξεπερνά τους ανταγωνισμούς για ανακάλυψη θεραπειών και συνεχίζεται η παγκόσμια συνεργασία.

Στο πλαίσιο της έξαρσης του ιού που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, επισημαίνοντας παράλληλα πως σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού θα επανέλθει με καινούργια.

Από σήμερα, λοιπόν, απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί και από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου θα εγκατασταθεί στο σημείο μόνιμο κλιμάκιο για δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως από την Κυριακή 16 Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ υποχρεωτικός κατ’ οίκον περιορισμός για επτά ημέρες σε όσους εισέρχονται από Κακαβιά. Ακόμη, παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου ο περιορισμός των 100 ατόμων σε εκδηλώσεις, όπως είναι οι γάμοι, οι βαφτίσεις και οι κηδείες, τόσο στον χώρο τέλεσης των μυστηρίων όσο και των δεξιώσεων.

Για την αποτελεσματικότερη πρόληψη αποφασίστηκε η έναρξη εντατικών ελέγχων σε εργοστάσια τροφίμων και ανακοινώθηκε η ένταξη του ΕΦΕΤ στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο κατάστρωμα των πλοίων, ενώ προανήγγειλε και περιορισμούς στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης σε περίπτωση περαιτέρω αύξησης των κρουσμάτων.
«Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα. Εχθρός μας είναι ο εφησυχασμός» είπε.

Σημειώνεται πως από τα 121 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, μόνο τα πέντε εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, μεγάλη άνοδος καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα, καθώς μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 47 κρούσματα, ενώ στην Αττική 26 και τα υπόλοιπα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Τέλος, δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος από κορονοϊό στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 1

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...