Κινητό, μάσκα & φιλότιμο! Τo διάγγελμα που έγινε τελικά μήνυμα

Ο Μητσοτάκης ζήτησε από όλους τους Ελληνες να τηρήσουν τους κανόνες που έχουν επιβληθεί.

Υπογράμμισε ότι κανένας  εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, αφού κανονικότητα όπως  τη γνωρίζαμε έως  τον Φεβρουάριο δεν υπάρχει.

Στο φιλότιμο των Ελλήνων αποφάσισε να απευθυνθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως τόνισε, η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στη μάχη κατά του κορονοϊού. Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό να απευθύνεται με διάγγελμα στον ελληνικό λαό, τελικά όμως το έκανε μέσω μηνύματός του στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρωθυπουργός, πρέπει να ενεργοποιήσουμε και πάλι το εθνικό μας εμβόλιο που δεν είναι άλλο από το φιλότιμο μας και όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί και εφόσον γίνει αυτό, θα βγούμε νικητές και από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Έχοντας διανύσει σχεδόν τρεις μήνες από τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μία σημαντική αύξηση των θετικών κρουσμάτων η οποία, όμως, διαφέρει ουσιωδώς από το πρώτο κύμα της πανδημίας και αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο και μας προβληματίζει και μας ανησυχεί.

Υπογραμμίζοντας ότι κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, αφού κανονικότητα όπως τη γνωρίζαμε έως τον Φεβρουάριο δεν υπάρχει, ώσπου η επιστημονική κοινότητα ανακαλύψει το εμβόλιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος σε μια νέα καθημερινότητα υψηλού ρίσκου, που επιβάλλει νέους κανόνες εργασίας, συμβίωσης, κυκλοφορίας και ψυχαγωγίας, έκανε λόγο για ένα σχέδιο που θα ήθελε να κρατήσει πολύ λίγο, διότι επιβάλλει μέτρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι για όλους δυσάρεστα.

Κακοπροαίρετα

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της πανδημίας, ισχυρίστηκε ότι αυτό που κάποιοι συχνά κακοπροαίρετα ονομάζουν έλλειψη σχεδίου ή κυβερνητικές παλινωδίες είναι ακριβώς αυτή η διαρκώς ευμετάβλητη συνθήκη στην οποία καλείται να προσαρμοστεί κάθε κυβέρνηση απέναντι σε μια πανδημία που θέτει πρωτόγνωρα προβλήματα δημόσιας πολιτικής για τα οποία δεν υπάρχουν ούτε έτοιμες απαντήσεις ούτε δοκιμασμένες λύσεις.

Αποκλείοντας το ενδεχόμενο ενός δεύτερου, γενικού lockdown, είπε ότι ναι μεν χάρη σε αυτό καταφέραμε και σώσαμε ζωές -και πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό το οποίο πετύχαμε-, όμως ταυτόχρονα τα κλειστά σχολεία, οι κλειστές επιχειρήσεις, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις προκαλούν όχι μόνο τεράστια οικονομικά αδιέξοδα, αλλά και εντονότατα κοινωνικά προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, κάλεσε τους πάντες να φορούν μάσκα σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους, όπου δεν γίνεται να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, λέγοντας ότι αυτή πρέπει να γίνει πια μόνιμος συνοδός μας, όπως είναι το κινητό και τα γυαλιά μας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην απόρριψη των θεωριών συνωμοσίας που καλούν σε απειθαρχία στα μέτρα που εισηγείται όχι η Πολιτεία, αλλά οι ειδικοί επιστήμονες για να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο «Ιανός» έβγαλε φέρετρα στους δρόμους – Μακάβριο θέαμα στο χωριό Φυλακτή Καρδίτσας

Από την Εύα Παπαδάτου Έπειτα από τρία 24ωρα ασυνεννοησίας, αλλά και αγωνίας...

Γρ. Σκαλιστήρας: Το Thess Residences είναι η νέα εποχή φιλοξενίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της κατασκευής, του...

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...