Σερφάρεις συχνά στο διαδίκτυο; Προστάτεψε την ιδιωτικότητά σου με VPN

Το κινητό και ο υπολογιστής έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητά μας. Είτε για επαγγελματική χρήση και επικοινωνία με τους συνεργάτες, meetings κλπ, είτε στον ελεύθερο χρόνο μας για να επικοινωνούμε με τους φίλους μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα μέσω των κοινωνικών δικτύων ή ακόμη για παρέα παρακολουθώντας μια ταινία στις δημοφιλείς πλατφόρμες που παρέχουν αυτού του είδους υπηρεσίες.

Όσο αμέριμνοι βέβαια και να σερφάρουμε στο διαδίκτυο κάθε μέρα, οι περισσότεροι από εμάς τους απλούς χρήστες δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η ανέμελη χρήση του διαδικτύου κρύβει πολλούς κινδύνους όπου τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνουμε. Όταν συμβεί αυτό είναι συνήθως είναι πολύ αργά και η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Οι επιθέσεις από χάκερς σε επαγγελματικά αλλά και οικιακά δίκτυα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια με την ζημιά που έχει προκληθεί, να είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ. Όταν καταφέρνουν  να μπουν στο δίκτυο του «θύματος» μπορούν να υποκλέψουν πληροφορίες από το πιο απλό όπως η πλοήγηση σελίδων έως βέβαια τραπεζικοί λογαριασμοί, κωδικούς πρόσβασης και σύνδεσης και πολλά ακόμα ευαίσθητα δεδομένα

Τις περισσότερες φορές το θύμα δεν το αντιλαμβάνεται αμέσως, αλλά δυστυχώς όταν καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι ήδη αργά.

Τί είναι το VPN;

Το VPN είναι ένα εργαλείο – εφαρμογή ασφάλειας που προστατεύει το απόρρητο της διαδικτυακής σας σύνδεσης. Διαφορετικά μπορεί εύκολα να παρακολουθείται και να προβάλλεται από τρίτα άτομα τα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησης, τα ληφθέντα αρχεία, τις πληροφορίες των τραπεζικών συναλλαγών στο διαδίκτυο και τους κωδικούς πρόσβασης.

Αντιθέτως όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, όλη η δραστηριότητα στο διαδίκτυο είναι κρυπτογραφημένη, ενώ παράλληλα η διεύθυνση της  IP σας δεν εμφανίζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να δει κανείς άλλος τις δραστηριότητες σας.

Πολλές χώρες στον κόσμο χρησιμοποιούν ακόμη την λογοκρισία σε πολλά δημοσιεύματα, τα οποία είναι αντίθετα ή ασκούν κριτική στις πολιτικές τους. Αν επισκεφθεί κανείς μία χώρα που ασκεί τέτοιου είδους πολιτικές, είναι αδύνατο να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με το VPN δίνεται η δυνατότητα να παρακάμψει κανείς αυτούς τους περιορισμούς και να μπορεί να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ελεύθερα, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί τα δεδομένα του ασφαλή από αδιάκριτα βλέμματα.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα του VPN, είναι ότι πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες  έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς και δεν μπορεί να δει κανείς βίντεο, ταινίες, streaming video κλπ (π.χ. Youtube, Netflix, Vimeo) από άλλες χώρες. Αυτό το πρόβλημα με το VPNλύνεται και μπορεί κανείς να απολαύσει πολλές περισσότερες υπηρεσίες, ταινίες κλπ σε σχέση με μία απλή σύνδεση.

Ειδικά οι gamers είναι ιδιαίτερα επωφελειμένοι από την χρήση VPN!!

Υπάρχουν εκατοντάδες δημοφιλή online παιχνίδια, αλλά δεν είναι προσβάσιμα από την Ελλάδα. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν πολλοί gamers σε όλο τον κόσμο. Να θέλουν να συμμετάσχουν στο παιχνίδι και να μην μπορούν. Με ένα VPN, εύκολα μπορείς να αλλάξεις την τοποθεσία και χώρας σου και να παίξεις σε όποιο παιχνίδι θέλεις οπουδήποτε στον κόσμο!

Το τελικό συμπέρασμα μας είναι, ότι με τη χρήση ενός VPN έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο και μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερες υπηρεσίες!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ