Τσιπάκι θα (μας) φτιάχνει τη διάθεση – Ανακούφιση από στρες και ανησυχίες

Τη δυνατότητα επιλογής διάθεσης φιλοδοξεί να προσφέρει ένα νέο μικροτσίπ εγκεφάλου που επεξεργάζεται η εταιρία Neuralink του Ιλον Μασκ.

Το μυστικό πρότζεκτ στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα ο Μασκ προβλέπει αυτή τη νέα λειτουργία του εγκεφαλικού μικροτσίπ, που θα καταφέρνει την αλλαγή στη διάθεση με τον έλεγχο των επιπέδων ορμονών. Αυτό θα γίνεται με την εκπομπή κυμάτων που θα είναι πέρα από τις συνηθισμένες ή φυσιολογικές συχνότητες. Η αρχική πρόβλεψη για το μικροτσίπ της Neuralink που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο ήταν να βοηθήσει ανθρώπους με κατεστραμμένη σπονδυλική στήλη να αποκαταστήσουν την κίνηση και την κινητικότητα των άκρων τους.

Η ενημέρωση του μικροτσίπ με τη νέα λειτουργία φιλοδοξεί να ανακουφίσει το στρες και την ανησυχία που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι εξισορροπώντας τα επίπεδα των ορμονών του εγκεφάλου, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του σάιτ techtimes.com. H πολλά υποσχόμενη τεχνολογία της Neuralink βασίζεται σε εύκαμπτες ίνες που πιστεύεται ότι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές ως εμφυτεύματα στον εγκέφαλο και υπόσχεται να προκαλέσει λιγότερη από την υποτιθέμενη ή αναμενόμενη βλάβη που προκαλούν τα άλλα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τον υπολογιστή, αν τελικά όλα πάνε βάσει σχεδίου, και έτσι μεγάλος όγκος δεδομένων θα μπορεί να διοχετεύεται κατευθείαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ