Τσιπάκι θα (μας) φτιάχνει τη διάθεση – Ανακούφιση από στρες και ανησυχίες

Τη δυνατότητα επιλογής διάθεσης φιλοδοξεί να προσφέρει ένα νέο μικροτσίπ εγκεφάλου που επεξεργάζεται η εταιρία Neuralink του Ιλον Μασκ.

Το μυστικό πρότζεκτ στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα ο Μασκ προβλέπει αυτή τη νέα λειτουργία του εγκεφαλικού μικροτσίπ, που θα καταφέρνει την αλλαγή στη διάθεση με τον έλεγχο των επιπέδων ορμονών. Αυτό θα γίνεται με την εκπομπή κυμάτων που θα είναι πέρα από τις συνηθισμένες ή φυσιολογικές συχνότητες. Η αρχική πρόβλεψη για το μικροτσίπ της Neuralink που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο ήταν να βοηθήσει ανθρώπους με κατεστραμμένη σπονδυλική στήλη να αποκαταστήσουν την κίνηση και την κινητικότητα των άκρων τους.

Η ενημέρωση του μικροτσίπ με τη νέα λειτουργία φιλοδοξεί να ανακουφίσει το στρες και την ανησυχία που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι εξισορροπώντας τα επίπεδα των ορμονών του εγκεφάλου, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του σάιτ techtimes.com. H πολλά υποσχόμενη τεχνολογία της Neuralink βασίζεται σε εύκαμπτες ίνες που πιστεύεται ότι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές ως εμφυτεύματα στον εγκέφαλο και υπόσχεται να προκαλέσει λιγότερη από την υποτιθέμενη ή αναμενόμενη βλάβη που προκαλούν τα άλλα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τον υπολογιστή, αν τελικά όλα πάνε βάσει σχεδίου, και έτσι μεγάλος όγκος δεδομένων θα μπορεί να διοχετεύεται κατευθείαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...