Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Βιβλική καταστροφή! Στο έλεος της «Θάλειας» η Εύβοια θρηνεί επτά νεκρούς

Η οργή της φύσης μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία, καθώς από το φονικό μπουρίνι που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην Εύβοια έχασαν τις ζωές τους επτά συνάνθρωποί μας, ανάμεσά τους και ένα βρέφος οκτώ μηνών, ενώ ακόμη ένας αγνοούνταν ως αργά χθες!

Φ1 5127176

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε το άτυχο αγγελούδι σοκάρουν! Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του βρέφους παραθέριζε στα Πολιτικά Ευβοίας, όταν πλημμύρισε το υπόγειο διαμέρισμά της. Τα λασπόνερα έσπασαν το τζάμι του υπνοδωματίου και εισέβαλαν με ορμή στο εσωτερικό του, πανικοβάλλοντας τους γονείς του παιδιού, που μέσα στον πανικό τους έτρεξαν προς την εξώπορτα, την οποία άνοιξαν για να γλιτώσουν. Η απόφασή τους, όμως, αυτή αποδείχθηκε μοιραία, καθώς μέσα σε δευτερόλεπτα ο σαρωτικός χείμαρρος πλημμύρισε τα πάντα, παρασύροντας και το οκτώ μηνών βρέφος που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην αγκαλιά του πατέρα του! Σε κατάσταση σοκ οι γονείς ειδοποίησαν στη συνέχεια τις Αρχές, ωστόσο ήταν ήδη αργά όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το μωρό. Το αγγελούδι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος και στην απόγνωση τους τραγικούς γονείς.

Φ2 5127124

Ο Δήμαρχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς της φονικής κακοκαιρίας «Θάλεια» είναι επίσης ένας 85χρονος και μια 86χρονη από την περιοχή των Πολιτικών, ενώ στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν λίγο αργότερα μια 70χρονη από τις παρόχθιες περιοχές του Λήλαντα, ένας 39χρονος από το Μπούρτζι, μια 38χρονη που βρέθηκε πνιγμένη μέσα στο σπίτι της στην Αμφιθέα και ένας ακόμη στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων. Μια γυναίκα, η οποία θεωρούνταν αγνοούμενη, εντοπίστηκε νωρίς χθες το μεσημέρι και διασώθηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου! Στο μεταξύ, οι ομάδες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δεν σταμάτησαν λεπτό να επιχειρούν στην περιοχή. Ανδρες του ΕΚΑΒ έσωσαν μία 97χρονη η οποία εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι να επιπλέει στο νερό μαζί με το στρώμα της! Το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ως αργά χθες είχε δεχθεί συνολικά 658 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων σε Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα. Επίσης, ως εκείνη την ώρα είχαν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με τη βοήθεια εναέριων διασωστών της 1ης ΕΜΑΚ.

Την ίδια ώρα, στις περιοχές που δέχτηκαν τη μανία της φύσης οι εικόνες της καταστροφής είναι βιβλικές.

φ3 5127213

Σε πολλά σημεία του νησιού χρειάστηκε να επέμβουν γερανοί για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, ακόμα και όχημα της Αστυνομίας, το οποίο παρασύρθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να απομακρύνουν κάτοικο της περιοχής. Από τους ορμητικούς χειμάρρους παρασύρθηκαν επίσης γιγάντιοι κορμοί δέντρων, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε γέφυρες, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ενώ λύγισαν ακόμα και κολόνες της ΔΕΗ! Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Παράλληλα, ανέφερε ότι η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Ωστόσο, η τελευταία επιβεβαιωμένη μέτρηση έδειξε πάνω από 350 χιλιοστά!

φ4 5127211

«Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, πολλοί απεγκλωβισμοί. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική για τη δήλωσή του ότι θα είχαμε εκατόμβη νεκρών αν λειτουργούσε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112!

φ8 diasostes moro eyvoia 0
Διασώστης προσφέρει βοήθεια σε μία ηλικιωμένη γυναίκα που κρατάει στα χέρια της ένα μωρό στο Μπούρτζι της Εύβοιας, Κυριακή 09 Αυγούστου 2020, μετά από έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Δύο ηλικιωμένοι ανασύρθηκαν νεκροί στα Πολιτικά Ευβοίας από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε από χτες το βράδυ την περιοχή και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί. Πρόκειται για ένας 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή» ανέφερε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...