Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

H Μελίνα έγινε «θυσία»

Συγκλόνισαν οι καταθέσεις των χαροκαμένων γονιών της 4χρονης για τον θάνατό της έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν όσα ανέφεραν στις καταθέσεις τους ενώπιον του δικαστηρίου οι χαροκαμένοι γονείς της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου, η οποία έχασε τη ζωή της πριν από πέντε χρόνια, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στα κρεατάκια.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, που χειρίστηκε το περιστατικό του άτυχου νηπίου τον Δεκέμβριο του 2015. Η ξαδέλφη του πρώην υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της μικρής Μελίνας.

Συντετριμμένος

Στην ακροαματική διαδικασία, που επιτέλους άρχισε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έπειτα από αρκετές αναβολές, κατέθεσε πρώτος ο Μανώλης Παρασκάκης, πατέρας της αδικοχαμένης Μελίνας. Συντετριμμένος, ο 41χρονος περιέγραψε όσο πιο ψύχραιμα μπορούσε τη μοιραία εκείνη μέρα, αλλά υπήρχαν και στιγμές που ο κόμπος στον λαιμό του διέκοπτε τη ροή των λόγων του.

Ανέφερε ότι ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες που τους είχαν δώσει οι γιατροί και πως ο προεγχειρητικός έλεγχος ήταν καθαρός. Είπε ότι διαπίστωσε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο χειρουργείο της κόρης του και αντιλήφθηκε τις νοσοκόμες να είναι σε κατάσταση πανικού. Κάποια στιγμή βγήκε ο χειρουργός και τους ενημέρωσε ότι προσπάθησαν να ξυπνήσουν δύο φορές το αγγελούδι, αλλά δεν μπόρεσαν και πως έκανε βρογχόσπασμο:
«Ρώτησα αν κινδυνεύει το παιδί μου κι εκείνοι με καθησύχασαν. Αν ήξερα ότι η συγκεκριμένη αναισθησιολόγος θα αναλάμβανε το παιδί μου, ύστερα από αυτά που άκουσα, ότι έκανε χρήση πεθιδίνης, δεν θα το πήγαινα σε αυτή. Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποδείξω ότι έχει σχέση με αυτή την κατάσταση. Το παιδί μου το αντιμετώπισε με λάθος τρόπο» είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας τα εξής: «Η Μελίνα μου έγινε θυσία για να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ΕΣΥ σχετικά με τον προεγχειρητικό έλεγχο των παιδιών και την εκπαίδευση των αναισθησιολόγων. Το να κάνει ένα παιδί βρογχόσπασμο δεν είναι σπάνιο, το θέμα είναι πώς αντιμετωπίστηκε αυτό».

Σε χειρότερη συναισθηματική κατάσταση ήταν η μητέρα της Μελίνας, Δήμητρα, η οποία περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια τη μέρα που έχασε από την αγκαλιά της τη μία από τις δίδυμες κορούλες της: «Η ενημέρωση που είχαμε στο Βενιζέλειο ήταν ότι το παιδί μας δεν ξυπνούσε, αλλά “δεν υπάρχει ένδειξη ότι κινδυνεύει και για τη δική της ασφάλεια θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ”».

Η ίδια είπε ότι, όταν έφτασαν «σαν τους τρελούς» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και είπαν στη γιατρό που τους ανέλαβε ότι το παιδί δεν κινδυνεύει (όπως τους είχαν πει στο Βενιζέλειο), εκείνη τους απάντησε: «Σας είπαν ψέματα». Σύμφωνα με το cretalive, η συγκεκριμένη γιατρός ήταν και η επόμενη μάρτυρας, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τη ρωτά: «Οταν εσείς ενημερώσατε τους γονείς στην πρώτη ενημέρωση, τους είπατε “σας είπαν ψέματα”;» «Δεν θυμάμαι να έχω πει κάτι τέτοιο. Στα τόσα χρόνια που δουλεύω αποφεύγω τέτοιες ακραίες εκφράσεις» απάντησε η μάρτυρας. Ωστόσο λίγο αργότερα δήλωσε: «Τώρα που τα φέρνω στο μυαλό μου, τους είπα “όχι, δεν είναι έτσι που σας είπαν. Το παιδί έχει πάνω από 90% πιθανότητα να πεθάνει”. Μας έφεραν ένα παιδί ωχρό, ψυχρό, χωρίς σημεία κυκλοφορίας, που έκανε μπροστά μας ανακοπή». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...