Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Σάββατο 01.10.2022

Χατζηπαναγιώτης – Κόκλας: Αποκαλύπτουν άγνωστες στιγμές από τα «Εγκλήματα»

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και ο Κώστας Κόκλας συναντήθηκαν με...

Μέισι Ουίλιαμς: Ο εφιάλτης της «Άρια» στα χέρια του πατέρα της

Τέσσερα χρόνια πριν αναλάβει σε ηλικία 12 ετών τον...

Μανώλης Φράγκος: «Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές μας δεν παλεύουν για τη χώρα μας»

«Οι περισσότεροι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν εργάζονται πραγματικά για την Ελλάδα. Ενεργούν σαν εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων, στις οποίες εντάσσονται» λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια για τους συναδέλφους του ο Μανώλης Φράγκος, ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

  • Από την Βίβιαν Μπενέκου

Πρόκειται για ένα νεαρό δραστήριο αγόρι, μόλις 27 χρόνων, που έχει ήδη προλάβει να φτιάξει ένα «super πολιτικό βιογραφικό» με σημαντικές επιτυχίες στην Ευρωβουλή, αλλά κι έναν γερό γάμο με την όμορφη Νικολέτα του, που είναι κτηνίατρος όπως και ο ίδιος.
Πολύ πρόσφατα ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο στοιχεία για τις ΜΚΟ και τον ρόλο τους, καθώς εκείνος θεωρεί ότι αυτές «…έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης για τη διόγκωση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος».

Πιστεύει ότι η κυβέρνηση κάνει εγκληματικό λάθος να παρασύρεται σε διάλογο-«παζάρι» με «εμπόρευμα» τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι «Η Ελληνική Λύση ήρθε για να μείνει».
«Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον Κυριάκο Βελόπουλο με συνεπήρε ο ζήλος του για μια καλύτερη, ανεξάρτητη Ελλάδα, μια Ελλάδα “Ελληνική”» λέει στην «Espresso», ο ίδιος, μιλώντας για τον πρόεδρο του κόμματός του.

Ένας χρόνος Ευρωκοινοβούλιο. Πώς είναι αυτό για σένα; Έχει μοναξιά ή κάνεις παρέα με άλλους Ελληνες ευρωβουλευτές;

Ύστερα από έναν χρόνο αγωνιστικής παρουσίας στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, μπορώ να σας πω ότι δεν μένει χρόνος για να νιώσεις μοναξιά, όχι εάν θέλεις να κάνεις πραγματικά σωστά τη δουλειά σου. Είναι πολλά τα ζητήματα που συζητούνται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και αφορούν ελληνικά συμφέροντα, για παράδειγμα η εμπορική μας σχέση με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, η προστασία των προϊόντων μας από απομιμήσεις, εθνικά θέματα, όπως η σχέση της Ε.Ε. με την ιμπεριαλιστική Τουρκία ή η αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος. Σε όλα αυτά τα ζητήματα, η Ελληνική Λύση είναι παρούσα και εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας μας στην Ευρώπη.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές νοιάζονται πραγματικά για τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη ή βολτάρουν στις πιάτσες των Βρυξελλών, μακριά από τα προβλήματα και με γεμάτες τις τσέπες;

Δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν εργάζονται πραγματικά για την Ελλάδα και για τους Έλληνες. Ενεργούν στις Βρυξέλλες σαν εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων στις οποίες εντάσσονται και οι οποίες προωθούν συχνά τη γερμανική κρατούσα πολιτική γραμμή. Γι’ αυτό και καταψηφίζουν ψηφίσματα και τροπολογίες που ευνοούν τα ελληνικά συμφέροντα, όπως για παράδειγμα στην τελευταία Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου καταψήφισαν τροπολογίες των Συντηρητικών, με τις οποίες ζητούσαν την αναστολή της προενταξιακής ένταξης και το πάγωμα όλων των χρηματοδοτήσεων της Τουρκίας.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Εξαφάνιση 48χρονης Ευρυδίκης: Ο πνευματικός της μίλησε για την τελευταία τους συνάντηση

Τι συμβαίνει με τις ΜΚΟ και τη χρηματοδότησή τους; Είδα κατέθεσες και σχετική ερώτηση στην Ε.Ε.

Έχουμε καταθέσει αρκετές ερωτήσεις και έχουμε παρέμβει αρκετές φορές για το θέμα των δήθεν «ανθρωπιστικών» ΜΚΟ. Το ζήτημα είναι ότι οι ΜΚΟ δεν ελέγχονται επαρκώς, ούτε ως προς τις χρηματοδοτήσεις τους ούτε ως προς τη δράση τους. Θεωρούμε ότι οι ΜΚΟ έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη διόγκωση του λαθρομεταναστευτικού ζητήματος.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ΜΚΟ συνεργάζονται με λαθροδιακινητές και παρακινούν ολόκληρους πληθυσμούς από την Ασία και την Αφρική να έρθουν στην Ελλάδα. Υπήρξαν, μάλιστα, σοβαρές ενδείξεις για κατασπατάληση κονδυλίων. Για τον λόγο αυτόν θεωρούμε ότι πρέπει να κλείσουν όλες οι σχετικές ΜΚΟ, ιδίως από τα ελληνικά νησιά, καθότι πιστεύουμε ότι η παρουσία και η ανέλεγκτη δράση τους διογκώνουν συνεχώς το πρόβλημα και ενθαρρύνουν τις νέες αφίξεις λαθρομεταναστών.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το Μεταναστευτικό;

Η Ελληνική Λύση έχει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρώτον και κυριότερο, πρέπει να φυλάττουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας, θαλάσσια και χερσαία, ώστε να αποτρέπουμε νέες αφίξεις από λαθρομετανάστες όλης της υφηλίου. Δεύτερον, όπως έχει επανειλημμένα προτείνει στην κυβέρνηση ο πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, είναι ανάγκη να μετεγκατασταθούν όλοι οι λαθρομετανάστες σε ακατοίκητες περιοχές προσωρινά μέχρι να απελαθούν, μακριά από τους οικισμούς των Ελλήνων. Ως νησιωτική χώρα, μπορούμε κάλλιστα να εκμεταλλευτούμε τα ακατοίκητα νησιά μας ως προσωρινά κέντρα φιλοξενίας και με σύγχρονες υποδομές να παρέχουμε ασφάλεια τόσο στους ίδιους τους λαθρομετανάστες (βλ. τα γεγονότα στη Μόρια) όσο κυρίως στους Ελληνες, που δοκιμάζονται σκληρά από την επέλαση και εγκατάσταση χιλιάδων -άγνωστης προέλευσης- ανθρώπων δίπλα στα σπίτια τους, στις εκκλησίες τους, στις δουλειές τους, στα σχολεία τους. Τρίτον, πρέπει να δοθεί έμφαση στις επιστροφές και στις άμεσες απελάσεις. Μόλις ταυτοποιούνται οι λαθραίοι, πρέπει άμεσα και μαζικά να επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους, χωρίς να παραμένουν σε διάφορες δομές επί μήνες, για να ωφελούνται οι διάφορες ΜΚΟ, που λαμβάνουν συνεχώς και περισσότερη χρηματοδότηση για τον σκοπό αυτόν.

Τι λάθος ή τι σωστό κάνει η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά θέματα και στα εθνικά ζητήματα γενικότερα;

Η κυβέρνηση παζαρεύει συνεχώς την εθνική μας κυριαρχία. Με τόσα παζάρια, όπως στις Πρέσπες, στην οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία και τώρα με την Τουρκία, φοβόμαστε πραγματικά για την Ελλάδα που θα μας απομείνει και αμφιβάλλουμε εάν η κυβέρνηση αυτή ενεργεί όντως ως «ελληνική». Στα εθνικά μας θέματα, η κυβέρνηση δεν έχει πυγμή, δεν έχει εθνικές γραμμές και, όπως αποδεικνύεται συνεχώς, δεν έχει κανένα σχέδιο. Με τη δε Τουρκία, η οποία διεκδικεί μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε θάλασσα, γη και αέρα, η κυβέρνηση κάνει το εγκληματικό λάθος να παρασύρεται σε διάλογο-«παζάρι», με «εμπόρευμα» τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ανείπωτη τραγωδία στην Καβάλα - Σκότωσε τη σύζυγο και το μωρό τους και αυτοκτόνησε

Γιατί αποφάσισες να σταθείς στο πλευρό του Βελόπουλου;

Ήμουν πάντοτε πολιτικά δραστήριος. Ως φοιτητής διετέλεσα πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Κτηνιατρικής ΑΠΘ και είμαι μέλος της Ελληνικής Λύσης ήδη από την ίδρυσή της, διετέλεσα μάλιστα πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο με συνεπήρε ο ζήλος του για μια καλύτερη, ανεξάρτητη Ελλάδα, μια Ελλάδα «ελληνική», όπως έλεγε ο ίδιος, καθώς και οι τεκμηριωμένες απόψεις και ιδέες του και η αφοσίωσή του σε αυτές. Έκτοτε, έχουμε άριστη σχέση και συνεργασία. Προσωπικά με τίμησε ιδιαίτερα με το να μου αναθέσει, ως κτηνίατρο, τη σύνταξη του κτηνοτροφικού μας προγράμματος.

Είσαι ευχαριστημένος με την έως τώρα κοινοβουλευτική παρουσία της Ελληνικής Λύσης;

Έχει παρεμβατικό λόγο το κόμμα; Και το ρωτώ γιατί αρκετές φορές έχουμε δει κόμματα που αναδείχτηκαν λόγω συγκυριών να μην μπορούν να σταθούν στην πορεία:

Η Ελληνική Λύση δίνει καθημερινά σκληρό αγώνα για να τιμήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών που τη στήριξαν. Αυτό φαίνεται ακόμη και από απλά πράγματα, όπως η αδιάλειπτη παρουσία όλων μας στα κοινοβουλευτικά έδρανα (είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε άδεια έδρανα στη Βουλή από απόντες «ωσεί παρόντες» βουλευτές), από την κοινοβουλευτική μας δραστηριότητα, που ξεπερνά κατά πολύ όλες τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, με μόλις δέκα βουλευτές και έναν ευρωβουλευτή. Πέραν όμως των στατιστικών στοιχείων, η Ελληνική Λύση παρεμβαίνει δυναμικά και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο για όλα τα ζητήματα που αφορούν ελληνικά συμφέροντα. Σε αντίθεση με τα κόμματα που αναφέρετε και χάθηκαν στην πορεία, η Ελληνική Λύση είναι παρούσα και προτείνει λύσεις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, χωρίς να περιορίζεται σε στείρα αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και, κατά τη γνώμη μου, η Ελληνική Λύση ήρθε για να μείνει.

Σε ποια θέματα είσαι συντηρητικός και σε ποια μεταρρυθμιστής; Τη στράτευση στα 18, για παράδειγμα, πώς τη βλέπεις;

Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, θα έλεγα πως είμαι κατά βάση συντηρητικός. Θεωρώ υψίστης σημασίας τον θεσμό της οικογένειας και τον ρόλο που αυτός επιτελεί, καθώς και τη σημασία της πατρίδας και της θρησκείας μας στη διαμόρφωση της ελληνικής ταυτότητας και του πολιτισμού μας. Χωρίς «συντήρηση» δεν υπάρχει….πρόοδος.
Όσο για τη στράτευση στα 18, κι επειδή η απειλή της Τουρκίας είναι υπαρκτή, εάν αυτή πράγματι εξυπηρετεί τις ανάγκες των στρατευμάτων μας, τότε με βρίσκει σύμφωνο.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Κτηνοτρόφος στην Καβάλα σκότωσε τη σύντροφό του και το 10 μηνών αγγελούδι τους και αυτοκτόνησε

Μετράς κάποιες επιτυχίες στα αγροτοκτηνοτροφικά. Πώς το πέτυχες αυτό;

Ως κτηνίατρος και συντάκτης του κτηνοτροφικού μας προγράμματος είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε αυτά τα ζητήματα. Η Ελληνική Λύση είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που έχει στην πρώτη θέση της ατζέντας της την παραγωγή πλούτου, δηλαδή, μεταξύ άλλων, τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Με συνεχείς παρεμβάσεις μας στα ευρωπαϊκά όργανα πιέζουμε για την αποτελεσματική προστασία των αγροτικών και κτηνοτροφικών μας προϊόντων από απομιμήσεις, όπως η φέτα, το ελληνικό μέλι, το μακεδονικό κρασί κ.ά. Ηδη ο αγώνας μας έχει αποτελέσματα και όπου εντοπίζουμε τέτοια ζητήματα επεμβαίνουμε αμέσως με κάθε τρόπο και μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Έχεις άποψη για Μεϊμαράκη, Παπαδημούλη, Καϊλή και Ανδρουλάκη;

Χωρίς να τους γνωρίζω προσωπικά, ώστε να μπορώ να εκφέρω άποψη για τον χαρακτήρα τους, θα έλεγα ότι ως πολιτικοί θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα για τη χώρα μας, αλλά μάλλον γι’ αυτούς προηγούνται το κόμμα και οι «ομάδες» τους και αυτό με στενοχωρεί. Για παράδειγμα, ο Παπαδημούλης, ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατέχει σημαντική θέση και θα μπορούσε να πιέζει για τα ελληνικά συμφέροντα. Αντί αυτού αντιπολιτεύεται την ίδια μας τη χώρα, υποστηρίζοντας για παράδειγμα τους λαθρομετανάστες, καταγγέλλοντας δήθεν κακομεταχειρίσεις από τις ελληνικές Αρχές, αντί να στηρίζει τους Έλληνες και την ίδια την Ελλάδα!

Ποιο κορίτσι είναι το τυχερό να στέκεται δίπλα σου;

Η γυναίκα μου, φυσικά. Με τη σύζυγό μου Νικολέτα Σερέτη γνωριστήκαμε ως συμφοιτητές στην Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Περνάμε πολύ χρόνο μαζί, είναι πάντοτε δίπλα μου όποτε τη χρειάζομαι και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα. Είναι σημαντικό να βρίσκεις το άλλο σου μισό στη ζωή. Η Νικολέτα, όπως και εγώ, έχει τεράστια αγάπη για τα κατοικίδια και γι’ αυτό πιστεύω πως ξεχωρίζει ως κτηνίατρος.

Ποια τα μελλοντικά πολιτικά σου σχέδια;

Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο παρόν, αλλά θα ευχόμουν για το μέλλον να αναγνωριστεί η δουλειά μας και να μεγαλώσει η οικογένεια και η ομάδα της Ελληνικής Λύσης τόσο ώστε να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε γνωστός τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης. Το...

Διόρθωση φύλου έκανε εγγονή πασίγνωστης Ελληνίδας δημοσιογράφου – παρουσιάστριας

Η εγγονή πασίγνωστης Ελληνίδας δημοσιογράφου και παρουσιάστριας έκανε διόρθωση...

Τους «τσακώσαμε» να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι από τα ελληνικά κυκλαδίτικα νησιά που...

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις της βουλευτού οδήγησαν τον σύζυγό της να καταθέσει αίτηση διαζυγίου

Η βουλευτής μπορεί να είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις ωστόσο έβρισκε...

Έφυγε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου άφησε την τελευταία του πνοή στο...

Γνωστό μοντέλο βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Νεκρό βρέθηκε μέσα στο σπίτι του του Αγίους Θεοδώρους...

«GNTM» χωρίς τη Σοφία Χατζηπαντελή – Τέλος από το ριάλιτι μόδας

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τη μονόφρυδη Κυπρία...