Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Ο Έλληνας Τζορτζ Γιανκόπουλος θα μας σώσει από τον κορονοϊό

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις έναν Ελληνα» λέει μια γνωστή λαϊκή ρήση, η οποία επιβεβαιώνεται με την περίπτωση του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Γιανκόπουλος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, αναπτύσσοντας ένα «κοκτέιλ» αντισωμάτων το οποίο μειώνει τα επίπεδα του ιού στους νοσούντες!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική εταιρία Regeneron Pharmaceuticals, της οποίας ο Γιανκόπουλος είναι συνιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας, το πειραματικό «κοκτέιλ» των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων μείωσε τα επίπεδα του κορονοϊού (το ιικό φορτίο) και βελτίωσε τα συμπτώματα σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια ως μέτρια μορφή Covid-19.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα δεδομένα θα υποστηρίξουν τη χορήγηση επείγουσας άδειας χρήσης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ» δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος, που φιλοδοξεί να νικήσει τον κορονοϊό, γεννήθηκε το 1959 στο Γούντσαϊντ της Νέας Υόρκης από τον Δάμη Γιανκόπουλο και τη Βασιλική Πεκμεσάρη από την Καστοριά. Από μικρός είχε όνειρο να γίνει επιστήμονας και τα κατάφερε με πολύ διάβασμα και κόπο! Το 1987 έλαβε τίτλους M.D. και Ph.D. από το Κολέγιο Ιατρών και Χειρουργών του πανεπιστημίου Κολούμπια. Το 1989 άρχισε να δουλεύει σε μια start-up βιοϊατρικής, που έγινε στη συνέχεια γνωστή ως Regeneron, και είχε ως στόχο να βρει νέους τρόπους να αναγεννά νευρώνες για να θεραπεύει ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα, όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκινσον.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιστημονικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, τη δεκαετία του 1990 ο Γιανκόπουλος ήταν ο 11ος πιο γνωστός επιστήμονας στον κόσμο, ενώ το 2004 εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών!

Έχει εκδώσει πλήθος ερευνητικών εργασιών, έχει διακριθεί με το βραβείο NY/NJ CEO Lifetime Achievement Award και, μαζί με την ομάδα του, έχει ανακαλύψει και αναπτύξει κορυφαία φάρμακα, μεταξύ αυτών και το φάρμακο για τον Εμπολα, με αποτέλεσμα να θεωρείται από τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες στον κόσμο!

regeneronoffices 1200x800 1

Αυτήν την περίοδο συμμετέχει στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, αναπτύσσοντας μια νέα θεραπεία που ουσιαστικά τοποθετεί αντισώματα απευθείας στον ανθρώπινο οργανισμό, σε αντίθεση με το εμβόλιο το οποίο οδηγεί το ανθρώπινο σώμα να δημιουργήσει δικά του αντισώματα.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μελέτης σε 275 ασθενείς έδειξαν ότι το μεγαλύτερο όφελος έχουν όσοι δεν δημιουργούν μόνοι τους στον οργανισμό τους υψηλά επίπεδα αντισωμάτων κατά της νόσου.

Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο της Regeneron θα βοηθήσει περισσότερο τους ασθενείς των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να αντιμετωπίσει τον «εισβολέα» μόνο με τα δικά του όπλα. Μέχρι στιγμής η αμερικανική κυβέρνηση έχει υπογράψει συμβόλαιο για προμήθεια 300.000 δόσεων του «κοκτέιλ» με την εταιρία, που έχει συνάψει συμφωνία και με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche για την παραγωγή και τη διάθεση του φαρμάκου στον υπόλοιπο κόσμο, εκτός ΗΠΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...