Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πίσω από τη βόμβα στον ΣΕΒ ο «βοηθός» του Παλαιοκώστα!

Ιαχές θριάμβου πρέπει να έβγαλαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που «ξεψάχνιζαν» τα ευρήματα από το σπίτι του 42χρονου συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα όταν βρήκαν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο την πρωτότυπη προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στον ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου του 2015!
Η προκήρυξη για την έκρηξη, σε μορφή PDF, ήταν αποθηκευμένη σε ένα στικάκι USB. Με αυτή η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών αναλάμβανε την ευθύνη για την ισχυρότατη έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, από την οποία είχαν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου αλλά και στο ξενοδοχείο «Αμαλία», στο κτίριο της κυπριακής πρεσβείας και σε ένα πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, η προκήρυξη συντάχθηκε στις 21.32 της 5ης Ιανουαρίου 2016. Η ανάληψη ευθύνης δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τρεις ώρες αργότερα, στις 00.46 της 6ης Ιανουαρίου. Οπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω αρχείο εντοπίστηκε σε επεξεργάσιμη μορφή της προκήρυξης, προτού αυτή αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

5 φ5 5152601 scaled

Πρακτικά, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι υπάρχουν πλέον ενοχοποιητικά στοιχεία που συνδέουν με τη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση τον προφυλακισμένο για τη γιάφκα στο Κουκάκι πρώην συνεργό του «φαντομά». Πρόκειται για επιβεβαίωση των υποψιών που είχαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, τα οποία θεωρούσαν ότι ο συνεργός του «μετρ των αποδράσεων» στην απαγωγή Μυλωνά έχει σχέσεις με την ΟΛΑ και ενδεχομένως βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας.

Ο 42χρονος είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι, μέσα στην οποία οι αστυνομικοί, που έκαναν έφοδο πριν από λίγες ημέρες, αντίκρισαν μια ολόκληρη αποθήκη πυρομαχικών και εκρηκτικών. Μάλιστα, το ενοικιοστάσιο είχε γίνει με τα πραγματικά του στοιχεία, λες και δεν είχε κανέναν να φοβηθεί! Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εκτός από τον 42χρονο, είχαν συλληφθεί ένας 38χρονος και μια 36χρονη.

Στα σπίτια του συνεργού του Παλαιοκώστα και των δύο συλληφθέντων, πέρα από τα δύο πιστόλια για τα οποία κατηγορείται το ζευγάρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet και φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, που εξετάζονται ενδελεχώς, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις. Στην αποθήκη-γιάφκα της οδού Αν. Ζίννη 16, στο Κουκάκι, βρέθηκαν και εφτά μασούρια εκρηκτικής ύλης βάρους περίπου ενός κιλού και 600 γραμμαρίων, πλήθος πυροκροτητών και σφαίρες για καλάσνικοφ.

5 φ4 5152348

Η ΟΛΑ είχε εμφανιστεί πρώτη φορά τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2013, όταν είχε πυροβολήσει στα παράθυρα των τότε κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Μάλιστα, οι τρομοκράτες είχαν καταφέρει να πετύχουν το παράθυρο του γραφείου του τότε προέδρου Αντώνη Σαμαρά. Στις 30 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου μέλη της ΟΛΑ γάζωσαν με καλάσνικοφ την κατοικία του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι. Στις 12 Ιανουαρίου 2014 εκτόξευσαν ρουκέτα κοντά στις εγκαταστάσεις της Mercedes στη Βαρυμπόμπη. Στις 12 Δεκεμβρίου 2014 έριξαν βροχή από σφαίρες στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας στο Παλαιό Ψυχικό.

Ακολούθησε η επίθεση στον ΣΕΒ, ενώ την ίδια μέρα εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε σακίδιο έξω από το υπουργείο Εργασίας. Επόμενο χτύπημα καταγράφηκε στις 19 Απριλίου 2017, με εκρηκτικό μηχανισμό σε γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα, στην Αθήνα. Η δράση συνεχίστηκε με το «θεαματικό» χτύπημα που προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στο Εφετείο, επί της οδού Λουκάρεως, τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ κατά τη διαφυγή τους οι τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά του αστυνομικού φρουρού. Τέλος, στις 17 Δεκεμβρίου 2018 τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...