Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Καρτέρι Θανατου στον «απατσι» της νυχτας – Τρεις σφαίρες το ξημέρωμα στο κορμί του Πάλλη

Από τη Νάντια Αλεξίου

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον υπόκοσμο, ο διαβόητος «Απάτσι» που αναλάμβανε «συμβόλαια θανάτου» τη δεκαετία του ’90, έμελλε να έχει το ίδιο τέλος, καθώς έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστου που τον πυροβόλησε μέσα από ένα αυτοκίνητο λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την οδό Κανακίδη στην Καλλιθέα.

Περαστικοί τον βρήκαν αιμόφυρτο και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση. Οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έφτασαν στο σημείο, δεν βρήκαν τον τραυματία και αποχώρησαν, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ότι ένας άνδρας ο οποίος είχε μεταφερθεί με τραύματα από πυροβόλο όπλο είχε καταλήξει. Έτσι εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για τον 60χρονο «Απάτσι» -κατά κόσμον Ευάγγελο Πάλλη-, που είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά ίσως είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Οι άνδρες της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας περισυνέλεξαν από το σημείο της φονικής ενέδρας έξι κάλυκες των 32 χιλιοστών, οι οποίοι έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση. Τρεις βολίδες είχαν πλήξει θανάσιμα τον σωματώδη «Απάτσι», ωστόσο μία προκάλεσε τον θάνατο με διαμπερές τραύμα στον δεξί ώμο που διαπέρασε τον θώρακα… Από τα πλάνα που κατέγραψαν κάμερες της περιοχής οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει τη στιγμή της επίθεσης την παρουσία ενός οχήματος από το οποίο πυροβόλησε ο δράστης.

Η δολοφονία αποδίδεται σε πληρωμένο «συμβόλαιο» με κίνητρο το ξεκαθάρισμα διαφορών. Ο Πάλλης αναλάμβανε τέτοιες εκτελέσεις και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για δύο από αυτές. Είχε συλληφθεί με ένταλμα για τη δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Παπαδάκου -συγγενή του αστρολόγου Πητ Παπαδάκου- τον Μάιο του 1995 στο πάρκινγκ του Ιπποδρόμου στην Καλλιθέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι δεν σχετίζεται με τη δολοφονία και το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θήβας τον αθώωσε ομόφωνα τον Ιούλιο του 2004. Ακόμη είχε θεωρηθεί δράστης της δολοφονίας ενός ιδιοκτήτη αλόγων έξω από τον παλιό Ιππόδρομο στο φαληρικό Δέλτα το 2002, καθώς ο τρόπος δράσης ταίριαζε με τη φονική ενέδρα σε βάρος του Παναγιώτη Παπαδάκου.

Ο «Απάτσι» συνελήφθη με ένταλμα και παραπέμφθηκε σε δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιώργου Αδαμόπουλου. Κατά την κράτησή του τον Ιούνιο του 1996 στην Ασφάλεια Λαμίας κατάφερε να αποδράσει και να καταφύγει σε κρησφύγετα στην Αττική και σε πόλεις της επαρχίας. Αν και η Δίωξη Ανθρωποκτονιών τον θεωρούσε ύποπτο και για άλλες δολοφονίες, δεν προέκυψαν στοιχεία ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη.

Τον Μάρτιο του 1996 εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του για εμπρησμό από πρόθεση και στάση κρατουμένων, αλλά συνελήφθη ύστερα από έξι χρόνια -στις 26 Σεπτεμβρίου 2002- στην είσοδο του Ασκληπιείου Βούλας οπλισμένος με ένα πιστόλι και τέσσερις γεμιστήρες και με πλαστές ταυτότητες και άδεια οδήγησης με στοιχεία «Γρηγόρης Γρηγοριάδης». Στις Φυλακές Τρικάλων στις 27 Μαΐου 2006 και αργότερα στο Μαλανδρίνο είχε πρωταγωνιστήσει σε εξεγέρσεις και εξελίχθηκε σε ήρωα των κρατουμένων, καθώς συμμετείχε στην πολυήμερη απεργία πείνας τους τον Νοέμβριο του 2008, με τις ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου να δηλώνουν τη στήριξή τους στον ποινικό κρατούμενο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...