Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Ο Μητσοτάκης με απόφασή του ακύρωσε τα πάντα για το «ΟΧΙ» του ’40 με πρόφαση τον κορονοϊό!

Έκανε το χατίρι στους… γείτονες που παθαίνουν «αλλεργία» στη θέα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους επαγγελματίες «ειρηνιστές» που επί χρόνια πολεμούν επίμονα τον θεσμό των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφασή του να ακυρωθούν και αυτές της 28ης Οκτωβρίου μετά τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου που ματαιώθηκαν λόγω του lockdown!

Την πρωτοφανή και προκλητική απόφαση για τον «στεγνό» εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ» και του Επους του 1940 έκανε γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνοντας ότι Στρατός και μαθητές δεν θα παρελάσουν λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των συντακτών ανακοίνωσε ότι είναι απόφαση του πρωθυπουργού, όχι μόνο να μη γίνει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλες οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ακύρωση των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου λόγω του lockdown, μετά το Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες και τον Δεκαπενταύγουστο κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Πλέον, δεν θα ξαφνιάσει τυχόν αντίστοιχη απόφαση και για τις εορτές των Χριστουγέννων! Κοντολογίς, τη χρονιά που διανύουμε ο κορονοϊός οδήγησε στην πλήρη κατάργηση κάθε θρησκευτικής και εθνικής εορτής των Ελλήνων, κάτι που δεν θα φανταζόταν ούτε ο πιο φανατικός πολέμιος του πατριωτισμού και της πίστης.

Στον αντίποδα, η Κύπρος πραγματοποίησε την 1η Οκτωβρίου τη στρατιωτική παρέλαση, για να τονώσει το αίσθημα των Ελληνοκυπρίων μέσα σε μια μακρά περίοδο έντασης. Στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ής επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κυπριακό υπουργείο Αμυνας διοργάνωσε την παρέλαση με όλα τα τυπικά, αν και -λόγω του κορονοϊού- αυτή έγινε παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων. Ωστόσο, έστω και μέσω της τηλεόρασης, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση, που διαχρονικά στέλνει κάθε φορά μήνυμα αποτροπής προς πάσα κατεύθυνση και τονώνει το ηθικό και το φρόνημα, μέσω της επίδειξης των νέων οπλικών συστημάτων.

κύπρος

Η Αθήνα, από την άλλη, επέλεξε να «εξαφανίσει» τις παρελάσεις για να απαλλαγεί μια και καλή από το ζήτημα, λες και θέλουμε πλέον να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Αραγε, τα αεροσκάφη των «γερακιών» της Πολεμικής Αεροπορίας θα ανοίξουν τα φτερά τους πάνω από τη Θεσσαλονίκη ή την πρωτεύουσα, ή ο κορονοϊός θα το εμποδίσει και αυτό;

Η είδηση προκάλεσε μοιραία έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο και πολλοί αναρωτήθηκαν αν, την ώρα που ακυρώνονται οι εθνικές εορτές και οι παρελάσεις, μπορούν να οργανώνουν συλλαλητήρια οι κομματικές νεολαίες και οι πολιτικοί σχηματισμοί με τη δικαιολογία ότι τηρούν τα μέτρα ασφαλείας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να επιτρέπονται πολιτικές και κομματικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια την ώρα που ακυρώνονται οι παρελάσεις.

Με λίγα λόγια, εκεί στο Μαξίμου θέλουν να μας πείσουν πως οι διαδηλωτές τηρούν πιο ευλαβικά τα μέτρα αυτοπροστασίας από το συντεταγμένο άγημα των στρατιωτικών που θα μπορούσε να παρελάσει με αποστάσεις «διαβήτη» και με μάσκες ή έστω μόνο με μηχανοκίνητα, παρουσία μικρού αριθμού επισήμων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...