Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Οι Αλβανοί ακόμα δεν έχουν εκδώσει το πόρισμα για τον θάνατο του ήρωα Κατσίφη

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Οκτωβρίου από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν εκδώσει (!) το πόρισμα για την αποτρόπαια πράξη που έστειλε στον θάνατο τον 34χρονο Ελληνα στο χωριό Βουλιαράτες ανήμερα της εθνικής μας επετείου.

Ωστόσο οι γονείς του παλικαριού που κράτησε την ελληνική σημαία ακόμα και την ώρα που έβγαινε η ψυχή του λιώνουν μέρα με τη μέρα. Ο πατέρας του Γιάννης πριν από λίγες ημέρες έκανε μια σοβαρότατη εγχείρηση αφαίρεσης νεφρού, έχοντας ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου στα χέρια του σφιχτά τη φωτογραφία του δολοφονημένου γιου του.

«Παρακαλάει τον Θεό να τον πάρει. Μέρα με τη μέρα λιώνουμε από τον καημό του γιου μας, που τόσο άδικα του αφαίρεσαν τη ζωή. Πέρασαν δύο χρόνια και κάθε μέρα ξημεροβραδιαζόμαστε στο νεκροταφείο του χωριού. Μας τρώει το γιατί. Γιατί να αφαιρέσουν τη ζωή του γιου μας; Ο πατέρας του ζητά καθημερινά να φύγει από τη ζωή, να πάει να τον συναντήσει» λέει στην «Espresso» με λυγμούς από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλική, και συνεχίζει: «Ακόμα και αν βγάλουν πόρισμα, νομίζετε ότι θα αναφέρουν τα πραγματικά γεγονότα; Το παιδί μας χάθηκε, δεν γυρίζει πίσω. Τουλάχιστον να τον θυμούνται οι επόμενες γενιές ότι έπεσε κρατώντας τη σημαία στα χέρια του και ψελλίζοντας τη λέξη “Ελλάδα” από τα ματωμένα χείλη του» λέει με μεγάλη δυσκολία η χαροκαμένη μάνα λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του. Πριν από λίγους μήνες μάλιστα η οικογένεια Κατσίφα προσπάθησε να φτιάξει ένα εκκλησάκι προς τιμήν του αδικοχαμένου παιδιού της στον τόπο της εκτέλεσής του. Ωστόσο άγνωστοι ένα βράδυ διέλυσαν τα πάντα με σκοπό να μη φτιαχτεί το εκκλησάκι.

«Τρέχουν στα δικαστήρια ακόμα και τώρα τον πατέρα του Κωνσταντή γι’ αυτό το εκκλησάκι. Εκείνος είναι πλέον πολύ άρρωστος και δεν μπορεί να παραστεί στις δίκες και οι φάκελοι των Αρχών έρχονται ο ένας μετά τον άλλον για να τον δικάσουν. Είμαστε γηγενείς Ελληνες, δεν είμαστε ξένοι. Έχουμε αίμα ελληνικό» λέει με περηφάνια και με στεντόρεια φωνή. Οπως εξομολογείται η Βασιλική Κατσίφα, το μνημόσυνο τελέστηκε στις 24 Οκτωβρίου πάνω από τον τάφο του γιου τους, στο κοιμητήριο του χωριού, ενώ, όπως αναφέρει, οι προκλήσεις των Αλβανών απέναντι στην οικογένειά τους ακόμα και σήμερα δεν έχουν σταματήσει.

«Πριν από έναν μήνα, τα μεσάνυχτα, άγνωστοι άπλωσαν έξω από το σπίτι μας και σε όλο τον δρόμο ένα αγκαθωτό σύρμα με σκοπό να τρυπήσουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων και να μας εκφοβίσουν».

Σε κλίμα τρομοκρατίας το διετές μνημόσυνο! Συγκίνησε ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου

nb mnimosyno katsifa 2

Το μεσημέρι του Σαββάτου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες, σε κλίμα αυστηρών απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το διετές μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 28 Οκτωβρίου 2018 από την αλβανική αστυνομία κατά τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου. Συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειάς του, η οποία ακόμα περιμένει το πόρισμα για τις συνθήκες της εκτέλεσης, ενώ παράλληλα δέχεται συνεχείς ενοχλήσεις από το αλβανικό κράτος.

Σύμφωνα με τους Βορειοηπειρώτες που βρέθηκαν στο σημείο για να τιμήσουν τον φίλο και συγχωριανό τους, το κλίμα ήταν τεταμένο, καθώς η αλβανική αντιτρομοκρατική είχε περικυκλώσει τα ελληνικά χωριά της Δερόπολης και τα drones της αστυνομίας πετούσαν πάνω από το σπίτι της οικογένειας και από τον τόπο εκτέλεσης. Το «παρών» έδωσαν κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή της Δρόπολης, της Χειμάρρας και των Αγίων Σαράντα, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ με τον πρόεδρο της οργάνωσης Βασ. Κάγιο.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, ο οποίος μάλιστα έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Κατσίφα με πολύ συγκηνητικά λόγια, ευχόμενος παράλληλα όπως αφυπνιστούν οι συνειδήσεις του συνόλου της κοινότητας και του κάθε χριστιανού πιστού για περισσότερη αγάπη, βίωση της πίστης, της ενότητας και της διάθεσης για ανιδιοτελή θυσία.

Το χρονικό της δολοφονίας ανήμερα της εθνικής επετείου

κηδεία κατσιφα scaled

Σαν χθες φαντάζει η ημέρα που ο 34χρονος Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε θανάσιμα ύστερα από σοβαρό επεισόδιο με την αλβανική αστυνομία στο ελληνικό χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας κατά τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αλβανικών Αρχών, ο Κατσίφας πρώτος άνοιξε πυρ πυροβολώντας για εκφοβισμό με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών, καταδιώχθηκε από την αλβανική αστυνομία και μετά τον εντοπισμό του και την άρνησή του να παραδοθεί σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών. Η άρνηση των αλβανικών Αρχών να παραχωρήσουν τη σορό στις ελληνικές οδήγησε σε κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Όταν αυτό τελικά επιτεύχθηκε, η εξέταση περιορίστηκε χρονικά και δεν κατέστη εφικτή λόγω των επεμβάσεων των αλβανικών ιατροδικαστικών Αρχών, αλλά και της απώλειας στοιχείων που θα οδηγούσαν σε ιατροδικαστικές εκτιμήσεις. Η σορός του επιστράφηκε πολύ αργότερα στο χωριό και κατόπιν αλλεπάλληλων επικλήσεων από την οικογένεια του εκλιπόντος για ταφή. Η κηδεία του Κατσίφα έγινε τελικά στις 8 Νοεμβρίου 2018, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ τα έξοδα καλύφθηκαν από τον Δήμο Δρόπολης.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...