O σπουδαίος Χρήστος Πολίτης επιστρέφει στον κινηματογράφο έπειτα από μισό αιώνα

Μισό αιώνα μετά ο Xρήστος Πολίτης επιστρέφει στον κινηματογράφο. 

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Ο σπουδαίος και ακριβοθώρητος ηθοποιός, που με τους ρόλους του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση έβαλε τη δική του προσωπική σφραγίδα, είπε το πολυπόθητο «ναι» στον νεαρό, αλλά διακεκριμένο στο εξωτερικό Ελληνα σκηνοθέτη Χρήστο Μασσαλά και έπαιξε στην ταινία του με τίτλο «Broadway».

Ο Χρήστος Πολίτης στη «Λάμψη»

Την αποκλειστική είδηση επιβεβαίωσαν στην «Espresso» τόσο ο σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς όσο και ο θρυλικός Γιάγκος Δράκος της «Λάμψης», που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση! «Εκανα πέρυσι το καλοκαίρι κάποια γυρίσματα για μια guest εμφάνιση στην ταινία του Χρήστου Μασσαλά με τίτλο “Broadway”. Είχα πάρα πολλά χρόνια να εμφανιστώ στον κινηματογράφο. Και αυτό το έκανα για πολύ ειδικούς λόγους. Το έκανα γιατί με έπεισε ο σκηνοθέτης» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» o Χρήστος Πολίτης, ενώ επισημαίνει πως «πρόκειται για φιλική συμμετοχή».

Η πρώτη εμφάνιση

Ομως και ο σκηνοθέτης Χρήστος Μασσαλάς επιβεβαιώνει την είδηση, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για αυτή την τόσο σημαντική επιστροφή του Χρήστου Πολίτη στον κινηματογράφο. «Είναι ένα μεγάλο γεγονός» επισημαίνει λακωνικά.

Ο Χρήστος Μασσαλάς

O Χρήστος Πολίτης εμφανίστηκε πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο με έναν πολύ μικρό ρόλο το 1968 στην ταινία του Νίκου Φώσκολου «Λεωφόρος του μίσους» και με πρωταγωνιστικό ρόλο το 1969 στην ταινία «Αγιος Νεκτάριος, ο προστάτης των φτωχών». Την ίδια χρονιά κέρδισε και το βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Το κορίτσι του 17».

Ο σπουδαίος ηθοποιός, τον οποίο οι νεότερες γενιές γνώρισαν μέσα από τη σειρά του Νίκου Φώσκολου «Λάμψη», τη δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε κυρίως με τον κινηματογραφικό παραγωγό Τζέιμς Πάρις και με πολύ μεγάλες παραγωγές, όπως ήταν οι ιστορικές ταινίες «Σουλιώτες», «Παπαφλέσσας» κ.λπ. Τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Στα δίχτυα του τρόμου» το 1975. Εκτοτε ο ίδιος ακολούθησε αποκλειστικά τον θεατρικό και τηλεοπτικό δρόμο, που τον ανέβασε στην κορυφή των μεγάλων ηθοποιών της σύγχρονης γενιάς.

Το σενάριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso», η επιστροφή του Χρήστου Πολίτη στις κινηματογραφικές αίθουσες θα είναι εντυπωσιακή (αν και είναι ρόλος guest), καθώς πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Χρήστου Μασσαλά.

Σύμφωνα με το σενάριο, μια ομάδα νεαρών περφόρμερ δρόμου και πορτοφολάδων στη σύγχρονη Αθήνα βρίσκει απρόσμενο καταφύγιο στη Στοά Broadway, ένα εγκαταλειμμένο συγκρότημα ψυχαγωγίας. Οι ισορροπίες της αυτοσχέδιας οικογένειάς τους θα διαταραχθούν όταν ένα πρώην μέλος της ομάδας βγαίνει από τη φυλακή. Αυτό είναι το στόρι της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χρήστου Μασσαλά «Broadway», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν εν μέσω κορονοϊού, ακόμη και στο Broadway της οδού Πατησίων, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για την ιστορία, το «Broadway» είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, Ρουμανίας, και στηρίχτηκε στην ολοκλήρωσή του από το Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών και το Sundance Institute, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διεθνή διαδρομή που είχε ξεκινήσει ο δημιουργός του, όταν το «Copa – Loca» συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών το 2017.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Οι «επώνυμοι» της σόουμπιζ βολτάρουν στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του Espressonews.gr κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας και απαθανάτισε πολλά γνωστά πρόσωπα της σόουμπιζ.