Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Πωλητήριο στο στολίδι του Αϊφελ

Το πρώην εργαστήρι υφαντουργίας, δημιουργία του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα, μετατράπηκε σε κατοικία και βγήκε στο σφυρί για 11.500.000 €

Στη χτισμένη με ιστορία Βαστίλη ένα πρώην εργαστήρι υφαντουργίας πωλείται αντί 11.500.000 ευρώ. Δεν είναι όμως μόνο η περιοχή που προσδίδει αξία σε αυτό το βιομηχανικής αισθητικής κτίριο, αλλά κυρίως το γεγονός ότι κατασκευάστηκε από τον Γκιστάβ Αϊφελ, δηλαδή τον δημιουργό του πιο γνωστού αξιοθέατου της πόλης του φωτός, του πύργου του Αϊφελ.

f2 42
Το τριώροφο σπίτι μοιάζει περισσότερο με ένα τεράστιο αίθριο, αφού το «σκεπάζει» γυάλινη οροφή που επιτρέπει στο φως να το λούζει. Για να μη μετατρέπεται ωστόσο η έπαυλη σε θερμοκήπιο, πάνω στην οροφή υπάρχει ένα πολύπλοκο σύστημα από αυτόματης κίνησης σκιάδια που ελέγχουν την ένταση του φωτός που φτάνει στο τεράστιο καθιστικό. Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η οροφή στηρίζεται σε μια ατσάλινη δομή, η οποία κατασκευάστηκε από το εργαστήρι του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα στις αρχές του 20ού αιώνα και προοριζόταν για έναν πυροσβεστικό σταθμό στο Μονπελιέ της νότιας Γαλλίας.

f3 39
«Ηταν ένα εργαστήρι που είχε μόνο τέσσερις τοίχους και η οροφή ήταν φτιαγμένη από σίδερο που δεν είχε ούτε ένα παράθυρο» εξηγεί η νυν ιδιοκτήτριά του Βερονίκ Μπόνφοντ. «Μας πήρε τρία χρόνια για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλαμε» προσθέτει η επιχειρηματίας που μαζί με τον σύζυγό της διαθέτει αλυσίδα χαμάμ στο Παρίσι.

f4 30
Αρχικά το κτίριο αυτό αγοράστηκε για να γίνει επαγγελματικός χώρος. Επειδή όμως η διαδικασία να εξασφαλίσουν σχετική άδεια αποδείχθηκε πολύ γραφειοκρατική, αποφάσισαν να συνεχίσουν την ανακαίνισή του με τη λογική να το μετατρέψουν σε μια διαφορετική, πολυτελή κατοικία με πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα λουτρά, εσωτερική πισίνα, χαμάμ, κελάρι κρασιών, ακόμα και αίθουσα προβολών για 15 άτομα. Αν και βρίσκεται στην πολυσύχναστη λεωφόρο Λεντρί-Ρολέν, που είναι γεμάτη εστιατόρια, βιβλιοπωλεία και μπακάλικα, οι βαριές, μασίφ, ξύλινες πόρτες με αυτόματο μηχανισμό, που σφραγίζουν τον περίβολό του, δημιουργούν μια αίσθηση απομόνωσης.

f5 23
Οσο για το στιλ του, οι παθιασμένοι με τις αντίκες Μόνφοντ το στόλισαν με φωτιστικά art deco και γυάλινες πόρτες, καθώς και με είδη υγιεινής του 19ου αιώνα. Αφού έζησαν σε αυτό για τρία χρόνια μαζί με τις δύο ενήλικες κόρες τους, τον γαμπρό τους και τα δύο εγγόνια τους, τα παιδιά τους αποφάσισαν να μετακομίσουν και ξαφνικά το σπίτι φάνταζε πολύ μεγάλο για το ζευγάρι. Γι’ αυτό αποφάσισαν να το πουλήσουν και να καταπιαστούν με την αναπαλαίωση ενός πλοίου, με το οποίο σκοπεύουν να κάνουν τον περίπλου της Γης.

f6 18 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....