Ο Παπαδάκης στον Αγ. Γεώργιο του Καΐρου!

Το πρώην μοντέλο (είναι πια αγιογράφος) συμμετείχε σε ομάδα που επιμελήθηκε έργα στο μουσείο κάτω από τον ιερό ναό

4erw3q4t 1Το 1994 ανακηρύχθηκε ο «ωραιότερος άνδρας του κόσμου», πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του στην παρουσίαση εκπομπών, σήμερα όμως έχει βρει την απόλυτη ηρεμία και τη γαλήνη στην αγιογραφία. Ο Νίκος Παπαδάκης ασχολείται με τη συγκεκριμένη τέχνη από το 1996 και εδώ και πάρα πολύ καιρό τής έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά. Αλλωστε είναι το «όχημά» του για διαφορετικά και ενδιαφέροντα ταξίδια.

Πριν από λίγες μέρες, για παράδειγμα, ο γοητευτικός Νίκος ταξίδεψε στο Κάιρο συμμετέχοντας στην ομάδα του Ηλία Παπαγεωργίου και του Παντελή Φελέρη, οι οποίοι ως μουσειολόγοι και συντηρητές έργων τέχνης ανέλαβαν να επιμεληθούν το έργο του μουσείου που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα τα θυρανοίξια της εκκλησίας έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

4erw3q4t 4Ο Νίκος έμεινε στην πόλη δέκα μέρες και βοήθησε στο στήσιμο του μουσείου, γεγονός που τον γέμισε συγκίνηση, αφού επρόκειτο για δουλειά ξεχωριστής σημασίας. Είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που γοητεύονται από την Ιστορία και την τέχνη και σκοπός τους είναι να δίνουν λάμψη στα παλιά κειμήλια μεγάλης ιστορικής αξίας.

Πολλές εικόνες

Αν και ο ίδιος έχει αγιογραφήσει πολλές εικόνες, προκειμένου να τις δώσει ως δώρο σε φίλους, αλλά και για να τις προσφέρει σε ναούς, την τελευταία δραστηριότητά του θέλησε να την κρατήσει μόνο για τον εαυτό του. Ηταν ελάχιστοι οι άνθρωποι από το στενό φιλικό περιβάλλον του που γνώριζαν για το ταξίδι και την αποστολή του.

4erw3q4t 2Οσο για το πώς προέκυψε η αγάπη του για την αγιογραφία; Ο Νίκος Παπαδάκης κατάγεται από οικογένεια ιερέων, οπότε οι εικόνες που είχε από μικρό παιδί είχαν να κάνουν με την εκκλησία και την αγάπη προς τα Θεία. Αυτό τον οδήγησε στο να ανακαλύψει αυτό το ιδιαίτερο ταλέντο του.

Τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή, παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Είμαστε μαζί σε έναν ενιαίο αγώνα, Εκκλησία και Πολιτεία, για να στηρίξουμε τις παραδόσεις του έθνους και του Γένους μας». Να σημειωθεί ότι για την αναστήλωση της εκκλησίας σημαντική βοήθεια αποτέλεσε η δωρεά που έκαναν ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος και η σύζυγός του Μαρίνα. Στο μουσείο του ναού ο επισκέπτης μπορεί να βρει ενδιαφέροντα εκθέματα, όπως κιονόκρανα, κεραμικά, εικόνες και αντικείμενα σημαντικής ιστορικής αξίας.

Τεριάννα Παππά 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ