Τελική ευθεία για της πανελλαδικές

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις που ξεκινούν στις 18 Μαΐου

Την Τετάρτη 13 Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα των σχολείων και τη Δευτέρα 18 του μηνός ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 17 και 24 Ιουνίου και οι επαναληπτικές πανελλαδικές θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Η υγειονομική εξέταση και η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πραγματοποιηθούν από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου.

Ως τα τέλη της εβδομάδας οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν αποκτήσει το δελτίο εξεταζομένου, στο οποίο αναγράφονται τα προσωπικά στοιχεία του υποψηφίου και το εξεταστικό κέντρο όπου θα διαγωνιστεί. Στα μέσα του επόμενου μήνα οι υποψήφιοι θα παραλάβουν από τα σχολεία τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου τους, κατά πάσα πιθανότατα στα μέσα Ιουνίου.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ λυκείου θα αρχίσουν στις 3 Ιουνίου. Τέλος, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ