Προστασία από τσιμπήματα κουνουπιών

Τα αποτρεπτικά μέσα για μείωση του κινδύνου για μολύνσεις!

Το καλοκαίρι φέρνει τα κουνούπια και τα κουνούπια τη φαγούρα ή ακόμα και τις πιο οδυνηρές μολύνσεις. Αυτή η σχέση φαντάζει άρρηκτη, ωστόσο η έρευνα που έχει εστιάσει στην επίδραση των τσιμπημάτων αυτών των ενοχλητικών εντόμων, που ευθύνονται για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών, έχει βελτιώσει σημαντικά τα όπλα που έχουμε απέναντί τους.

Τα εντομοαπωθητικά είναι πια σε κάθε σπίτι και αποτελούν τον ίσως πιο αποτελεσματικό τρόπο για να μειωθεί ο κίνδυνος τσιμπημάτων. Η N, N-διεθυλοτολουαμίδη (DEET) είναι το πιο αποτελεσματικό και ασφαλές εντομοαπωθητικό, και εξασφαλίζει προστασία που διαρκεί ακόμα και πέντε ώρες. Υπάρχουν επίσης ίδιας λειτουργίας προϊόντα τα οποία βασίζονται σε φυτικές πρώτες ύλες, όπως η σιτρονέλα, ο ευκάλυπτος με το λεμόνι και το δέντρο azadirachta indica. Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά με το DEET, αλλά προσφέρουν ήπια προστασία.

Αν τελικά τα αποτρεπτικά μέσα δεν λειτουργήσουν και το τσίμπημα προκαλέσει κνησμό ή κάψιμο, υπάρχει πια μια σειρά από λύσεις για να καταπραϋνθεί η ενόχληση. Τα αντιισταμινικά που λαμβάνονται από το στόμα μπορούν να ανακουφίσουν από τον κνησμό και το πρήξιμο.

Ανακούφιση

Οι ήπιες στεροειδείς κρέμες με υδροκορτιζόνη μπορούν να εφαρμοστούν δύο φορές την ημέρα για λίγες μέρες προκειμένου να μειώσουν τη φλεγμονή και τον κνησμό. Ανακουφιστική είναι επίσης η λοσιόν καλαμίνας, όπως και οι κρύες κομπρέσες στο σημείο του τσιμπήματος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αποφύγετε το ξύσιμο, γιατί αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης λοίμωξης. Μία από τις πολλές λειτουργίες του δέρματος είναι να δρα σαν φράγμα του οργανισμού, που τον θωρακίζει από τον έξω κόσμο. Αν το δέρμα εμφανίσει ρήξη, ως αποτέλεσμα, για παράδειγμα, του ξυσίματος, τότε τα μικρόβια μπορούν να μπουν μέσα στον οργανισμό και να τον πλήξουν. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε πύον μέσα ή γύρω από το σημείο του τσιμπήματος, αυξημένο πόνο, κοκκινίλα ή πρήξιμο, τότε είναι πιθανόν το τσίμπημα να έχει προκαλέσει λοίμωξη, οπότε θα χρειαστεί να σας δει γιατρός για να σας χορηγήσει αγωγή με αντιβιοτικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ