Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Η νέα «Νεράιδα» της λίμνης

Η εντυπωσιακή Κ. Νικολοπούλου πήρε τη θέση της Β. Τρουφάκου στην πρωτότυπη παράσταση της Φ. Λύτρα

Η καινούργια «Νεράιδα» μαγνητίζει τα βλέμματα και μαγεύει τα πλήθη προτού ακόμη μπει στο νερό. Τη λένε Κατερίνα Νικολοπούλου και πήρε τη θέση της Βασιλικής Τρουφάκου στην πρωτότυπη παράσταση της Φρόσως Λύτρα και της ομάδας naan, που έκανε πάταγο πέρυσι το καλοκαίρι και θα επαναληφθεί φέτος, από τις 15 Ιουνίου, στο ειδυλλιακό και γεμάτο μυστήρια περιβάλλον της λίμνης Βουλιαγμένης. Το έργο, που θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει βραβείο πρωτοτυπίας, καθώς διαδραματίζεται μέσα στο νερό, επικεντρώνεται στην ιστορία μιας νεράιδας, η οποία ερωτεύεται έναν κοινό θνητό. Ηταν φυσικό και επόμενο, λοιπόν, η πρωταγωνίστρια να διαθέτει νεραϊδένια κάλλη και να θεωρείται πλέον από πολλούς the next best thing στον χώρο της showbiz σε ό,τι αφορά τη γενιά της.

e234r234r 1Αν και μόλις 29 Μαΐων, η Κατερίνα έχει γράψει ήδη αρκετά «χιλιόμετρα» στο σανίδι, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στην υποκριτική. Τελείωσε τη δραματική σχολή στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη το 2012, ενώ παράλληλα σπούδασε και στο Πολιτικό της Νομικής. Τα τελευταία τρία χρόνια που ασχολείται επαγγελματικά με την ηθοποιία έχει συμπράξει τόσο με μικρές ομάδες όσο και με μεγάλους θιάσους. Πέρυσι την επέλεξε ο Γιώργος Κιμούλης για τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη. Συνολικά είχαν πάρει μέρος στην οντισιόν 600 άτομα και η Κατερίνα Νικολοπούλου ήταν μεταξύ των πέντε που κατάφεραν να πάρουν ρόλο στην παράσταση που περιόδευσε ανά την Ελλάδα, προτού ρίξει αυλαία πρόωρα λόγω οικονομικών διαφορών των συντελεστών με την εταιρία παραγωγής.

Τη φετινή χειμερινή σεζόν η νεαρή ηθοποιός έκανε κάτι τελείως διαφορετικό. Εντάχθηκε στη θεατρική ομάδα Μανταμίτσες, που απαρτίζεται από επτά ταλαντούχα κορίτσια, τα οποία παρουσίασαν το έργο «Εφτά κλαίουσες» κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η τηλεόραση

Μέχρι στιγμής η Κατερίνα δεν έχει δοκιμαστεί στην τηλεόραση. Οπως έχει ομολογήσει σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις της, προτιμάει το θέατρο, εκτός και αν πρόκειται για μια ποιοτική, τηλεοπτική σειρά όπως ήταν «Το νησί». Η ίδια, τέλος, εκνευρίζεται όταν κάποιοι στέκονται μόνο στην εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνισή της, γιατί τότε χρειάζεται να αποδείξει διπλά την αξία της. «Κάθε φορά κάποιος λέει “α, τελικά είναι καλή ηθοποιός”. Λες και έπρεπε να είμαι άσχημη για να είμαι καλή ηθοποιός» έχει δηλώσει στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, στη λίμνη της Βουλιαγμένης, όπου θα βρίσκεται σε περίπου έναν μήνα, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο το κάλλος της «Νεράιδας» όσο και το ταλέντο της.

Το ονειρόδραμα του «Οντίν»

«Η νεράιδα» βασίζεται στο ονειρόδραμα του Ζαν Ζιροντού «Οντίν» που γράφτηκε το 1938. Πρόκειται για ένα παραμύθι για μεγάλους, στο οποίο παρακολουθούμε την ιστορία μιας κόρης του νεραϊδοκόσμου που συναντιέται με έναν θνητό ιππότη και παραδίνεται στα δίχτυα του απόλυτου έρωτα. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Φρόσω Λύτρα το 2004 στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε διασκευή Μαρίας Κυριάκη. Κατά την περσινή θερινή σεζόν η σκηνοθέτις είχε την τρομερή έμπνευση να το παρουσιάσει στον φυσικό χώρο μιας λίμνης, επιλέγοντας τη μικρή λίμνη της Βουλιαγμένης. Οι κριτικές ήταν ιδιαίτερα θετικές και ο κόσμος ξετρελάθηκε με το «βρεγμένο» θεατρικό, με αποτέλεσμα «Η νεράιδα» να είναι sold out.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...