Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μαφία παιδόφιλων πίσω από την Αννυ;

Η επιστολή, ο ψυχίατρος, οι εκτιμήσεις για σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, ο Γερμανός «χορηγός» και το «άβατο» της Μιχαήλ Βόδα

4rfwergerΤα κομμάτια του μακάβριου παζλ του θανάτου και της εξαφάνισης της σορού της τετράχρονης Αννυ επιχειρούν να συνθέσουν οι ανακριτικές Αρχές, ερευνώντας προς κάθε πιθανή κατεύθυνση. Τα κενά και οι αντιφάσεις στις απολογίες των κατηγορουμένων, οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα στοιχεία που προκύπτουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια «μαρτυρούν» πως κάτι βαθύτερο κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη, αλλά φρικιαστική υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που διερευνώνται εξονυχιστικά είναι ακόμη και το ενδεχόμενο το άτυχο παιδάκι να έπεσε στα «νύχια» μαφίας παιδόφιλων που δρουν εντός και εκτός συνόρων, καθώς σωρεία ενδείξεων (και εκτιμήσεων) συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Την εκδοχή αυτή ενισχύει μια ανώνυμη επιστολή που έφτασε τις τελευταίες ημέρες στα χέρια των ανακριτικών Αρχών και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι ζητεί να διερευνηθούν τα ενδεχόμενα η εξαφάνιση του κοριτσιού να σχετίζεται με οργανωμένο κύκλωμα παιδόφιλων ή με παράνομα κυκλώματα εμπορίας οργάνων! «Οι ερωτήσεις της ανακρίτριας στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση» επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο συνήγορος του 27χρονου πατέρα Χάνιμπαλ Παναγιώτης Χρυσικάκης.

Το προφίλ

Οσο και αν η αξιοπιστία της επιστολής ελέγχεται, αφού ο μυστηριώδης αποστολέας προτίμησε να μείνει ανώνυμος, οι αστυνομικές Αρχές την εξετάζουν με προσοχή. Και αυτό διότι έχουν και την εκτίμηση ενός ειδικού ψυχιάτρου, ειδικευμένου σε φρικιαστικά εγκλήματα κατά συρροήν δολοφόνων και παιδόφιλων με δολοφονικά ένστικτα, ο οποίος παρακολούθησε αθέατος τις αντιδράσεις του πατέρα της Αννυ κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του.

Πρόκειται για Ελληνα επιστήμονα που κάνει καριέρα στο εξωτερικό και έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς από την ΕΛ.ΑΣ. για άλλα ειδεχθή εγκλήματα, ενώ έχει προσφέρει την επιστημονική εμπειρία του και σε αστυνομίες ευρωπαϊκών κρατών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση κλήθηκε να εκτιμήσει την προσωπικότητα και τα λεγόμενα του Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ έπειτα από την πρώτη κατάθεσή του, καθώς διαφοροποιούσε συνεχώς όσα έλεγε στους αστυνομικούς. 

54y3eu4uuu5 3Αμέσως μετά την ομολογία του και όσα φρικιαστικά ανέφερε με ιδιαίτερη ψυχραιμία, ο ψυχίατρος επισήμανε στους αστυνομικούς πως η σπουδή του να εξαφανίσει και το παραμικρό ίχνος του σπλάχνου του δείχνει μεγάλη ενοχή, όχι για τον τεμαχισμό του πτώματος, αλλά για τον μηχανισμό του θανάτου: «Ισως το παιδί να βρήκε έναν φρικτό και ειδεχθή θάνατο, είτε και να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα του ή από άλλο άτομο, αλλά εν γνώσει του 27χρονου…» είπε ο επιστήμονας και πρόσθεσε πως ίσως ο τεμαχισμός έγινε για να μη δει ποτέ κανείς το πτώμα του άτυχου κοριτσιού και διαπιστωθεί είτε ο ιδιαίτερα βίαιος θάνατος είτε η σεξουαλική κακοποίησή του!

Μάλιστα ο ψυχίατρος είπε πως από το πρόχειρο προφίλ του 27χρονου, το οποίο σκιαγράφησε προτού αυτός ομολογήσει, διαπίστωσε ότι συγκέντρωνε ορισμένα χαρακτηριστικά παιδόφιλου. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται και ο ρόλος του 50χρονου ευκατάστατου Γερμανού που φέρεται ότι «χρηματοδοτούσε» απλόχερα την 25χρονη Δημητρίνα Μπορίσοβα. Μάλιστα εξετάζονται τρόποι προκειμένου να τον φέρουν στην Ελλάδα και να δώσει κατάθεση. Τα κίνητρα του ευυπόληπτου εμπόρου (είναι ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου σε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους του Βερολίνου) γύρω από την πρόσφατη «ευγενική χορηγία» των 12.000 ευρώ στην 25χρονη κατά τη τελευταία επίσκεψή της στη Γερμανία δημιουργούν πλήθος ερωτημάτων.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το «άβατο» που επικρατούσε στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα όπου διέμενε το κοριτσάκι, στο οποίο η πρόσβαση ήταν ελεύθερη μόνο για ορισμένους. Οπως αναφέρει η ίδια η μητέρα του δράστη, Οφέλια, ο γιος της και η σύντροφός του Δημητρίνα της είχαν απαγορέψει να πλησιάζει στο σπίτι τους! «Πήγαινα μόνο κατόπιν συνεννόησης. Μου είχαν απαγορέψει να τους επισκέπτομαι…» υποστηρίζει η γυναίκα ξαφνιάζοντας τους πάντες και γεννώντας απορίες γιατί οι δύο γονείς αρνούνταν στη γιαγιά να επισκέπτεται το εγγόνι της.

54y3eu4uuu5 2Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται και ο σκοτεινός ρόλος του Νίκι, ο οποίος τίθεται στο στόχαστρο τόσο με βάση την απολογία της Δημητρίνα όσο και με εκείνη του Σάββα, που φέρεται πλέον ότι «συμπλέει» με την 25χρονη. Ο νεαρός Βούλγαρος που πηγαινοερχόταν και ενίοτε φιλοξενούνταν στο διαμέρισμα εκτιμάται πως είναι το πρόσωπο-κλειδί στη λύση του αινίγματος, καθώς φέρεται ότι ήταν παρών στην εξαφάνιση της σορού του κοριτσιού. «Τα πτώματα αθώων παιδιών δεν εξαφανίζονται, παρά μόνο όταν οι υπεύθυνοι θέλουν να κρύψουν σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης» ανέφερε έμπειρος δικηγόρος που παρακολουθεί την υπόθεση. Πάντως, την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή λόγω της σπουδαιότητάς της προτίθεται να ζητήσει ο δικηγόρος της 25χρονης Σταύρος Γεωργίου.

Θ. Πάνου, Ντ. Ντάβαρη

«Κάρφωσε» τον φίλο του ο Χάνιμπαλ
Ο 27χρονος, που τώρα τα γυρίζει, μίλησε για τον ρόλο του Νικολάι στην «εξαφάνιση» της μικρής Αννυ από το διαμέρισμα-σφαγείο

Την παρουσία του Νικολάι (Νίκι) και τα πηγαινέλα του στο σκοτεινό υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα κατά τον τεμαχισμό της σορού της τετράχρονης Αννυ φέρεται ότι επιβεβαίωσε στη συμπληρωματική απολογία του ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ, ουσιαστικά «καρφώνοντας» τον ομοεθνή φίλο του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας. Επί τρεισήμισι ώρες ο πατέρας Χάνιμπαλ απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στη «συνδρομή» του Νικολάι στην εξαφάνιση του πτώματος του κοριτσιού αλλά και κάθε ίχνους που θα αποδείκνυε τι συνέβη στο υπόγειο διαμέρισμα. Ο Βούλγαρος επέμεινε στην άρνησή του ότι είχε ενεργητικό ρόλο στον θάνατο του παιδιού του, ωστόσο, κατά πληροφορίες, δεν απέκλεισε να ευθύνεται… άλλος! «Το παιδί κοιμόταν δίπλα μου. Οταν ξύπνησα το κορμί του ήταν σαν πέτρα και τα χείλη του μπλε» φέρεται ότι περιέγραψε στην ανακρίτρια.

Ο θάνατος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μπορούσε ενδεχομένως να οφείλεται ακόμη και σε ασφυξία. Αναφερόμενος στα ανατριχιαστικά γεγονότα που ακολούθησαν, όπως ο ίδιος τα είχε περιγράψει τόσο στους αστυνομικούς όσο και στην απολογία του στην ανακρίτρια, ο 27χρονος Σάββας τα… γύρισε χθες και ανακάλεσε εν μέρει, ομολογώντας ότι τεμάχισε, αλλά δεν έβρασε τα κομμένα μέλη του σώματος της άτυχης Αννυ!

Παθολογικά αίτια

«Η θέση του δεν αλλάζει, δεν είναι εκείνος που σκότωσε το παιδί. Το κορίτσι έχει πεθάνει είτε από παθολογικά αίτια είτε από άλλο λόγο που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε δημοσίως, καθώς η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 27χρονου ο συνήγορός του Παναγιώτης Χρυσικάκης. «Υπάρχει διαφοροποίηση στη συμπληρωματική απολογία σε σχέση με την εξαφάνιση της σορού, καθώς ο κατηγορούμενος προέβη σε τεμαχισμό, αλλά όχι στις υπόλοιπες πράξεις που είχε πει αρχικά» πρόσθεσε ο κ. Χρυσικάκης, διευκρινίζοντας πως ο εντολέας του κάνει χρήση ηρωίνης και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις (3 γραμμαρίων), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση του μυαλού του.

54y3eu4uuu5 1Στο πλευρό του Σάββα βρέθηκε από νωρίς το πρωί η μητέρα του, με την οποία είχε ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ έξω από το ανακριτικό γραφείο. «Σάββα, δεν είσαι μόνος, είμαι δίπλα σου» ήταν τα λόγια της, στο άκουσμα των οποίων εκείνος με μια κίνηση του χεριού τής έστειλε ένα φιλί! Στον αντίποδα, μόνο… τρυφερή δεν ήταν η «υποδοχή» του νωρίτερα από τους παρευρισκόμενους στα δικαστήρια της Ευελπίδων, που τον «έλουσαν» με βρισιές και κατάρες. «Θα δεις τι θα πάθεις στη φυλακή», «φονιά», «να ψοφήσεις», ήταν μερικά από τα λεκτικά πυρά που δέχτηκε, ενώ μετά τη συμπληρωματική απολογία του πήρε ξανά τον δρόμο για τις φυλακές Κέρκυρας.

Ντέμη Ντάβαρη
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

Στην ανακρίτρια πήγε και ο τραβεστί «Ασια»

Το κατώφλι της ανακρίτριας που διερευνά τη φρικιαστική υπόθεση με θύμα την 4χρονη Αννυ πέρασε χθες ο τραβεστί ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν ερωτική σχέση με τον Σάββα, όταν εκείνος ήταν 20 ετών. Ο μάρτυρας, που είχε προσέλθει ενώπιον της δικαστικής λειτουργού τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να προλάβει να καταθέσει, επανήλθε στις 9.00 χθες το πρωί και παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί περίπου μισή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραβεστί με το ψευδώνυμο «Ασια», που από το 2008 έως το 2010 ήταν ζευγάρι με τον Σάββα, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον χαρακτήρα του 27χρονου Βούλγαρου αλλά και τη βίαιη συμπεριφορά του σε βάρος του, ενώ φέρεται ότι έδωσε στοιχεία και γύρω από τη σχέση του με τη μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα. Οπως είχε αποκαλύψει προανακριτικά ο μάρτυρας, ο Σάββας ζούσε χρόνια στο περιθώριο, ενώ προτού συνάψει ερωτική σχέση μαζί του ήταν ζευγάρι με άλλον τραβεστί.

Τα ήξερε όλα η Δημητρίνα, αποκάλυψε η πεθερά της

Στη μητέρα της Αννυ επιρρίπτει ευθύνες για την τύχη του παιδιού η μητέρα του 27χρονου πατέρα Χάνιμπαλ και δεν αποκλείει το σενάριο το παιδί να πουλήθηκε! «Αυτό είναι πιο πιθανό από το να έκανε ο γιος μου αυτά που είπε. 54y3eu4uuu5 4Ομολόγησε πάνω στην τρέλα του και υπό την επήρεια ουσιών. Η Δημητρίνα ξέρει τα πάντα» υποστήριξε η μητέρα του Βούλγαρου κτήνους, Οφέλια. Η γυναίκα, που κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας γύρω από όσα γνωρίζει, φέρεται ότι αποκάλυψε πως η Δημητρίνα τής τηλεφώνησε το ίδιο πρωί μέσα από τις φυλακές Ελαιώνα Θηβών και της ζήτησε να πει ψέματα!

«Μου είπε να πω ψέματα»

«Μου είπε να πω ότι άφησε το παιδί σε μένα και όχι στον Σάββα και ότι εκείνος το πήρε γιατί θύμωσε επειδή δήθεν πούλησα το τάμπλετ της Αννυ» υποστήριξε, προσθέτοντας πως αυτά δεν είναι αλήθεια: «Μου είπε ότι, αν τα καταθέσω, θα τη βοηθήσω να βγει σύντομα από τη φυλακή και μόλις βγει θα πουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει για να βγει και ο Σάββας».

Χθες, μάλιστα, όπως υποστηρίζει, δέχθηκε νέο τηλεφώνημα και η Δημητρίνα ήταν έξαλλη μαζί της γιατί δεν είπε στην ανακρίτρια όσα της υπαγόρευσε! Ο συνήγορος της 25χρονης Μπορίσοβα επιβεβαιώνει ότι η εντολέας του τηλεφώνησε στην Οφέλια, ωστόσο διαψεύδει ότι της ζήτησε να πει ψέματα. «Αντιθέτως, ζήτησε να πει την αλήθεια» τόνισε μιλώντας στην «Espresso» o Σταύρος Γεωργίου και επισήμανε: «Μία φορά τηλεφώνησε η Δημητρίνα στη μητέρα του Σάββα. Τα άλλα είναι ψευδή».

Επιχειρώντας να αποδομήσει την ομολογία του γιου της γύρω από το πώς εξαφάνισε το πτώμα, η μητέρα του 27χρονου φέρεται ότι υποστήριξε «δεν γίνεται να έβρασε το παιδί» και αναρωτήθηκε «πώς θα μπορούσε να το κάνει σε ένα γκαζάκι και μία μικρή κατσαρόλα;» Περιγράφοντας τη σχέση του γιου της με τη Δημητρίνα, τη χαρακτήρισε αρρωστημένη: «Ηταν κολλημένοι. Δεν άφηναν κανέναν να μπει ανάμεσά τους. Εγώ αγαπούσα την εγγονή μου, αλλά αγαπώ και τον γιο μου». Ευθύνες στη Δημητρίνα φέρεται ότι επιρρίπτει και η γιαγιά του συντρόφου της, με την οποία έμενε μαζί της ως τα 14 χρόνια του. Στα βουλγαρικά μέσα είπε: «Ο Σάββας παλιά δεν είχε τέτοιο χαρακτήρα. Ισως να άλλαξε όταν έμπλεξε με τη Δημητρίνα».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...