Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ελεύθερος «Δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 10.886.811,40 ευρώ και απαλλάχθηκε οριστικά από τα χρέη

Ηταν το πιο ακριβό «τσάι» της ζωής του Ιβάν Σαββίδη, αξίας 10.886.811,40 ευρώ! Για την οικογένεια του ΠΑΟΚ έμοιαζε με το ανεκτίμητο «νέκταρ» της ελευθερίας! Η 12η Μαΐου 2015 αποτελεί πλέον ιστορική ημέρα-ορόσημο για τον ΠΑΟΚ. Ακριβώς στις 12.20′.49” έμπαινε χτες η σφραγίδα στη μηχανογραφική απόδειξη της τράπεζας Eurobank για την καταβολή του ποσού-μαμούθ. Υπόχρεος: ΠΑΟΚ. Αιτιολογία: εξόφληση ρύθμισης ΦΑΕ Θεσσαλονίκης! Είχε προηγηθεί η καταβολή του πρωτοφανούς, για τα ελληνικά δεδομένα ποσού, από τον μεγαλομέτοχο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ σε λογαριασμό της Εφορίας. Τα χρέη που κρατούσαν όμηρο τον ΠΑΟΚ αποτελούν παρελθόν. Ο δρόμος, όπως είπε ο Σαββίδης, για να γίνει μία από τις 20 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη άνοιξε διάπλατα!

Ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να πάει ο ίδιος στη ΦΑΕ σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι. Τον υποδέχτηκε η προϊσταμένη Φανή Φασούλα, παίρνοντας στα χέρια της το κίτρινο έντυπο που σφράγισε την ελευθερία του ΠΑΟΚ. «Ηπια πάνω ένα ποτήρι τσάι το οποίο κόστισε 10,8 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να πουν σε εμάς “ευχαριστώ”. Εχουμε πληρώσει, και πλέον βάλαμε τέλος στα χρέη. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Μπορούσαμε να μην πληρώσουμε, αλλά πληρώσαμε. Θέλω να καλέσω όλους όσους χρωστούν να σκεφτούν ότι ίσως οι δικές τους οφειλές μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Η κίνηση του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι παράδειγμα».

Ο Σαββίδης, αφού μοίρασε αρκετά… «ευχαριστώ» «στους φίλους του ΠΑΟΚ, στην ελληνική Βουλή, αλλά και στους ανθρώπους που δεν είναι στο κοινοβούλιο» άφησε αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση: «Ευχαριστώ την ομάδα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την ομάδα του κ. Καμμένου. Ευχαριστώ αυτούς που υποσχέθηκαν και το έκαναν. Αυτή ίσως είναι η κύρια διαφορά με τους προηγούμενους».

Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη και μόνη ΠΑΕ διαχρονικά που επιλέγει την πλήρη αποπληρωμή χρέους της. «Θα μπορούσαμε να πέσουμε κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα. Αυτή θα ήταν η οικονομικά πιο συμφέρουσα λύση και θα έπαιρνε σχεδόν τον ίδιο χρόνο, αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση στην ιστορία του ΠΑΟΚ να υπάρχει μαύρη κηλίδα» είπε ο Σαββίδης, και, αφού έδωσε την είδηση ότι ο γιος του μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη, είναι στην Ισπανία για να κλείσουν τον τεχνικό διευθυντή, υποσχέθηκε ότι στρατηγικός στόχος είναι «να μπει ο ΠΑΟΚ στην 20άδα των καλύτερων ευρωπαϊκών κλαμπ».

Γιώργος Μπούζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....