Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

Το σχέδιο-express για το «Prison break» και ο εξαερισμός στο τούνελ

Πήραν το ρίσκο, αλλά τελικά… δεν είδαν φως!

Πήραν το ρίσκο, αλλά τελικά… δεν είδαν φως! Αυτό είπαν ενώπιον του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου της Κέρκυρας οι 10 από τους 11 κατηγορούμενους βαρυποινίτες που επιχείρησαν να αποδράσουν από τις φυλακές του νησιού σκάβοντας τούνελ 15 μέτρων!1 80
«Θέλαμε την ελευθερία μας. Παίξαμε και χάσαμε!» είπαν χαρακτηριστικά στις απολογίες τους στο δικαστήριο οι τρεις από τους 11 επίδοξους δραπέτες της Ζ΄ Πτέρυγας, ενώ επτά εξ αυτών υποστήριξαν ότι συμμετείχαν στην εκτέλεση του σχεδίου-εξπρές επειδή… απειλήθηκαν από τους συγκρατούμενούς τους! Και οι 10 ωστόσο (ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές ισόβιας κάθειρξης) «αθώωσαν» τον ενδέκατο συγκατηγορούμενό τους, που είχε μεταφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες στo σωφρονιστικό κατάστημα, υποστηρίζοντας ότι είχε πλήρη άγνοια του σχεδίου αλά «Prison break».

Οταν ρωτήθηκαν από το δικαστήριο, οι «σκληροί» της Ζ΄ Πτέρυγας περιέγραψαν αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο οργάνωσαν και εκτέλεσαν την απόπειρα, εξηγώντας ότι μετέφεραν το χώμα από το τούνελ στα κελιά τους μέσα σε μαξιλαροθήκες (!) και στη συνέχεια το έκρυβαν στα στρώματα των κρεβατιών τους. Για τις λάμπες και τον… εξαερισμό με ανεμιστήρες που βρέθηκαν στο τούνελ, ένας εκ των κατηγορουμένων διευκρίνισε ότι είχε γνώσεις ηλεκτρολόγου, τις οποίες αξιοποίησε! Ο πολυμήχανος βαρυποινίτης χρησιμοποιώντας καλώδιο τηλεόρασης κατάφερε με αυτοσχέδια… πατέντα να «βάλει» φως στο τούνελ!

Εξηγώντας γιατί άνοιξαν την πύλη προς την ελευθερία στο κελί νούμερο 6 υποστήριξαν ότι ήταν το πλησιέστερο στον τοίχο της φυλακής και το επέλεξαν για οικονομία δυνάμεων!

Ο σκύλος τους πρόδωσε

Ανέφεραν ακόμη ότι οι ανασκαφές ξεκίνησαν πριν από μόλις 1,5 μήνα, έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο που είχαν πραγματοποιήσει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα κελιά με αφορμή συμπλοκή κρατουμένων, καθώς θεώρησαν ότι δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη έρευνα σύντομα.

«Είχα πάει βόλτα με τον σκύλο και τον είχα αμολήσει στο πάρκο. Κάποια στιγμή άρχισε να γαβγίζει επίμονα. Πήγα στο σημείο και είδα μια μικρή τρυπούλα. Τον τράβηξα για να φύγουμε αλλά εκείνος συνέχισε να γαβγίζει. Τότε άκουσα πως από κάτω υπήρχαν άνθρωποι που έσκαβαν» κατέθεσε ο νεαρός ιδιοκτήτης του σκύλου που… πήρε μυρωδιά τους παρ’ ολίγον δραπέτες. Το δικαστήριο καταδίκασε 10 εκ των κατηγορουμένων σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για την απόπειρα απόδρασης, ενώ σε πέντε επιβλήθηκε φυλάκιση 20 μηνών και για οπλοκατοχή. Ενας αθωώθηκε.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...