Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η… ΚΛΑΙΡΗ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Η οικογενειακή ζωή στο Παγκράτι (όπου γεννήθηκε) με τον άντρα της και τα δύο παιδιά της

Η οικογενειακή ζωή στο Παγκράτι (όπου γεννήθηκε) με τον άντρα της και τα δύο παιδιά της

Πολύ γλυκιά, όμορφη, όχι όμως επιθετικά, και καθόλου προκλητική, η Κλαίρη Κατσαντώνη ξεχώρισε στις ταινίες της δεκαετίας του ’80, αλλά μας είναι πάντα τόσο οικεία και αιωνίως 25 ετών μέσα από τις συνεχείς επαναλήψεις του «Ρετιρέ», μέσω του οποίου ο Γιάννης Δαλιανίδη ανέδειξε τη ζεστασιά της μέσα από τον ρόλο της Ελένης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ
[email protected]

Και επειδή και αυτό το καλοκαίρι το Mega πρόβαλε και πάλι τη σειρά-σουξέ 20ετίας και βάλε, είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται τι απέγινε η Ελένη Κλαίρη Κατσαντώνη που τόσο αγαπήθηκε από το κοινό της πρώτης περιόδου της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης!
Η Κλαίρη, με τα σκούρα πράσινα μάτια, αποφάσισε πριν από το τέλος της σειράς και ενώ ήταν από τα αγαπημένα παιδιά του Γιάννη Δαλιανίδη, που πίστευε παρά πολύ σε εκείνην, ότι δεν την ενδιέφερε πλέον ο χώρος.

Χαμηλών τόνων

Εχοντας παίξει στο θέατρο και απολαύσει τις φωτεινές μαρκίζες με το όνομά της μεγάλο δίπλα στις τεράστιες φωτογραφίες, αλλά και έχοντας κατακτήσει τον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης, δεν επιθυμούσε να συνεχίσει την έκθεσή της σε ένα τοπίο που αγρίευε και έμπαινε σε λογικές κρεατομηχανής, με δημοσιεύματα, παπαρατσίστικες φωτογραφίες, έλλειψη κάθε ζωτικότητας. Χαμηλών τόνων παιδί, με πηγαίο χιούμορ, ευγένεια και αγωγή από ένα σπίτι όπου η οικογένεια ήταν το άλφα και το ωμέγα στην ιεράρχηση αξίων, δεν άφησε ποτέ το Παγκράτι όπου μεγάλωσε και βρίσκεται το πατρικό της, μένοντας έναν όροφο πάνω από το διαμέρισμα της μαμάς της και της αδελφής της, της γνωστής δημοσιογράφου και παιδί-αστέρι των ΜΜΕ Χριστίνας Κατσαντώνη.

Οταν γνώρισε τον σύζυγό της πλέον, ο οποίος ασχολιόταν με ιατρικά μηχανήματα, ο έρωτας έπαιξε ρόλο καταλύτη στην προειλημμένη απόφασή της. Πρώτα η προσωπική ζωή και η οικογένεια και μετά όλα τα άλλα. Ο ρόλος της Ελένης ήταν το «αντίο» της προτού γεννήσει δύο υπέροχα παιδιά, εκ των οποίων η κόρη της η Αλίκη είναι μια καλλονή από αυτές που σπάνια κινούνται ανάμεσα σε εμάς τους κοινούς θνητούς. Η ίδια φροντίζει την οικογένειά της όπως κάθε γυναίκα με κανονικότητα, βάζει πλυντήρια, μαγειρεύει, πάει για ψώνια, διαβάζει πολύ, βλέπει συστηματικά σινεμά, με ιδιαίτερη αγάπη στα θερινά του Παγκρατίου, είναι ενημερωμένη για τις πολιτικές εξελίξεις, επισκέπτεται καθημερινά το γυμναστήριο.

Από τις παλιές φίλες της, της σειράς της, έκανε πολλή παρέα με τη Σοφία Αλιμπέρτη και τη γειτόνισσά της Τζόυς Ευείδη. Με την τελευταία βρίσκονται ακόμη σε τακτική επαφή. Κάποια στιγμή πριν από χρόνια έκανε μια σύντομη εμφάνιση στη θρυλική «Λάμψη», όχι για να επιστρέψει στην υποκριτική, αλλά επειδή εκτιμούσε ως δάσκαλο τον Νίκο Φώσκολο. Οχι! Η υποκριτική δεν της λείπει καθόλου. Ισως η έκφραση μέσα από έναν θεατρικό ρόλο βάθους και αποχρώσεων την κάνει κάποιες φορές να αναπολεί τις μέρες της δραματικής σχολής, αλλά αμέσως μετά κλειδώνει η ψυχή της στην απόφαση ότι αυτός ο χώρος δεν της έκανε. Ούτε οι δημόσιες ούτε και οι ψεύτικες σχέσεις του.

Τα πάρτι με φίλους

Είναι πλέον λίγο πιο όμορφή από τα 25 της χρόνια, όταν την αφήσαμε ως Ελένη, δείχνει λίγο μεγαλύτερη από την κόρη της. Μια γυναίκα που είπε τα δικά της «όχι» με σθένος και την οποία ο χρόνος θαύμασε και την άφησε πάντα αξιέραστη ενζενί. Πάντα κορίτσι, με τζιν και φρεσκάδα, σεβάστηκε με τη σειρά της τον χρόνο, χωρίς πλαστικές, τραβήγματα, ενέσεις, παραμορφώσεις. Μια κούκλα με μαγκιά, δηλαδή! Τώρα που γράφονται αυτές οι σειρές, η Κλαίρη με το ανοιχτό πάντα σπίτι, την άψογη οργάνωση γρήγορων πάρτι για φίλους, με το χαρακτηριστικό γέλιο όλο δροσιά κρυστάλλινη, θα βρίσκεται ήδη στον αγαπημένο της Αγιο Ανδρέα. Θα κολυμπά, θα διαβάζει τα βιβλία της κάτω από τα πεύκα, θα βγαίνει με φίλους το βράδυ για ουζάκια στο λιμανάκι και θα φωνάζει στα παιδιά της να μην ξεχάσουν τη ζακετούλα τους. Σαν κανονική γυναίκα. Σαν εμάς…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...