Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Να ξεσπιτωθούν για να αποφύγουν νέα καταστροφή προτιμούν 115 οικογένειες από τον...

Να ξεσπιτωθούν από το χωριό τους προκειμένου να αποφύγουν...

Παρά τις πανάκριβες τιμές, το ίντερνετ στην Ελλάδα είναι πιο αργό και...

Ενώ χρυσοπληρώνουμε κάθε μήνα τις εταιρίες παροχής πρόσβασης στο...

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών αποκάλυψε ότι τη στιγμή της τραγωδίας στα...

Μια νέα σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως 14 μήνες...

Ροκ, Μύκονος και άρωμα αρχαίας Ελλάδας

Ακρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η 18η Διεθνής Εβδομάδα Μόδα της Αθήνας

Ακρως ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η 18η Διεθνής Εβδομάδα Μόδα της Αθήνας

Ο θρυλικός Σκορπιός, η αρχαία Ελλάδα και η κοσμοπολίτικη Μύκονος είναι, μεταξύ άλλων, τα θέματα των fashion shows που θα παρουσιαστούν στη 18η Διεθνή Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας. Η διοργάνωση θα ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, φέρνοντας στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού εγχώριους και ξένους σχεδιαστές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και celebrities, όπως η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Νίκος Βουρλιώτης.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Ο θρυλικός Σκορπιός, η αρχαία Ελλάδα και η κοσμοπολίτικη Μύκονος είναι, μεταξύ άλλων, τα θέματα των fashion shows που θα παρουσιαστούν στη 18η Διεθνή Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας. Η διοργάνωση θα ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη 3 32Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, φέρνοντας στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη λεωφόρο Συγγρού εγχώριους και ξένους σχεδιαστές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και celebrities, όπως η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Νίκος Βουρλιώτης.

Η αυλαία του Athens Xclusive Designers Week θα ανοίξει με την κυπριακής καταγωγής σχεδιάστρια Eleni Kyriacou και τη συλλογή της «12 Greek Rectangles», που είναι εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική ενδυμασία, ενώ περιλαμβάνει και «πολυμορφικά» ρούχα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν από ένα απλό φόρεμα σε… πετσέτα θαλάσσης! Την ίδια μέρα θα παρουσιάσει τις νέες δημιουργίες του και ο οίκος μόδας Kathy Heyndels, οι οποίες έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους τα γεωμετρικά σχήματα που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα.

kyriacou 2Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης θα δώσουν το «παρών» στο catwalk και δύο σχεδιαστές από τη Σερβία. Πρόκειται για τον Boško Jakovljević, κοσμική περσόνα στη χώρα του και γνωστός για τις μοντέρνες αντρικές συλλογές του, και τον συμπατριώτη του Vasilije Kovačev, ο οποίος θα παρουσιάσει μια ιδιαίτερη συλλογή ρούχων με διαφάνειες, τούλι και παγέτες. «Βαρύ πυροβολικό» της 23ης Οκτωβρίου θεωρείται και η καινούργια collection του Leon με τίτλο «Scorpio», που αντλεί την έμπνευσή της από το ομώνυμο νησί, το οποίο ανήκε παλαιότερα στον Ελληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, και όλες τις γυναίκες που πέρασαν από αυτό, από την Τζάκι Κένεντι έως τη Μαρία Κάλλας.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου θα σηκώσει την αυλαία των επιδείξεων ο Marcello Nyktas, γνωστός στο ευρύ κοινό και από τη συμμετοχή του στο τάλεντ σόου του ΑΝΤ1 «Fame Story». Η νέα συλλογή του «Rock Couture», με ξεχωριστές δημιουργίες που συνδυάζουν δέρμα, κρόσσια, γούνινες λεπτομέρειες, διαφάνειες, μοντέρνα πλισέ, animal prints, σηματοδοτεί τη ροκ επιστροφή του στην πασαρέλα. Την ίδια μέρα ο Vassilis Zoulias θα παρουσιάσει την πολυαναμενόμενη collection του «Women in Mykonos through the decades». Ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός του σχεδιαστή, το νησί των ανέμων, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής του. Ο ίδιος «παντρεύει» τις στιλιστικές επιλογές των γυναικών από τα glamorous 30’s έως και τα κοσμοπολίτικα 90’s.

Ο Dimitrios Ordoulidis, νικητής των New Designers Awards της 17ης AXDW, θα παρουσιάσει και αυτός την ίδια μέρα την πρώτη του ολοκληρωμένη συλλογή «Sexual Abstract (regenerate desire)», 2 129που περιλαμβάνει ρούχα με ανδρόγυνο στιλ με θηλυκές λεπτομέρειες. Το ίδιο βράδυ οι λάτρεις της μόδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τα καινούργια, εμπνευσμένα από το στιλ των γυναικών του Μαρόκο, ρούχα της Κύπριας σχεδιάστριας Loukia Kyriakou, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Εντυπωσιακά φορέματα, ιδιαίτερα παντελόνια, κομψά παλτό και σακάκια σε μαύρο και γκρι χρώμα με δερμάτινες αλλά και γούνινες λεπτομέρειες απαρτίζουν τη συλλογή του Tassou Mitropoulou, που θα «ζωντανέψει» επίσης το Σάββατο.

Δημιουργίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επόμενες δύο ημέρες του AXDW. Το fashion brand Gogo by Stalo που ξεκίνησε από τη συνεργασία ανάμεσα στην Κύπρια σχεδιάστρια Στάλω Ηλία και τη Γωγώ Μαστροκώστα θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου μια σειρά από ευκολοφόρετες δημιουργίες που συνδυάζουν το σεξαπίλ με την κομψότητα. Την ίδια μέρα η καταξιωμένη κυρία της ελληνικής μόδας Loukia (Atelier Loukia) θα δείξει στο κοινό τη νέα συλλογή της «Jasmine» με ρομαντικά ρούχα, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η διαφάνεια. Στις εκπλήξεις της 18ης Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας περιλαμβάνεται και ο Νίκος Βουρλιώτης, ο οποίος θα δώσει το «παρών» ως ambassador του νέου fashion brand LaVue, με ανδρικά outfits σε ευθείες γραμμές, που αποτελούν μια γραμμική αναπαράσταση της καθημερινότητας σε άσπρο, μαύρο και γκρι χρώμα. Σύμφωνα με την καμπάνια προώθησής της, η φρέσκια αυτή φίρμα απευθύνεται σε άνδρες που διαφωνούν με το βαρετό και το προβλέψιμο ντύσιμο, όπως ο γνωστός ράπερ.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...