«Εξυπνο» ρούχο της Microsoft

Θα αναγνωρίζει τις ανάγκες του χρήστη και θα βελτιώνει την υγεία και την ευεξία του

Θα αναγνωρίζει τις ανάγκες του χρήστη και θα βελτιώνει την υγεία και την ευεξία του

Φανταστείτε να κάνετε μια επαγγελματική παρουσίαση γνωρίζοντας ότι τα ρούχα σας θα σας κρατήσουν ήρεμους ή ένα τζάκετ να μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση έπειτα από χωρισμό.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Αυτό είναι και το όνειρο της Microsoft, η οποία κατέθεσε την πατέντα για τη δημιουργία ενός τέτοιου φουτουριστικού ρούχου, ανοίγοντας τον δρόμο για την παραγωγή του.
Το εν λόγω ύφασμα «διαβάζει» τα συναισθήματα του ατόμου που το φοράει και εν συνεχεία διεγείρει με τέτοιο τρόπο το νευρικό του σύστημα ώστε είτε να τον ηρεμήσει είτε να τον «ανεβάσει». Το «έξυπνο» ρούχο θα είναι σχεδιασμένο να προσφέρει στον χρήστη ένα οικονομικό, αξιόπιστο και εύκολο στη χρήση τρόπο για να βελτιώσει τη σωματική του υγεία και την ψυχική του ευεξία, καθιστώντας τον πιο επικοινωνιακό και πιο αποτελεσματικό στις διαπραγματεύσεις με άλλα άτομα. Παράλληλα, η Microsoft θεωρεί ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρίες και αυτισμό.

Στην πραγματικότητα, το «έξυπνο» ύφασμα έχει ενσωματωμένο ένα σύστημα αισθητήρων που μετρούν τον καρδιακό παλμό, τη θερμοκρασία του δέρματος και τις κινήσεις του ατόμου που το φοράει. Οι αισθητήρες αυτοί είναι συνδεδεμένοι με ένα σύστημα ενεργοποιητών, που βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια της επιδερμίδας, ώστε να μπορούν να δημιουργούν σε αυτόν φοράει το ύφασμα πίεση -σαν αγκαλιά-, θερμότητα και δροσιά ή να προκαλούν δονήσεις και να μεταδίδουν μουσική, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ενεργοποιητές δροσιάς

Ενας αυτιστικός χρήστης, για παράδειγμα, θα μπορούσε να ωφεληθεί από μια μικροαντλία που ασκεί πίεση στον καρπό, τεχνική που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του στρες της συναισθηματικής υπερφόρτισης. Αντίστοιχα, το «έξυπνο» ρούχο θα μπορούσε να θέσει σε λειτουργία τους ενεργοποιητές δροσιάς, σε περίπτωση που οι αισθητήρες δείξουν έντονη εφίδρωση – για παράδειγμα, στη διάρκεια ενός πρώτου ραντεβού.
Το εν λόγω σύστημα υποστήριξης θα λειτουργεί διακριτικά και θα είναι αόρατο από άλλους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ