Μέτωπο εμπόρων – εργαζομένων με σύνθημα «Ποτέ την Κυριακή»

Μέτωπο κατά της λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές συγκροτούν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ, οι ηγεσίες των οποίων αποφάσισαν σε  σύσκεψη να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την ημέρα που έχει εδώ και δεκαετίες καθιερωθεί ως επίσημη αργία. Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και εργαζόμενοι ζητούν «να αποτραπεί οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές». Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές, σύμφωνα με το υπό σύνταξη νομοσχέδιο, είναι τα εμπορικά εμβαδού έως 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες.

Οι ομοσπονδίες επιβεβαίωσαν την κοινή τους θέση για τη διαφύλαξη της αργίας της Κυριακής στον κλάδο του εμπορίου, διότι, όπως εκτιμούν, τυχόν άνοιγμα των καταστημάτων θα οδηγήσει σε ασφυξία τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων και θα ανακατανείμει τον τζίρο της αγοράς σε όφελος των λίγων.

Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ, καθώς οι δύο πλευρές έχουν διαφορετική προσέγγιση. Σημειώνεται ότι το θέμα της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές ήταν στην ατζέντα της συζήτησης με την τρόικα και ενδέχεται να περιληφθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα του μνημονίου. Σύμμαχος του μετώπου «όχι στη λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή» είναι και η Εκκλησία της Ελλάδος.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ