Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Τρεις μέρες ακόμη

Τι έφερε η συνάντηση της τρόικας με Σαμαρά και πού είδε… πρόοδο ο Γιάννης Στουρνάρας.

Αγώνα δρόμου συνεχίζει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών μέχρι τη Δευτέρα, ώστε να αποφασιστεί στο Eurogroup η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Χθες οι τροϊκανοί στη 1.30 το μεσημέρι διάβηκαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση μετά το προσωρινό αδιέξοδο που σημειώθηκε στη χθεσινή πρωινή συζήτηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η συνάντηση της τρόικας με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου και εξερχόμενος του Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε: «Σημειώθηκε πρόοδος σε όλα τα θέματα. Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και αύριο, και μεθαύριο, και την Κυριακή ενδεχομένως. Πηγαίνουμε για πολιτική συμφωνία τη Δευτέρα». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριακός Μητσοτάκης, που ήταν παρών στη συνάντηση, σε ερώτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο απάντησε: «Είναι απαραίτητο να υπάρχει συμφωνία στα θέματα του Δημοσίου. Θα είμαστε έτοιμοι τη Δευτέρα, αν χρειαστεί. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνολικής αύξησης του αριθμού των απολύσεων πέραν των 15.000 που έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα -και προκειμένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εξασφαλίσει την παράταση για υπαγωγή 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου- πρότεινε να υπάρξει ανάλογη με την καθυστέρηση μείωση του χρόνου παραμονής των υπαλλήλων στη διαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι προτείνεται οι 12.500 υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε κινητικότητα να μην πληρωθούν με το 75% του μισθού τους το ανώτερο για δώδεκα μήνες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε στο Μαξίμου. Ο κ. Βεστερβέλε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχει αρχίσει κάτι να κινείται, ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί το δύσκολο πρόβλημα της ανεργίας. Επίσης αποσυνέδεσε τις εξελίξεις στη χώρα μας και το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του δημόσιου χρέους από τις γερμανικές εκλογές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Στις 8.00 το βράδυ η τρόικα συναντήθηκε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...