Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Εσβησε» ο μεγάλος έρωτας της Χριστίνας

❱❱ Ο «μυστικός» αρραβώνας με την Ωνάση, η απομόνωση και το τέλος στο νοσοκομείο μετά από βαρύ εγκεφαλικό

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Ο τελευταίος αρραβωνιαστικός της Χριστίνας Ωνάση, ο άντρας που θα παντρευόταν εκείνα τα Χριστούγεννα του 1988, εάν δεν την προλάβαινε ο θάνατος, ο Γιώργος-Xόρχε Τσομλεκτσόγλου, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν με βαρύ εγκεφαλικό, σε ηλικία 72 ετών.

Μαζί του έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο Χριστίνα Ωνάση, καθώς εκείνος το κρατούσε ζωντανό μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή.

f6 3Ο Γιώργος-Χόρχε, όπως τον αποκαλούσε η Χριστίνα, όταν ζούσαν μαζί στο Μπουένος Αϊρες, αρρώστησε ξαφνικά ακριβώς πριν από έναν χρόνο και δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες ομάδας γιατρών που είχε φέρει ακόμη και από το εξωτερικό η αδελφή του και επιστήθια φίλη της Χριστίνας Ωνάση, η Μαρίνα Δοδέρο – Τσομλεκτσόγλου (φωτό δεξιά).

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τη δυναστεία των Ωνάσηδων νοσηλευόταν επί μήνες, έχοντας πλάι του νύχτα μέρα την αδελφή του Μαρίνα.

Ο Γιώργος ήταν ένας μπον βιβέρ της εποχής του, ένας βαθιά ευγενής, αριστοκράτης που είχα προσωπικά την τύχη να γνωρίσω και να μιλήσω μαζί του. Ζούσε απομονωμένος στην Ελλάδα, στο σπίτι του στην Πολιτεία, μετά τον θάνατο της αρραβωνιαστικιάς του Χριστίνας Ωνάση. Ενας θάνατος που του στοίχισε πολύ, καθώς η «χρυσή» κληρονόμος βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του Τσομλεκτσόγλου στην Αργεντινή και ο ίδιος με την αδελφή του Μαρίνα έζησε όλο αυτό το φρικτό σκηνικό, αντικρίζοντας το άψυχο σώμα της Χριστίνας στην μπανιέρα του δωματίου της.

Σχέδια γάμου

Ο Γιώργος ήταν ερωτευμένος με τη Χριστίνα και δυστυχώς για εκείνον ήταν αυτός που της έκλεισε τα μάτια το μοιραίο πρωινό της 19ης Νοεμβρίου του 1988. Εκείνο το διάστημα η κόρη του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, που είχε χωρίσει επισήμως από τον Τιερί Ρουσέλ, σχεδίαζε τον γάμο της με τον Γιώργο Τσομλεκτσόγλου, πρόεδρο τότε της ελληνικής παροικίας του Μπουένος Αϊρες.

f2
Λαμπερή στο πλευρό του Τσομλεκτσόγλου η Ωνάση

Η Χριστίνα και ο Γιώργος ήταν παιδικοί φίλοι. Ομως το ειδύλλιο μεταξύ τους αναπτύχθηκε χρόνια μετά κι αφού η «χρυσή» κληρονόμος της δυναστείας πέρασε από σαράντα κύματα και πολλές φουρτούνες στη ζωή της.

Οι δυο τους κρατούσαν μυστικό τον αρραβώνα τους ακόμη και από τη Μαρίνα Δοδέρο. Αυτό το μυστικό αποκαλύφθηκε λίγες μέρες πριν από το τελευταίο βράδυ της ζωής της Χριστίνας, όταν η νεανική παρέα των κροίσων είχε πάει να διασκεδάσει στο Σαλόν Ταλκαχουάνο, στην Τορτούγα, όπου ήταν το εξοχικό σπίτι της οικογένειας Δοδέρο.

f4 7
Τιερί Ρουσέλ, Αθηνά και Χριστίνα Ωνάση

Τον αρραβώνα είχε ευλογήσει ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αργεντινής Γεννάδιος. Μάλιστα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος το αποκάλυψε στην αδελφή του Χόρχε, τη Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου.

«Κατάλαβα ότι κάτι έτρεχε μεταξύ τους στα τελευταία γενέθλιά μου που γιορτάσαμε μαζί πριν από τον θάνατό της. Ηταν τον Οκτώβριο, έναν μήνα πριν φύγει από τη ζωή. Βγήκαμε να φάμε και ξαφνικά τους είδα να χορεύουν κολλητά στο πάρτι των γενεθλίων μου.

Σε 15 μέρες η Χριστίνα έλεγε ότι θέλει να τον παντρευτεί. Μάλιστα είχαν πάει στον Αρχιεπίσκοπο Αργεντινής Γεννάδιο για να πάρουν την ευχή του. Πρέπει να σας πω ότι είχε ομορφύνει πολύ τότε. Είχε χάσει πολύ βάρος, ένιωθε καλά. Ηθελε με τον Γιώργο να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή» μου είχε εκμυστηρευτεί η ίδια η Μαρίνα πριν από τρία χρόνια.

Η Μαρίνα Δοδέρο, το γένος Εμπειρίκου, υπήρξε επιστήθια φίλη της Χριστίνα Ωνάση από το καλοκαίρι του ’66, όταν πρωτογνωρίστηκαν στην Αθήνα. Εξάλλου η Χριστίνα είχε βαφτίσει την κόρη της Μαρίνας, δίνοντάς της το όνομα Χριστίνα – Twee.

f3 10
Η Χριστίνα με την κόρη της Αθηνά

Μάλιστα η Αθηνά Ωνάση και η Twee μεγάλωναν μαζί μέχρι που πέθανε η Χριστίνα.

«Μαύρη» μέρα

Οσα μου είχε αποκαλύψει η Μαρίνα Δοδέρο για την τελευταία μέρα της Χριστίνας Ωνάση είναι συγκλονιστικά: «Η Χριστίνα, χαρούμενη, θέλησε να βάψει πρώτη φορά στη ζωή της τα νύχια της σε βαθύ κόκκινο χρώμα, που άρεσε στον Γιώργο. Το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου φάγαμε όλοι μαζί στο Τορτούγας Κάντρι Κλαμπ. Οταν μέναμε στο Μπουένος Αϊρες, κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι. Εκείνο το βράδυ, όμως, της είπα “σε πειράζει να μην κοιμηθούμε μαζί; Ξάπλωσε εσύ στο δωμάτιό μου”. “Οχι, Μαρινίτα (έτσι με έλεγε), θα κάνω μια βόλτα με τον Γιώργο και θα πάω για ύπνο μετά”. Πράγματι. Πήγαν βόλτα και όταν επέστρεψαν, εκείνη κοιμήθηκε μόνη στο δωμάτιο και ο αδερφός μου σε ένα άλλο, δίπλα στην πισίνα.

Το επόμενο πρωί λίγο μετά τις 10 ανησύχησα, γιατί η Χριστίνα δεν είχε ξυπνήσει ακόμα. Ανοιξα την πόρτα και τη βρήκα στην μπανιέρα νεκρή. Δεν μπορούσα να πιστέψω τι συμβαίνει. Σε κατάσταση σοκ, έτρεξα να βρω τον αδερφό μου. Μαζί με τον πρώην σύζυγό μου Αλμπέρτο ο Χόρχε μπήκε στο μπάνιο, σήκωσαν το άψυχο σώμα της Χριστίνας και το ξάπλωσαν στο πάτωμα του δωματίου. Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά, να κοιτάνε το άπειρο… Από εκείνη τη μέρα πολλές φορές νιώθω ότι ο χρόνος σταμάτησε. Δεν ξεπέρασα ποτέ τον θάνατό της. Εχασα τον άνθρωπό μου».

Η 71χρονη σήμερα «κολλητή» φίλη της Χριστίνας Ωνάση πενθεί ακόμη μία απώλεια, αυτή του αδελφού της. Δεν έφυγε λεπτό από πλάι του, μήνες ολόκληρους από την ώρα που χτυπήθηκε από το εγκεφαλικό. Είχε αφήσει το σπίτι της και τα επαγγελματικά της στο Μπουένος Αϊρες και του κρατούσε το χέρι με την ελπίδα να επανέλθει, κάτι όμως που δεν συνέβη.

Την Τρίτη του Πάσχα συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που έρχονται από το Μπουένος Αϊρες θα τον αποχαιρετήσουν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

—-

«Παράδειγμα θάρρους και άνευ όρων αγάπης»

Συνεργάτες της Μαρίνας Δοδέρο από την Αργεντινή και ένα ίδρυμα φροντίδας παιδιών, του οποίου εκείνη προΐσταται, της έστειλαν επιστολή για τον θάνατο του Γιώργου Τσομλεκτσόγλου:

«Η οικογένεια του Ιδρύματος “La casa Cuna” πενθεί, καθώς την Τρίτη 23 Απριλίου πέθανε ο Χόρχε, ο αδελφός της Μαρίνας Δοδέρο. Στα τέλη του 2017 η Μαρίνα ταξίδεψε στην Ελλάδα για να φροντίσει τον αδερφό της Χόρχε και πολέμησε γι ‘ αυτόν μέχρι την τελευταία στιγμή. Μιλούσαμε μέρα με τη μέρα για την πορεία της υγείας του Γιώργου, μερικές φορές με δάκρυα και μερικές φορές με ένα χαμόγελο. Ποτέ δεν αμέλησε τον αδερφό της ή τα παιδιά του νοσοκομείου η Μαρίνα.

Είσαι ένα παράδειγμα πάλης, θάρρους και άνευ όρων αγάπης.

Χόρχε, αναπαύσου εν ειρήνη, μαζί με τους γονείς και τις αδελφές σου που αγάπησες τόσο πολύ».

offer

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...