Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Βόμβα» στον γάμο-show του Κούστα

❱❱ Η τελετή-φιέστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα ήταν μια απλή ανταλλαγή όρκων, αφού τυπικά παραμένει παντρεμένος με την πρώην ηθοποιόΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Την ώρα που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις γύρω από τον γάμο-φιέστα του Γιάννη Κούστα με την 25χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα τον περασμένο Ιούνιο στο δουκάτο του Σορέντο της Νότιας Ιταλίας, η «μητέρα των μαχών» που δόθηκε χθες στον Αρειο Πάγο μεταξύ του 62χρονου εφοπλιστή και της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννικοπούλου απειλεί να τον τινάξει για τα καλά στον αέρα!

Με το νομικό οπλοστάσιό τους οι δυο τους πυροδότησαν μια βραδυφλεγή βόμβα σχετικά με το πολύκροτο διαζύγιό τους, που εκκρεμεί μέχρι νεωτέρας, καθώς θα περάσουν μερικοί μήνες ώσπου να εκδοθεί η απόφαση των αρεοπαγιτών, που θα κρίνει αν οι δρόμοι του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού θα χωρίσουν αμετάκλητα με τη βούλα της Δικαιοσύνης.

f1 sofia koysta

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το Ανώτατο Δικαστήριο που θα αποφανθεί αν ο 62χρονος θα παραμείνει «δέσμιος» του γάμου του με τη Σοφία Γιαννικοπούλου. Αλλωστε η γαμήλια φιέστα του καλοκαιριού δεν ήταν -εν τέλει- κανονική τελετή, αλλά μια απλή ανταλλαγή όρκων, αφού τυπικά ο εφοπλιστής παραμένει ακόμη παντρεμένος με την πρώην ηθοποιό, με την οποία έχει αποκτήσει και δύο κόρες.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία οι συνήγοροι των δύο πλευρών έδωσαν μάχη με επίκεντρο την εφετειακή απόφαση, η οποία επί της ουσίας επικύρωνε την πρωτόδικη κρίση που άναβε πράσινο φως στο διαζύγιο.

Προσφυγή

Στο Εφετείο είχε προσφύγει η εν διαστάσει σύζυγος του προέδρου της Danaos Corporation, ζητώντας «να εξαφανίσει την υπ’ αριθμόν 9416 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2017 και με την οποία λύθηκε ο θρησκευτικός γάμος του ζευγαριού που είχε τελεστεί στις 30 Ιουνίου του 1996 στη Βάρκιζα».

6958 dimitra mermiga gianis koystas 1182016

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Σοφίας Γιαννικοπούλου ως αβάσιμη, με αποτέλεσμα εκείνη να προσφύγει στον Αρειο Πάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του 62χρονου εφοπλιστή προέβαλε ως επιχείρημα ότι η αίτηση αναίρεσης της πρώην ηθοποιού αντίκειται στα άρθρα της ΕΣΔΑ που αφορούν το δικαίωμα των ανθρώπων να λύουν τον έγγαμο βίο τους.

Μάλιστα, τον Γιάννη Κούστα εκπροσώπησε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Χάρης Παμπούκης, ο οποίος είχε ρόλο… κουμπάρου στον «γάμο» του 62χρονου με τη Δήμητρα Μέρμηγκα! Οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν σε νομικά ζητήματα και έχουν περιθώριο τριών ημερών προκειμένου να καταθέσουν τα σημειώματά τους στην έδρα του δικαστηρίου.

«Βροχή» αγωγών και για τα περιουσιακά αλλά και για ξυλοδαρμό

f4 4

Ο 62χρονος εφοπλιστής, που προσφάτως έγινε και πάλι πατέρας, αυτήν τη φορά από την κατά 40 χρόνια νεότερή του Δήμητρα Μέρμηγκα, έχει και άλλα δικαστικά μέτωπα ανοιχτά με την εν διαστάσει σύζυγό του, εκτός από το διαζύγιο.
Μεταξύ αυτών είναι η διαμάχη για την περιουσία και τα αποκτήματα κατά τη διάρκεια του 12ετούς κοινού βίου του με τη Σοφία Γιαννικοπούλου.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει αγωγές, οι οποίες επρόκειτο να συζητηθούν πριν από περίπου έναν μήνα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ομως, εν τέλει αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Η μεν Σοφία Γιαννικοπούλου παραιτήθηκε μέσω της συνηγόρου της του δικού της δικογράφου και ζήτησε παράλληλα αναβολή στην εκδίκαση της αγωγής του εφοπλιστή που εκκρεμούσε.

Κάνοντας δεκτό το αίτημα της εναγομένης, το δικαστήριο προσδιόρισε τη δίκη για τον Απρίλιο του 2019, οπότε οι δύο πλευρές θα κληθούν να διασταυρώσουν ακόμη μία φορά τα ξίφη τους.

Διεκδικεί 234.000.000 ευρώ

Πάντως, λίγες μέρες μετά την απόσυρση της αγωγής της, η πρώην ηθοποιός κατέθεσε νέα διεκδικώντας 234.000.000 ευρώ από τον πρώην (νομικά, όμως, ακόμα εν διαστάσει) σύζυγό της, ως μερίδιο από την επαύξηση της περιουσίας του τα χρόνια του έγγαμου βίου τους!

Εκτός από τα αστικά δικαστήρια, στον «πόλεμο των Κούστα» εκκρεμούν και ποινικές υποθέσεις! Μεταξύ άλλων, τον περασμένο Μάιο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έριξε «καμπάνα» φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή στον πλοιοκτήτη της Danaos για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της εν διαστάσει συζύγου του μπροστά στα μάτια της 11χρονης -τότε- κόρης τους, τον Δεκέμβριο του 2012.

Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση-καταπέλτη της εισαγγελέως της έδρας, σύμφωνα με την οποία «ο κατηγορούμενος λογομάχησε μπροστά στο ανήλικο τέκνο τους, δεν συγκράτησε τον εαυτό του και προκάλεσε σωματικές βλάβες στη σύζυγό του, όπως αποτυπώνονται στα χαρτιά».

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...