Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Μια κουκουβάγια στα Guiness

Τα χιλιάδες χαρτάκια που ολοκλήρωσαν το περίτεχνο μωσαϊκό 512 τετραγωνικών.

Μια origami κουκουβάγια στα Ρεκόρ Γκίνες. Γούρι έφερε τελικά το σύμβολο της σοφίας και έμβλημα της πόλης των Αθηνών στην πρέσβειρα της ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής στην Ελλάδα Μυρτώ Δημητρίου, που κατάφερε μαζί με την πολυπληθή ομάδα της να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε μέχρι την περασμένη εβδομάδα με προηγούμενο έργο της η ίδια.


Πέντε χιλιάδες διακόσια χάρτινα λουλούδια διπλώθηκαν και τοποθετήθηκαν από τους συμμετέχοντες προκειμένου να ολοκληρωθεί το περίτεχνο μωσαϊκό των 512 τ.μ. που σχηματίστηκε την περασμένη Τρίτη στο γήπεδο του Μετς χαρίζοντας στην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα άλλη μία μεγάλη διάκριση. Συνολικά στην προσπάθειά της για την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες συμμετείχαν 20.000 άτομα όλων των ηλικιών, που ακολούθησαν κατά γράμμα τις συμβουλές της Μυρτώς Δημητρίου, η οποία τα τελευταία 24ωρα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. «Ευχαριστώ όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με βοήθησαν να πραγματοποιήσω ακόμη ένα όνειρό μου» αναφέρει στην «Espresso» η Μυρτώ Δημητρίου, η οποία τις επόμενες ημέρες περιμένει να της αποσταλεί και η επίσημη πιστοποίηση από τη διάσημη επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες.


«Εχουμε στείλει όλο το απαραίτητο υλικό που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις και αποδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια. Αυτήν τη στιγμή ελέγχεται από τους ειδικούς το βιντεοσκοπημένο υλικό, που δείχνει λεπτό προς λεπτό τη δημιουργία, τις φωτογραφίες αλλά και την αρχιτεκτονική μελέτη δύο αρχιτεκτόνων, που πιστοποιεί την τελική μέτρηση. Για την επιβεβαίωση είχαμε μαζί μας τον πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Masuo Nishibayashi με τη σύζυγό του Kikuko Nishibayashi και Ιάπωνες δημοσιογράφους».


Για την origami κουκουβάγια χρειάστηκαν 4.500 καφέ, 5.000 κίτρινα, 12.500 γαλάζια και 30.000 λευκά χαρτάκια, τα οποία με χαρτοταινία κολλήθηκαν στο τερέν του γηπέδου «Ηταν ένα μεγάλο στοίχημα που βάλαμε όλοι μαζί και τελικά το κερδίσαμε. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν καθόλου εύκολο, λόγω της εναλλαγής των χρωμάτων που έπρεπε να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα. Μεγάλη επιτυχία όμως είχε και το γεγονός ότι καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το μωσαϊκό μας σε λιγότερο χρόνο από αυτόν που αρχικά είχαμε ορίσει πως θα χρειαστεί».


Το προηγούμενο ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη


Για την κοινωνική ανθρωπολόγο Μυρτώ Δημητρίου δεν ήταν η πρώτη φορά που καλούνταν να φέρει εις πέρας μια τόσο μεγάλη προσπάθεια, αφού και το 2012 δίδαξε την τέχνη του origami σε 10.000 άτομα, που όλοι μαζί κατάφεραν τότε να σπάσουν το Ρεκόρ Γκίνες που κατείχαν μέχρι εκείνη την ώρα οι Κινέζοι. «Ηταν στις 31 Μαΐου του 2012 όταν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων καταφέραμε και σχηματίσαμε στην πλατεία Αριστοτέλους την εικόνα του Λευκού Πύργου σε μια έκταση 403 τ.μ. με τη χρήση 40.000 χάρτινων λουλουδιών. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό, αλλά και η αναγνώριση τόσο μεγάλη, που αμέσως άρχισα να καλλιεργώ μέσα μου το επόμενο βήμα μου, που ήταν η δημιουργία της χάρτινης κουκουβάγιας» καταλήγει η Μυρτώ Δημητρίου.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...