Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Η… Στρατονομία στον ανυπότακτο σεφ Σκαρμούτσο!

Ο δημοφιλής τηλεμάγειρας δεν είχε εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα – Θα παρουσιαστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στο ΚΕΥΠ της Λαμίας!

Οι δύο άνδρες με στρατιωτική στολή που χτύπησαν πρωί πρωί την πόρτα του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη όπου διαμένουν ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος και η σύντροφός του δεν ήταν μαθητές μαγειρικής σχολής ή ντελικάτοι καλοφαγάδες, αλλά αγέλαστοι στρατονόμοι που του επέδωσαν έγγραφο λέγοντάς του: «Κύριε Δημήτρη Σκαρμούτσο, είστε ανυπότακτος και πρέπει να παρουσιαστείτε χωρίς άλλη ειδοποίηση στον Ελληνικό Στρατό τον Σεπτέμβριο».

Αυτήν την απροσδόκητη «επίσκεψη» είχε πριν από λίγες ημέρες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Εκεί που τον βλέπαμε να διαφημίζει ανέμελος στην τηλεόραση τη σχολή μαγειρικής όπου θα διδάξει τους φερέλπιδες σεφ και να κάνει γυρίσματα στην ελληνική επαρχία για τη νέα του ταξιδιωτική-μαγειρική εκπομπή που θα παρουσίαζε από τον Νοέμβριο, τον «αιφνιδίασε» η Στρατονομία.

Ο γνωστός και συμπαθής σεφ είχε αμελήσει τις υποχρεώσεις του προς την πατρίδα και παρασυρμένος από τον μαγειρικό του οίστρο δεν είχε εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα… Ετσι είχε κηρυχθεί ανυπότακτος, που σημαίνει ότι είχε κληθεί για κατάταξη αλλά ουδέποτε παρουσιάστηκε.

Στην Αμερική

Οπως είναι γνωστό, ο σαραντάχρονος σεφ σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική, όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA. Παρέμεινε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να εργαστεί σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 2005 έως σήμερα έχει αναλάβει τις κουζίνες σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας και τελευταία στη Θεσσαλονίκη. Με την επιστροφή του στη χώρα τού χτύπησε, όπως ήταν φυσικό, την πόρτα ο Ελληνικός Στρατός. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προτίμησε να πάρει αναβολές, μέχρι που αυτό δεν ήταν πια δυνατόν. Τώρα πρέπει να υπηρετήσει τη θητεία του και μάλιστα άμεσα.

Στο ΚΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία και ίσως από εκεί να πάρει και απολυτήριο, αφού ο νόμος για τους ανυπότακτους προβλέπει θητεία 45 ημερών και εξαγορά του υπόλοιπου χρόνου (810 ευρώ τον μήνα). Ωστόσο θα αναγκαστεί να μεταθέσει για βραχύ χρονικό διάστημα τα επιχειρηματικά και τηλεοπτικά του εγχειρήματα. Ετσι αναμένεται να επιστρέψει στην πολιτική ζωή και τη σύντροφό του Μαριέττα Ντάνα στα μέσα Νοεμβρίου.

Μάγειρας!

Στο Κέντρο Εκπαίδευσης θεωρείται βέβαιο ότι θα αναλάβει θέση στο μαγειρείο με ό,τι καλό αυτό σημαίνει για τη σίτιση των συναδέλφων του στρατιωτών, οι οποίοι συνηθίζουν να παραγγέλνουν φαγητό απέξω. Μέχρι να παρουσιαστεί, ίσως έχει προλάβει να ολοκληρώσει το τεράστιο τατουάζ με τη νεκροκεφαλή και τα άνθη που «κοσμούν» την πλάτη του.

Πάντως μέσα στην ατυχία του ο σεφ είναι τυχερός που δεν εκλήθη να παρουσιαστεί καλοκαιριάτικα στο ΚΕΥΠ, αφού η πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας φημίζεται για τα κουνούπια της. Μάλιστα στρατιώτες που πέρασαν από τη Λαμία λένε: «Αν χτυπήσεις τα κουνούπια στην πλάτη με παντόφλα… ρεύονται»!

Μετά την… τουρνέ στα νησιά, νεούδι στη Λαμία!

Σαντορίνη, Μάνη, Νάξο, Ζάκυνθο και ξαφνικά… νεούδι στη Λαμία. Η τουρνέ τελείωσε για τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, ο οποίος βρισκόταν αυτήν την περίοδο σε πυρετώδη γυρίσματα για τις ανάγκες της νέας του εκπομπής που θα φιλοξενηθεί στο Mega. Πρόκειται για ταξιδιωτική-μαγειρική εκπομπή που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο. Πρωταγωνιστές της οι ντόπιοι σεφ, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, οι οποίοι συστήνουν τοπικά προϊόντα αναδεικνύοντας τόσο τον τόπο τους όσο και τα καλούδια του. Συνολικά επρόκειτο για δεκαοκτώ επεισόδια. Οι πρώτες εντυπώσεις από το μοντάζ ήταν θετικές, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τον τηλε-σεφ παράταση για γυρίσματα και σε άλλες περιοχές (Κρήτη, Κεφαλλονιά, Κωνσταντινούπολη). Τι μέλλει γενέσθαι με τα νέα του… καθήκοντα θα δείξει, καθώς τα βασικά γυρίσματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...