Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Τα… διαμάντια της Finos Film και στο YouTube

Η χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στην οθόνη του υπολογιστή χωρίς χρέωση.

Μεγάλωσαν γενιές και γενιές και αφού έκαναν ρεκόρ εισιτηρίων στον κινηματογράφο και τρέλαναν τα μηχανάκια τηλεθέασης στην τηλεόραση, τώρα, ακολουθώντας την τεχνολογία, έφτασε η στιγμή να κατακτήσουν και το Διαδίκτυο. Οι θρυλικές ταινίες της Finos Film εδώ και λίγες ημέρες έχουν αποκτήσει το δικό τους κανάλι στο YouTube, το οποίο αριθμεί περίπου 16.328 συνδρομητές, με αρκετούς από αυτούς να ανήκουν στην ομογένεια. Με έναν πολύ απλό τρόπο, με ένα απλό κλικ, έχουμε τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στην οθόνη του υπολογιστή χωρίς χρέωση και σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Ακόμη μαθαίνουμε όχι μόνο το είδος της ταινίας, τη διάρκεια και τους συντελεστές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα εισιτήρια που έχει κόψει στη μεγάλη οθόνη. Από κάτω οι θεατές μπορούν να κάνουν το σχόλιό τους, με αρκετούς ομογενείς να ζητούν ήδη επίμονα να μπουν αγγλικοί και γαλλικοί υπότιτλοι προκειμένου να «προωθήσουν» με τον τρόπο τους τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο στην χώρα όπου ζουν.

Ετσι, πολλές από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ταινίες, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τον Θανάση Βέγγο, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Δημήτρη Χορν και όλες αυτές τις ξεχωριστές προσωπικότητες που σημάδεψαν τις δεκαετίας ’50, ’60 και ’70 αναβιώνουν στο Διαδίκτυο που, κακά τα ψέματα, είναι πολύ πιο δυνατό από την τηλεόραση.

Ανάμεσα σε αυτές που έχουν ξεχωρίσει οι ιντερνετικοί θεατές μέχρι στιγμής είναι το «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» του Γιάννη Δαλιανίδη με περίπου 17.197 προβολές, το «Τζένη, Τζένη» με 16.051, ενώ υψηλές θέσεις στη λίστα με τα δημοφιλέστερα φιλμ καταλαμβάνουν το «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκο Ρίζο που έχει φτάσει στις 17.049, η «Χαρτοπαίχτρα» με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου με 14.149 και το «Ορατότης μηδέν» με τον Νίκο Κούρκουλο με 12.254.

Η κινηματογραφική εταιρεία Finos Film δημιουργήθηκε το 1942 από τον παραγωγό Φιλοποίμενα Φίνο και λειτούργησε μέχρι τον θάνατό του, το 1977. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον θάνατο της συζύγου του, Τζέλλας, το 2010, η περιουσία του περιήλθε στους κληρονόμους του, Γιώργο Τσαγκαράκη, διευθυντή της Finos Film, και τα τρία ανίψια του Φίνου.

Τις πρώτες ημέρες που βγήκε το κανάλι πολλοί ηθοποιοί αναρωτήθηκαν τι γίνεται με τα δικαιώματά τους, καθώς για αρκετούς είναι κόποι μιας ζωής. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ρήγα Αξελό, γενικό γραμματέα του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «Διόνυσος», μας είπε: «Δεν είναι πειρατεία. Εχουμε έρθει σε επαφή και οι δικηγόροι μας κάνουν αυτό το διάστημα συνεννοήσεις προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση με τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης “Διόνυσος” ώστε οι ηθοποιοί να μη χάσουν τα δικαιώματά τους από αυτήν τη χρήση».

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.



Μποζουκια Αθηνα