Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Ο «κολοσσός» της Ρόδου!

❱❱ Ο πατέρας του νεαρού ποιητή με σύνδρομο Down Τάσου Ιωαννίδη μιλά για το πρώτο βιβλίο του γιου τουΑπό την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τάσος Ιωαννίδης είναι ποιητής, αλλά και… ποίημα! Ενα ποίημα της ζωής! Εχει σύνδρομο Down και ταλέντο στον γραπτό λόγο, τόσο, που στα τέλη Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, με τίτλο «Η ζωή μου μέσα από τα ποιήματά μου».

Ο Τάσος, που γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στη Λίνδο της Ρόδου, ξεκίνησε να γράφει από την ηλικία των 12 και ο πατέρας του Παναγιώτης Ιωαννίδης μιλάει σήμερα στην «Espresso» για το ξεχωριστό παιδί του και την ιστορία του.

«Ο Τάσος θέλει να αλλάξει τον κόσμο! Οταν γεννήθηκε, μας είπαν ότι ποτέ δεν θα έχει κανονική ζωή, ότι δεν θα μπορέσει να μορφωθεί και να εκπαιδευτεί, και ότι δεν θα μπορέσει να είναι αυτόνομος. Μας πρότειναν να τον κλείσουμε σε κάποιο ίδρυμα. Δεν τους ακούσαμε, φυσικά, και επιβεβαιωθήκαμε. Καμία σχέση δεν είχαν όλα αυτά με αυτό που έγινε ο Τάσος μας τελικά! Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το παιδί μας!» μας λέει ο κ. Ιωαννίδης.

«Πήγε σε κανονικό σχολείο, σε τμήμα ένταξης, και μετά σε ένα ειδικό πειραματικό σχολείο, όπου έμαθε πληροφορική, και πλέον δουλεύει σε ένα κατάστημα τουριστικών ειδών που διατηρεί η μαμά του στη Λίνδο. Η μορφή του συνδρόμου που έχει ο Τάσος λέγεται μωσαϊκός τύπος και είναι ελαφρά» συμπληρώνει ο πατέρας του.

Συνεχίζοντας την κουβέντα μας, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρεται, φυσικά, και στη θαυμαστή ικανότητα του γιου του: «Ξεκίνησε να γράφει όταν ήταν 12 χρόνων. Στην αρχή σκόρπιες σκέψεις σε ατελείωτες κόλες χαρτί, σιγά σιγά όμως ξεκίνησε να βάζει τις λέξεις έτσι ώστε να δημιουργεί στίχους και ποιήματα. Εκφράζεται μέσα από το γράψιμο. Ο Τάσος από μικρός δεν εκφραζόταν με την ομιλία, ούτε τώρα το κάνει. Δεν του αρέσει. Απαντά μονολεκτικά και πολύ δύσκολα ανοίγεται και ξεκινάει συζήτηση. Με τον γραπτό λόγο, όμως, είναι ακριβώς το αντίθετο!»

«Τα ποιήματα που έχει γράψει και θα εκδοθούν στα τέλη Ιουλίου είναι για τον παππού του Αναστάσιο Ιωαννίδη, που του είχε μεγάλη αδυναμία και έφυγε από τη ζωή, για μια κοπέλα που του άρεσε και είχαν σχέση, για τη ζωή, για τον κόσμο, για όλα αυτά που βλέπει γύρω του. Πετάει από τη χαρά του που θα εκδοθεί το βιβλίο του, γιατί το κυνηγάει χρόνια αυτό το όνειρο» τονίζει.

Στη συνέχεια μας αποκαλύπτει τι αρέσει στον Τάσο να κάνει, εκτός από το να γράφει ποιήματα: «Του αρέσει να τραγουδάει και να χορεύει. Σε εκδηλώσεις στη Λίνδο το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Ακούει συνεχώς μουσική, λαϊκά τραγούδια και λατρεύει τον Στέλιο Καζαντζίδη. Επίσης, διαβάζει πολύ. Πολλά βιβλία!».

Δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε αν τα πράγματα στη ζωή του νεαρού ποιητή ήταν πάντα έτσι ρόδινα… «Η Λίνδος είναι μικρή τοπική κοινωνία και υπάρχει οικειότητα. Νιώθει ασφαλής. Υπήρξε bullying, αλλά ο ίδιος δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ επιθετικός. Μια διευθύντρια στο σχολείο του μόνο θεωρούσε ότι ο Τάσος είναι το πρόβλημα όλου του σχολείου και μας δημιουργούσε θέματα. Μετά ήρθε ειδικός δάσκαλος και έμαθε κι εκείνη αυτά που δεν ήξερε για τον Τάσο, και όλα καλά» αναφέρει.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι οι γονείς του Τάσου είναι χωρισμένοι και έχουν ξαναπαντρευτεί, αλλά διατηρούν άψογες σχέσεις. Ο Τάσος, λοιπόν, έχει δύο 16χρονους ετεροθαλείς αδερφούς, τον Γρηγόρη από τον γάμο της μαμάς του και τον Ραφαήλ από τον γάμο του μπαμπά του. Τους λατρεύει και τον λατρεύουν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...