Καθυστερεί η δόση λόγω… Στουρνάρα!

Αν ο Στουρνάρας δεν φέρει μαζί τους δανειστές της χώρας, πάει για Φεβρουάριο το δάνειο.

Αρχές Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα, γεγονός που σημαίνει ότι καθυστερεί και η δόση του δανείου. Βέβαια δεν αποκλείεται οι εκπρόσωποι των δανειστών μας να επιστρέψουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Eurogroup και του Ecofin, στις 27 και 28 Ιανουαρίου. Τον χρόνο έλευσης της τρόικας ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα το οικονομικό επιτελείο θα αποστείλει στους εκπροσώπους των δανειστών και τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού.

Ετσι η συμφωνία για την έγκριση της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ από την ευρωπαϊκή πλευρά μετατίθεται για το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα, οι δύο δόσεις -1,8 δισ. ευρώ η καθεμία, σύνολο 3,6 δισ. ευρώ- από το ΔΝΤ αναμένεται να εγκριθούν από το Ταμείο στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν βιάζεται να δεχτεί την τρόικα στο γραφείο του, καθώς θέλει να έχει στη διάθεσή του περισσότερα στοιχεία για τη ροή των εσόδων, τα οποία -όπως εκτιμά- θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας. Ο ίδιος άλλωστε είχε πει προ ημερών ότι προτιμά το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου.

Η ατζέντα των νέων διαπραγματεύσεων πάντως θεωρείται «καυτή», καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον φόρο ακινήτων, το χρηματοδοτικό κενό 2014-2015, η αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και η σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Αλεξανδρής: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί πάνω από 30 χρόνια»

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής σε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» μίλησε για τον γάμο του και τη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί πάνω από 30 χρόνια.

16 χρόνια γάμου για ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ – «Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!»

«Όλες τις ζωές μου θέλω να τις ζήσω μαζί σου!!! Σε λατρεύω και σε ευχαριστώ για όλα»

Συγκλονίζει γνωστή κυρία της τηλεόρασης: «​Η μαμά μου ήταν νόθο παιδί, προϊόν βιασμού»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Μαρί Κωνσταντάτου – Γιάννης Κεντ: Ξανά μαζί μετά το διαζύγιο

Φωτιές άναψε η κοινή εμφάνιση της Μαρί Κωνσταντάτου και...

Μπήκαν μόνοι τους στη μαύρη λίστα

Χείμαρρος ο Βασίλης Λαζαρίδης στο vidcast «Bedtime Stories»Στο φως...

Γαλάτεια Βασιλειάδη: «Πάω να τα βάλω στο πλυντήριο και βλέπω ένα στριγκάκι στην τσέπη του»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη Γαλάτεια Βασιλειάδη ήταν καλεσμένοι της εκπομπής «Στην αγκαλιά του Φάνη» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε ένα περίεργο περιστατικό που συνέβη.