Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Η ζάχαρη «τραυματίζει» την καρδιά

Η υπερβολική κατανάλωση διπλασιάζει τον κίνδυνο.

Εχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και τον διαβήτη, φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα που προκαλεί μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρά. Ο λόγος για τη ζάχαρη, η οποία, σύμφωνα με νέα μελέτη που διεξήγαγαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, προκαλεί μεγάλη βλάβη στην καρδιά και όταν καταναλώνεται σε μεγάλη ποσότητα διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακά νοσήματα.


Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Κέντρου για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών και όπως έδειξαν τα αποτελέσματά της, η μεγαλύτερη ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνει κανείς προέρχεται από τις επεξεργασμένες τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ζάχαρη προστίθεται σε πολλά προϊόντα για τη βελτίωση της γεύσης, της εμφάνισης ή της υφής τους, ενώ οι περισσότεροι από τους καταναλωτές δεν γνωρίζουν καν ότι πολλά από τα προϊόντα που αγοράζουν συχνά περιέχουν ζάχαρη.


Οπως επισημαίνει η καθηγήτρια Laura Schmidt από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η οποία έγραψε ένα συνοδευτικό σχόλιο στην επιστημονική έκθεση, το 37% της επιπλέον ζάχαρης που λαμβάνει κανείς με αυτόν τον τρόπο προέρχεται από τα αναψυκτικά, τα οποία μπορεί να περιέχουν ακόμη και εννέα κουταλιές σε κάθε κουτάκι! Η ίδια αναφέρει επίσης ότι ζάχαρη προστίθεται συνήθως στις έτοιμες σάλτσες για τις σαλάτες και στο ψωμί, ενώ μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπορεί να υπάρχει και σε ορισμένα γιαούρτια, η οποία μάλιστα πολλές φορές είναι μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη που υπάρχει στις καραμέλες.


Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει ότι οι θερμίδες που λαμβάνει κανείς από τη ζάχαρη δεν πρέπει να ξεπερνούν το 25% της συνολικής ποσότητας που λαμβάνεται καθημερινά, ενώ για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 10%. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «JAMA Internal Medicine» και αναφέρουν επίσης ότι η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά σε άντρες και γυναίκες να περιορίσουν τις θερμίδες που προέρχονται από τη ζάχαρη στις 150 και τις 100 αντίστοιχα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...