Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ενα μουσείο με κόκκινα φωτάκια!

Παρουσιάζει στους τουρίστες την ιστορία, τα κρυφά μυστικά, τις συνθήκες και την επίδραση της πορνείας στη ζωή της πόλης.

Είναι αρχαία… Από τα επαγγέλματα είναι το αρχαιότερο, κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν είχε δημιουργήσει ένα μουσείο προς τιμήν της. Τώρα, το πρώτο μουσείο ιστορίας της πορνείας αποτελεί πραγματικότητα. Εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Αμστερνταμ και φιλοδοξεί να προσελκύσει τους τουρίστες που αναρωτιούνται πώς είναι η ζωή πίσω από το τζάμι των διαβόητων «βιτρινών» για τις οποίες φημίζεται η ολλανδική πόλη.

Ενδεικτικό είναι ότι σε αυτό φιγουράρει ένα πολυτελές δωμάτιο με καθρέφτες στο ταβάνι, ένα κρεβάτι που φωτίζεται και ένα τζακούζι. Επίσης υπάρχει ο «επαγγελματικός χώρος» και δίπλα του ένα μικροσκοπικό δωμάτιο -σχεδόν σαν κλουβί- στο οποίο η «ιέρεια του σεξ» περνάει τον χρόνο της όταν δεν έχει πελάτη.

Το νέο μουσείο, που στήθηκε βάσει των εμπειριών και της γνώσης της πρώην πόρνης Ιλόνκα Στακελμπόροου, η οποία λειτούργησε ως σύμβουλος, φιλοδοξεί να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τα δύο άλλα μουσεία που υπάρχουν, το Μουσείο του Σεξ και το Μουσείο του Ερωτισμού. Εκείνα αντιμετωπίζουν πιο «ερασιτεχνικά» την υπόθεση.

«Τα άλλα μουσεία εστιάζουν στο σεξ και στις σεξουαλικές επιδόσεις. Το νέο μουσείο είναι μια ματιά στον κόσμο των ιερειών του σεξ και αποτελεί ένα είδος παραθύρου από το οποίο μπορεί να δει κανείς τι συμβαίνει πίσω από τις βιτρίνες των ιερόδουλων» τονίζει η Γιολάντα βαν Ντόεβερεν, η οποία είναι αρμόδια για θέματα που αφορούν τις εκδιδόμενες γυναίκες στον δήμο του Αμστερνταμ. Οπως σημειώνει, ίσως οι τουρίστες με αυτόν τον τρόπο αρχίσουν να δείχνουν λίγο περισσότερο σεβασμό σε αυτές τις γυναίκες.

Μέσα στο μικρό Μουσείο Πορνείας – Μυστικά των Κόκκινων Φαναριών μια μεγάλη τηλεόραση δείχνει μια γυναίκα να κάνει στριπτίζ. Στη συνέχεια προβάλλεται στους επισκέπτες μια ταινία για την άλλη πλευρά της πορνείας. Αυτή η άλλη πλευρά είναι στην ουσία οι άλλοι ρόλοι που καλούνται να παίξουν στην καθημερινότητα οι γυναίκες που αποτελούν αντικείμενο του πόθου, όπως αυτόν της μητέρας ή της κόρης που έχει άρρωστους γονείς. Τέλος, φιλοξενεί έκθεση μέσα από την οποία αποκαλύπτεται πώς έχει αλλάξει ο τρόπος που ντύνονται, αλλά και ο τρόπος που φέρονται οι γυναίκες που υπηρετούν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τα σύνεργα που χρησιμοποιούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...