Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Κληρικός εξαπατούσε ανέργους!

Ενας ιερέας ο εγκέφαλος σπείρας που έταζε δουλειά σε απελπισμένους και τους αποσπούσε το υστέρημά τους.

Ο παπάς ήταν σκέτη… μαφία! Ο 30χρονος «σατανικός» ιερέας από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης έταζε δουλειά σε άνεργους Θεσσαλονικείς, στις πλάτες των οποίων θησαύριζε! Την τελευταία πενταετία, με τη βοήθεια ενός 40χρονου δικηγόρου κι ενός 45χρονου, κατάφερε να εξαπατήσει 166 απελπισμένους πολίτες στους οποίους υποσχόταν εργασία τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά στην πραγματικότητα δεν δίσταζε να αποσπάει χρήματα από το κομπόδεμά τους, αποκομίζοντας συνολικά περισσότερα από 78.000 ευρώ!

Μάλιστα, τέσσερα από τα φερόμενα ως θύματα μετανάστευσαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κύπρο και τη Γερμανία για να πιάσουν δουλειά, αλλά, όταν έφτασαν στις χώρες προορισμού, διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα μιας καλοστημένης απάτης.

Ο ιερέας -ο οποίος έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα (!)- και ο 45χρονος συνεργός του συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή και ενός δικηγόρου. Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, της απάτης κακουργηματικής μορφής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της πλαστογραφίας, της απατηλής διέγερσης σε μετανάστευση, της άμεσης συνέργειας σε απάτη και της απιστίας δικηγόρων.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των εντατικών ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι τον Απρίλιο του 2009 ο 30χρονος ιερέας ίδρυσε αρχικά μία εταιρία στη Θεσσαλονίκη υποσχόμενος ψευδώς σε ανέργους τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει θέση εργασίας σε Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού. Τον Μάρτιο του 2013 ο παπάς συνεργαζόμενος με τον 45χρονο συνεργό του και με τη συνδρομή του 40χρονου δικηγόρου ίδρυσε δεύτερη εταιρία με συναφές αντικείμενο. Για να προσδώσουν νομιμοφάνεια στο εγχείρημά τους, χρησιμοποίησαν στην εταιρία αυτή υπαλλήλους και έναν «αχυράνθρωπο» ως διαχειριστή.

Μετά την «αλίευση» των θυμάτων, η οποία γινόταν μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο διαδίκτυο και για λόγους αληθοφάνειας, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από τους ενδιαφερομένους ένα βιογραφικό σημείωμα και τη σύναψη ενός υποτιθέμενου συμβολαίου – σύμβασης εργασίας. Στη συνέχεια ζητούσαν από τους ανυποψίαστους πολίτες να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να τα στείλουν μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων καθώς και τη συμπλήρωση συναλλαγματικών, υφαρπάζοντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά.

Παλιός γνώριμος των Αρχών

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου ιερωμένου -ο οποίος χειροτονήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και λειτουργούσε σε ιερό ναό στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης- έχει σχηματιστεί κατά το παρελθόν δικογραφία για παρόμοια αδικήματα, έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τον Α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Οπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, ο 30χρονος κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2008 για παρόμοιες πράξεις, με το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε κατά την τότε δράση του να ξεπερνάει τα 132.000 ευρώ. Μάλιστα τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εν όψει του ποινικού δικαστηρίου.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...