Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2025

Μαρία Μπεκατώρου: «Δεν με θλίβει εδώ και καιρό ότι δεν έχω παιδί»

Η Μαρία Μπεκατώρου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Buongiorno»...

Glam βραδιά για την ψυχική υγεία

Μια βραδιά ελπίδας, γενναιοδωρίας, συλλογικής δράσης και έμπνευσης οργανώθηκε...

Αντώνης Ρέμος για Μαρινέλλα: «Εύχομαι να μπορέσει να ξυπνήσει από αυτόν τον...

Ο Αντώνης Ρέμος και η Μαρινέλλα έχουν συνεργαστεί πολλές...

Ο άλλος Σωκράτης Φάμελλος

Ενα ενδιαφέρον και σπάνιο φωτογραφικό ενσταντανέ από καλοκαιρινές τους...

Οι 7+1 συμβουλές για τα μέτρα προφύλαξης

Με τίτλο «Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε – Ασπίδα μας η γνώση», η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία από τον κορονοϊό, ενώ παράλληλα δημοσιοποίησε κατάλογο με οκτώ βασικές συμβουλές που αφορούν τα μέτρα προφύλαξης και τις ενέργειες κάθε πολίτη προσωπικά, τόσο για την προστασία από τον κορονοϊό όσο και για τον περιορισμό της μετάδοσής του.

Ο πίνακας με τα μέτρα προφύλαξης έχει ήδη αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΓΓΠΠ, ενώ πιθανότατα θα γίνει και βίντεο που θα προβάλλεται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Τα οκτώ μέτρα είναι:

 Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά, αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

 Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

 Ρίχνουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

 Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα, και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

 Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210-5212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

 Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

 Πλένουμε τα χέρια μας όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

 Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χειροπέδες στον γιο του Ανδρέα Λοβέρδου

Τον... μάτιασαν τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς λίγα 24ωρα μετά τη... συστράτευσή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνελήφθη

Κυβερνητικός έκανε… Ψυχικό σε λιώμα τηλεστάρ

Τηλεαστέρας, «κριτής» των πάντων, συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής...

Πρόωρο «ψαλίδι» στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου;

Φυλλορροεί η Τατιάνα Στεφανίδου! Σε δύσκολα μονοπάτια μπαίνει η Τατιάνα...

Μοναχική «γοργόνα» η Δήμητρα Παπανδρέου – Φωτογραφίες από την παραλία

Οι εποχές αλλάζουν, άνθρωποι φεύγουν, ακίνητα αλλάζουν χέρια και...

Πένθος για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη – Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης περνάει δύσκολες ώρες καθώς έχασε

Συγκινημένη η Αγάπη Πολίτη στον γάμο του γιου της, Παύλου Βαρδινογιάννη

Φανερά συγκινημένη ήταν η Αγάπη Πολίτη στον γάμο του γιου της, Παύλου Βαρδινογιάννη με την Κατερίνα Μπιρμπίλη.