Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

Λάδι στη φωτιά από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού! Στέλνει στα σύνορα 1.000 ένοπλους «προστάτες» των λαθρομεταναστών

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στον Εβρο, με την Τουρκία να προχωρά σε απίστευτες ενέργειες προπαγάνδας κατά της Ελλάδας και την περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη κάθε βράδυ. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού προχωρά σε μια κίνηση που ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Μετά την πτήση που έκανε με ελικόπτερο πάνω από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, υποστήριξε ότι η Άγκυρα θα στείλει στον Έβρο 1.000 κομάντος της αστυνομίας για να εμποδίσουν τις ενέργειες των Ελλήνων, τις οποίες μάλιστα αποκάλεσε «απάνθρωπες».

Ο Τούρκος αξιωματούχος ψευδώς υποστήριξε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει εδώ και εννέα χρόνια χωρίς καμία στήριξη την ανθρωπιστική κρίση του Μεταναστευτικού και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι έριξε πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες χημικά του 1978. Πέρα από τις ελληνικές δυνάμεις, όμως, κατηγόρησε και τη Frontex, την οποία αποκάλεσε «δύναμη καταστολής».

«Προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν 4.900 άτομα. Λένε ψέματα για τις τουρκικές Αρχές. Συνεννοηθήκαμε με τις ένοπλες δυνάμεις και στέλνουμε σε ολόκληρο τον ποταμό Εβρο 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων, πλήρως εξοπλισμένους, για να αποτρέψουν τις επαναπροωθήσεις. Μόνο από την Αδριανούπολη πέρασαν 139.070 άτομα» ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός.

Σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τους ψευδείς ισχυρισμούς της Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσοι κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα συνελήφθησαν αμέσως και από αυτούς μόνο το 4% προέρχεται από τη Συρία.

Οι εθνικότητες

Με αυτόν τον τρόπο απαντά στην προπαγάνδα της Τουρκίας που αναφέρει χωρίς ίχνος ντροπής ότι δεν μπορεί πλέον να κρατά πρόσφυγες από τη Συρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από όσους πέρασαν τα σύνορα, το 64% είναι από το Αφγανιστάν και το 19% από το Πακιστάν. Πάντως, η κατάσταση στα σύνορα παραμένει τεταμένη, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση, μια και σχεδόν κάθε βράδυ οι μετανάστες κάνουν απόπειρες να περάσουν τα σύνορα και να εισβάλουν στη χώρα μας.

Στο δόγμα ότι κάθε τουρκική πρόκληση πάσης φύσεως θα έχει απάντηση, άμεση ήταν και η αντίδραση του Ελληνα υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος αποσαφήνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως οι άνθρωποι που συνωστίζονται στα σύνορα «δεν είναι πρόσφυγες, αλλά μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε.

Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν και δεν θα το επιτρέψουμε». Και ενώ η κατάσταση στον Έβρο μυρίζει μπαρούτι, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεστόμισε αδιανόητες κατηγορίες κατά της Ελλάδας μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

«Μια χώρα της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα βυθίζει σκάφη με πρόσφυγες, επιτίθεται με δακρυγόνα, σκοτώνει τρία άτομα και τραυματίζει πολλά άλλα» ήταν τα ψεύδη του Τσαβούσογλου στον γερμανικό Τύπο. Μάλιστα, κατηγόρησε την Ελλάδα για αναστολή των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...