Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

«Αγγίζουν» τη συμμορία με το σίδερο

Στο μικροσκόπιο των Aρχών δύο περιοχές στις οποίες φέρεται να κινούνται τα αδίστακτα μέλη της

Μία ανάσα από τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της αδίστακτης συμμορίας που απειλεί τα θύματά της με πυρακτωμένο σίδερο και τους προκαλεί εγκαύματα, προκειμένου να αποκαλύψουν πού έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές.

Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση των κακοποιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η εγκληματική οργάνωση εκτός από τη ληστεία της οικογένειας γνωστού δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες, τη σύζυγο του γνωστού δερματολόγου που είχε κάψει με σίδερο στην κοιλιακή χώρα μέσα στο σπίτι της στη Φιλοθέη και έναν 65χρονο στη Νέα Ερυθραία που είχε «σιδερώσει» στο στήθος, κρύβεται πίσω και από τέταρτο χτύπημα.

Οι δράστες εισέβαλαν σε σπίτι στον Γέρακα και απείλησαν με ατμοσίδερο τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του. Στις αρχές Ιουνίου τέσσερα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα Γεωργιανοί, εισέβαλαν βραδινές ώρες στη μονοκατοικία ενός ηλικιωμένου απόστρατου των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κακοποιοί απείλησαν με όπλα τον άτυχο ηλικιωμένο, ενώ ο αρχηγός τους (ένας άνδρας σωματώδης, ψηλός και με βραχνή φωνή που μιλούσε «σπαστά» ελληνικά) απείλησε να κάψει το θύμα του με το ατμοσίδερο, εάν δεν του αποκάλυπτε πού είχε κρυμμένα χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Ο ηλικιωμένος έδωσε όσα χρήματα είχε στους κακοποιούς και ορισμένα κοσμήματα, τα περισσότερα οικογενειακά κειμήλια, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν από τη μονοκατοικία χωρίς να του προξενήσουν κακό.

Στοιχεία

Οι αστυνομικές Αρχές που ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση φέρεται να έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία, τα οποία -όπως εκτιμούν- ίσως τους οδηγήσουν τις επόμενες ώρες στο κατώφλι των δραστών. Ετσι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους δύο συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες φέρονται να κινούνται τα αδίστακτα μέλη της άγριας σπείρας. Μάλιστα σε μια από αυτές τις περιοχές φέρεται να συχνάζει και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ο άνθρωπος δηλαδή που τη «βρίσκει» να απειλεί και να καίει τα θύματά του με οικιακό σίδερο, όπως είχε κάνει με τη σύζυγο γνωστού δερματολόγου και πιο πρόσφατα σε γνωστό δικηγόρο στην περιοχή των Θρακομακεδόνων (η συμμορία είχε εισβάλει στο σπίτι του 53χρονου και είχε κρατήσει ομήρους ολόκληρη την οικογένειά του για περισσότερο από δύο ώρες).

Ηδη οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας στήνουν μπλόκα και πραγματοποιούν προσεκτικές παρακολουθήσεις υπόπτων, που εκτιμούν πως έχουν σχέση -έστω και περιφερειακά- με τη σπείρα.

Παράλληλα με τη βοήθεια του σούπερ κοριού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. αυτές οι δυο περιοχές στην κυριολεξία «σαρώνονται» από το ειδικό μηχάνημα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ύποπτα τηλεφωνήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη εξάρθρωση της άγριας συμμορίας με το σίδερο.

«Αργά η γρήγορα θα πέσουν στα χέρια μας και θα τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Ηδη γνωρίζουμε ένα μεγάλο μέρος από τις κινήσεις αυτών των κακοποιών» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...