Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σουπιές στιφάδο από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Το “Ολύμπια” τυλίγεται στις φλόγες

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χρήστος Σπανός: «Ήμουν παρών στη γέννηση της κόρης μου»

Ο Χρήστος Σπανός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

«Σασμός»: Η Μαρίνα απασφαλίζει κι είναι έτοιμη να καταδώσει το Μαθιό, για...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η είδηση...

«Ενοχοι όλοι και για όλα»!

Ο εισαγγελέας υπέβαλε καταδικαστική πρόταση για τους 23 κατηγορουμένους της αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο»

Στην τελική ευθεία μπήκε η δίκη με κατηγορουμένους τους ιδιοκτήτες της γνωστής αλυσίδας φούρνων «Το Χωριάτικο», που λειτουργούσε ως «βιτρίνα» μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας το οποίο εκμεταλλευόταν γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη. Οι «τίτλοι τέλους» θα πέσουν την Τρίτη 28 Απριλίου με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Χθες ο εισαγγελέας της έδρας υπέβαλε την πρότασή του για τους συνολικά 23 κατηγορουμένους. Στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, παράβασης του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η πρότασή του να κηρυχθούν «ένοχοι όλοι για όλα» και η φράση του «η πιάτσα το γνωρίζει» προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων τόνισαν ότι η πρόταση του εισαγγελέα δεν βασίστηκε στην αποδεικτική διαδικασία και επισήμαναν ότι είναι ανήκουστο να χρεώνονται τόσο σοβαρές κατηγορίες σε υπαλλήλους που απλώς εργάζονταν στα δύο νυχτερινά κέντρα strip show.

Υπαινιγμοί

«Η μόνη ιδιότητα που δεν έχουμε είναι της… καθαρίστριας!» είπε υπαινικτικά μία εκ των συνηγόρων, ενώ ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας φούρνων που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, Σταύρος Γεωργόπουλος σημείωσε ότι δεν προκύπτει από πουθενά εξαναγκασμός ή απειλή βίας. Οπως είπε, η μία από τις δύο γυναίκες που έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία παντρεύτηκε έναν θαμώνα το διάστημα που δούλευε στο νυχτερινό κέντρο του επιχειρηματία!

«Αυτό σημαίνει ότι ήταν ελεύθερη να αποφασίζει για τον εαυτό της, ενώ διέθετε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα για να παντρευτεί» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι προχώρησε στην καταγγελία δύο μέρες μετά την προφυλάκιση του συζύγου της για επίθεση σε βάρος ενός υπαλλήλου του μαγαζιού.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 47χρονος Αγγελος Γιαννακόπουλος φέρεται ότι είχε ηγετικό ρόλο στην «εγκληματική οργάνωση με σκοπό την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών». Στην απολογία του πριν από μερικές μέρες αρνήθηκε ότι κρατούσε αιχμάλωτες τις γυναίκες που εργάζονταν στα μαγαζιά του και υποστήριξε ότι έμπλεξε με τα στριπτιτζάδικα εξαιτίας του… έρωτά του με μια Ρουμάνα χορεύτρια!

«Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Οταν πήγα στη Ρουμανία ερωτεύτηκα μια στριπτιζέζ. Την έφερα στην Αθήνα, αλλά επειδή δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους, άνοιξα για εκείνη τα μαγαζιά!» είχε πει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως ό,τι έκανε το έκανε για την αγάπη μιας γυναίκας. Κατηγορούμενος, εκτός από τον ίδιο, είναι και ο αδελφός του, ο οποίος επίσης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...