Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Σουπιές στιφάδο από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Το “Ολύμπια” τυλίγεται στις φλόγες

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Χρήστος Σπανός: «Ήμουν παρών στη γέννηση της κόρης μου»

Ο Χρήστος Σπανός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

Σκελετός σε εκκλησία στις Λιβανάτες μετά από όραμα

Λείψανα που ήρθαν στην επιφάνεια χάρη στο όραμα νεαρής γυναίκας έχουν «φουντώσει» τα σενάρια για «σημάδι από τον Θεό»

Ο ανθρώπινος σκελετός που ήρθε στην επιφάνεια χάρη στο όραμα μιας νεαρής γυναίκας έχει αναστατώσει τις Λιβανάτες Φθιώτιδας, με τους κατοίκους να μιλούν για θαύμα! Η ανακάλυψη των οστών έχει «φουντώσει» το θρησκευτικό αίσθημα στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 24ωρα και μονοπωλεί τις συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων, που αναρωτιούνται αν πρόκειται για λείψανα αγίου ή κάποιου μοναχού που ζούσε σε ένα παλιό μοναστήρι το οποίο λειτουργούσε επί Τουρκοκρατίας.

Ωστόσο η Μητρόπολη Φθιώτιδας εξετάζει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και έχει διατάξει έρευνα, ώστε να μελετηθούν όλα τα στοιχεία που θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα λένε κάτοικοι αλλά και ιερείς της περιοχής, όλα ξεκίνησαν λίγες ημέρες πριν από τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, όταν μια νεαρή γυναίκα είδε όνειρο που την οδήγησε στο εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη του Φουστανελά. Οπως η ίδια ισχυρίζεται, τα τελευταία τρία χρόνια βλέπει σε οράματα μια ανδρική φιγούρα που την προτρέπει να πάει σε συγκεκριμένο σημείο και να ψάξει να βρει τα οστά του για να τον «ξεθάψει»!

Τα οράματα της γυναίκας πύκνωσαν το τελευταίο διάστημα και, όπως εξομολογήθηκε στους δικούς της ανθρώπους, αναγκάστηκε να τα διηγηθεί πρώτα στον ιερέα του χωριού και στη συνέχεια στον μητροπολίτη Φθιώτιδας. Στο τελευταίο όραμα η ανδρική φιγούρα τής είπε ότι «έφτασε επιτέλους η ώρα». Ετσι το απόγευμα της Δευτέρας 20 Απριλίου η γυναίκα με τη βοήθεια συγγενών της ακολούθησε τις υποδείξεις της ανδρικής φιγούρας που βλέπει σε όραμα και πήγε στην τοποθεσία Παλιοχώρι. «Ανάμεσα στα σκίνα θα βρεις δύο κόκκινα λουλούδια…» φέρεται να της είπε ο άνδρας στο όραμα. Πράγματι, σκάβοντας ανάμεσα στα πυκνά σκίνα δίπλα στο παλιό ξωκλήσι του Αϊ-Γιώργη του Φουστανελά βρήκε έναν ανθρώπινο σκελετό! Ακολουθώντας τις οδηγίες του οράματος, μετέφερε τα οστά στο σπίτι της και την επόμενη ημέρα τα παρέδωσε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στις Λιβανάτες, όπου φυλάσσονται.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος είναι γνώστης όσων συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας και της έκτασης που έχει πάρει το θέμα. Ομως, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε επιφυλακτικός και σημείωσε πως «η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ανακοίνωση προσεχώς, αφού μελετηθούν όλα τα στοιχεία, αρχής γενομένης από την ιστορία του μικρού ξωκλησιού όπου βρέθηκαν τα οστά, στο οποίο επί Τουρκοκρατίας φέρεται να λειτουργούσε ανδρικό μοναστήρι. Οι κάτοικοι της περιοχής, πάντως, είναι πεπεισμένοι πως πρόκειται για θαύμα και περιμένουν ο άγνωστος άνδρας του οράματος να εμφανιστεί πάλι στη γυναίκα, για να της αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...