Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Απίστευτη πρόκληση Φίλη

Χαρακτήρισε «εμπόριο πίστης» το σκήνωμα της Αγ. Βαρβάρας!

Σε προκλητικές δηλώσεις για «απάτη» και «εμπόριο πίστης» προχώρησε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στη μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στην Ελλάδα έπειτα από χίλια χρόνια. Σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και λαϊκισμού, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό προκάλεσε το θρησκευτικό συναίσθημα των ορθοδόξων δημιουργώντας και ενδοκυβερνητικό πρόβλημα, επιτιθέμενος στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τις τιμές αρχηγού κράτους που αποδόθηκαν στο σκήνωμα κατά την υποδοχή.

«Ο κ. Καμμένος συνθηκολόγησε με τον αναχρονισμό με αυτή την πράξη του» είπε ο κ. Φίλης, αγνοώντας προφανώς ότι η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα του Πυροβολικού. Οι δηλώσεις-δηλητήριο του κ. Φίλη έγιναν μάλιστα την ώρα που καταγραφόταν μαζική συμμετοχή των πιστών στο προσκύνημα, κάτι που σε συνδυασμό με τις ξεχωριστές τιμές φαίνεται ότι «ενόχλησε» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό είναι εμπόριο λειψάνων. Αυτή η πράξη δεν προάγει την κοινωνία και παραπέμπει στον Μεσαίωνα. Είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική» είπε με αφορμή τη μεταφορά των λειψάνων (το Σαββατοκύριακο) στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας, παρουσία μάλιστα του υπουργού Υγείας (του ΣΥΡΙΖΑ!) Παναγιώτη Κουρουμπλή, προκειμένου να τα προσκυνήσουν όσοι καρκινοπαθείς επιθυμούν.

Επίσης με ένα παντελώς άστοχο παράδειγμα υπενθύμισε τι είχε συμβεί με το νερό του Καματερού, υπονοώντας εμμέσως ότι η επίσημη Εκκλησία λειτουργεί όπως διάφοροι επιτήδειοι κομπογιαννίτες και απατεώνες!

Μορφή ειδωλολατρίας

Τέλος, προχώρησε και σε θρησκευτικού περιεχομένου κρίσεις λέγοντας « θα υποταχθούμε στη λογική ότι θα θεραπεύσουν τα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας».

Οι αναφορές του κ. Φίλη προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του διευθυντή Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρη Κονιδάρη που του απάντησε σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλό είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου, αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων “προοδευτικών” λαϊκισμών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...