Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Καρέ-καρέ η σύλληψη αρχαιοκάπηλου

Πώς η αστυνομία παγίδευσε λογιστή που ετοιμαζόταν να πουλήσει αρχαία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Καρέ-καρέ αποτύπωσε κατ’ αποκλειστικότητα ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» τη μεγάλη επιχείρηση του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας για τη σύλληψη γνωστού λογιστή από τη Λάρισα, που ήταν έτοιμος να ξεπουλήσει αρχαία αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Η σοβαρή υπόθεση πιστώνεται στον κορυφαίο ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη του αρχαιοκαπήλου και ήταν παρών στην επιχείρηση.562f9g8t2

Εδώ και δύο μήνες ο Γιώργος Τσούκαλης είχε την πληροφορία ότι ο λογιστής που εργάζεται σε μεγάλη διεθνή εταιρεία μεταφορών αναζητούσε αγοραστή για πάνω από χίλια αρχαία κομμάτια και νομίσματα, τα περισσότερα Νεολιθικής εποχής! Σε συνεργασία με το τμήμα Αρχαιοκαπηλίας, στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του, αφού τον έκαναν να πιστέψει ότι κάποιος ενδιαφερόταν για τα αρχαία και ήταν διατεθειμένος να πληρώσει μέχρι και 500.000 ευρώ για να τα αποκτήσει!

Το ραντεβού κλείστηκε στη μαρίνα Αλίμου χθες το πρωί. Από την πρώτη στιγμή η «Espresso» ήταν εκεί. Αρχικά ο αρχαιοκάπηλος συναντήθηκε με τους δήθεν αγοραστές σε γνωστό καφέ της περιοχής, όμως λόγω κάποιων κινήσεων που είδε ο άγνωστος τσιλιαδόρος του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, το ραντεβού άλλαξε αιφνιδιαστικά.

Λίγο αργότερα κλείστηκε νέο ραντεβού, στο πάρκινγκ ενός μπαρ αυτή τη φορά, επίσης στη μαρίνα Αλίμου. Αφού ο Λαρισαίος λογιστής διαπίστωσε πως το πεδίο ήταν «καθαρό», αποφάσισε να δείξει στον ενδιαφερόμενο αγοραστή τα αντικείμενα, τα οποία είχε τοποθετημένα μέσα σε δύο καφάσια στο πορτμπαγκάζ του πολυτελούς τζιπ του. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν με τα όπλα στα χέρια οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχαιοκαπηλίας και συνέλαβαν τον αρχαιοκάπηλο, ο οποίος στην αρχή έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβαινε! Με τις χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκε σε αυτοκίνητο, με το οποίο μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια, όπου ανακρίνεται.

«Πρόκειται για μια σημαντική υπόθεση, καθώς ανάμεσα στα αρχαία αντικείμενα που εντοπίσαμε είναι και τμήμα νεολιθικού ναΐσκου, του οποίου η μουσειακή αξία προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ, ενώ στη μαύρη αγορά το ποσό εκτοξεύεται στο 1.000.000 ευρώ!» δήλωσε στην «Espresso» ο Γιώργος Τσούκαλης.

Τα εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο δράστης είναι προϊόντα λαθρανασκαφών που έγιναν στα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Ολα έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια, όπου εξετάστηκαν από αρμόδιους αρχαιολόγους, οι οποίοι αποφάνθηκαν πως πρόκειται για αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αναμένονται σήμερα. 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ ΦΩΤ.: Δ. ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ, ΗΛ. ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...