Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

H φωνή του 4ΑμεΑ με τη Νένα Χρονοπούλου – ΑμεΑ «τιμωροί» δημάρχων…

Οι μέχρι πρότινος «πρώτοι κύριοι» των Δήμων Αμφιλοχίας και Σιθωνίας πήγαν σπίτι τους εξαιτίας του εμπαιγμού τους στα Ατομα με Αναπηρία

Τα ΑμεΑ και οι οικογένειές τους, που μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον βουτηγμένο αρκετές φορές στην κρατική αδιαφορία προσπαθούν να υψώσουν τη δική τους φωνή (και σε αυτό θα συνεισφέρει από σήμερα και κάθε Τετάρτη η νέα ενότητα της «Espresso», «H φωνή του 4ΑμεΑ με τη Νένα Χρονοπούλου»), απέδειξαν στις πρόσφατες εκλογές της Αυτοδιοίκησης ότι δεν τρώνε κουτόχορτο και πως έχουν και κρίση και πυγμή, βάζοντας στη γωνία (και στη… θέση τους, αν προτιμάτε) τοπικούς άρχοντες που γύρισαν την πλάτη στα Ατομα με Αναπηρία, επιχειρώντας μάλιστα να «εκμεταλλευτούν» ψηφοθηρικά τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους!

  • Επιμέλεια Βαγγέλης Καράλης

Τρανό παράδειγμα, ο τέως πλέον δήμαρχος Αμφιλοχίας Γεώργιος Κατσούλας, ο οποίος στις εκλογές του Οκτωβρίου έλαβε ποσοστό μόλις 39,52%, με τον αντίπαλό του Αθανάσιο Τορουνίδη να παίρνει 56,37% και να εκλέγεται πανηγυρικά νέος δήμαρχος! Ο κύριος Κατσούλας πλήρωσε -και δικαίως- την αδιαφορία και την κοροϊδία εις βάρος των ΑμεΑ, μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει για τις εικόνες ντροπής στη μοναδική κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ που λειτουργεί στη δυτική Ελλάδα, στην Μπούκα Αμφιλοχίας.

Γεώργιος Κατσούλας

Οι φωτογραφίες-σοκ με τα σκισμένα στρώματα, τους σπασμένους καναπέδες και τις βρόμικες σκηνές, που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η Νένα Χρονοπούλου μετά τις καταγγελίες των γονέων συνοδών που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις το διάστημα 16 Ιουλίου έως 25 Ιουλίου, είχαν αποτέλεσμα την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας που, όταν βρέθηκε μπροστά στις κάλπες, έστειλε τον κύριο Κατσούλα σπίτι του!

Οι εικονες αισχους στην κατασκηνωση ΑμεΑ στην Αμφιλοχια

Η Σταυρούλα Λιβιτσάνου, η οποία ήταν συνοδός στην κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ στην Μπούκα Αμφιλοχίας και είναι εργαζόμενη στην ειδική αγωγή, αναφέρει για το ζήτημα στην «Espresso»: «Ο δήμαρχος χειρίστηκε λάθος όλη την υπόθεση με την κατασκήνωση στην Αμφιλοχία, δεν ζήτησε ούτε καν μια συγγνώμη. Είχε άγνοια, δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην κατασκήνωση και, παρ’ όλα αυτά, πήγε να μας βγάλει ψεύτες και τρελούς. Οταν βγήκαν μάλιστα τα πορίσματα από τα κλιμάκια, εξαφανίστηκε!

Σταυρούλα Λιβιτσάνου

Ούτε τον έχουμε ακούσει ούτε τον έχουμε ξαναδεί. Ολη αυτή η αδιαφορία προς τις κατασκηνώσεις για τα ΑμεΑ τού κόστισε, και φάνηκε στις εκλογές. Αυτό που αντίκρισα εγώ στην κατασκήνωση ήταν ένα τσαντίρι! Υπήρχαν σκηνές που ήταν εγκατεστημένες πριν από 40 χρόνια και δεν υπήρχαν τουαλέτες! Μάλιστα, είχαν βουλώσει οι βόθροι και τα λύματα έβγαιναν στους δρόμους, τα στρώματα είχαν πάνω κόπρανα ποντικιών! Ηταν μια κόλαση!» εξομολογείται η Σταυρούλα Λιβιτσάνου.

Οι εικονες αισχους στην κατασκηνωση ΑμεΑ στην Αμφιλοχια

Οι εικονες αισχους στην κατασκηνωση ΑμεΑ στην Αμφιλοχια

Πλήρης αδιαφορία

Και η περίπτωση του πρώην δημάρχου Αμφιλοχίας που πήγε σπίτι του δεν είναι η μοναδική! Στον Δήμο Σιθωνίας στη Χαλκιδική, ο μέχρι τις εκλογές δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος απέσπασε ποσοστό 49,12%, με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Μαλλίνη να παίρνει 50,88%.

Γιάννης Τζίτζιος

Το γιατί θα το καταλάβετε ευθύς αμέσως, μέσα από την καταγγελία της Καλλιόπης Παπαθανασίου, κατοίκου Νικήτης στον Δήμο Σιθωνίας και πολύτεκνης μητέρας πέντε παιδιών, με το ένα της βλαστάρι να είναι ΑμεΑ, η οποία λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» πως εδώ και χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια για τα ΑμεΑ: «Οσα χρόνια ζω στο χωριό δεν υπάρχει καμιά βοήθεια προς τα ΑμεΑ. Στους δρόμους δεν υπάρχουν ράμπες για τα καροτσάκια, ούτε πεζοδρόμια για τους τυφλούς! Δεν υπάρχει καμία προσβασιμότητα ούτε στην παραλία για να κάνουν μπάνιο τα ΑμεΑ, ούτε καν πάρκινγκ! Ελπίζουμε ο νέος δήμαρχος να δώσει λύσεις, καθώς υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει προσβασιμότητα σε όλη τη Σιθωνία. Πιστεύω πως ο τέως δήμαρχος καταψηφίστηκε από τα ΑμεΑ, καθώς δεν υπήρχε καμία πρόνοια κατά τη θητεία του».

Καλλιόπη Παπαθανασίου

«Σκοτάδι» στην Καλλιθέα

Και στην Καλλιθέα, όμως, βρίθουν οι καταγγελίες. Η K.K., μητέρα δύο παιδιών ΑμεΑ, καταγγέλλει ότι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας δεν πληροί σε καμία περίπτωση τις προδιαγραφές για τα παιδιά ΑμεΑ: «Δεν υπάρχει καμία προδιαγραφή για σχολεία για παιδιά ΑμεΑ. Το σχολείο αυτό δεν προστατεύει καθόλου τα παιδιά. Δεν υπάρχουν ράμπες και το έδαφος είναι άσφαλτος, που σημαίνει ότι εάν πέσει κάποιο παιδί θα χτυπήσει.

Επικοινώνησα με τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο με μηνύματα, αλλά ποτέ δεν μου έδωσε μια πειστική απάντηση για τις ελλείψεις που υπάρχουν. Γενικά, στην Καλλιθέα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα ΑμεΑ, ούτε ράμπες ούτε πεζοδρόμια. Οχι βέβαια ότι ο νέος δήμαρχος που βγήκε, ο Δημήτρης Ασκούνης, είχε κάνει κάτι όταν ήταν στο παρελθόν δήμαρχος. Το “κατηγορώ” μου είναι συνολικό, ότι δεν υπάρχει καμία κοινωνική πολιτική για τα ΑμεΑ στην Καλλιθέα».

Όταν η ηθοποιός έστελνε προς όλους το «μήνυμα»

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Νένα Χρονοπούλου, που είχε πρώτη αναδείξει τις ντροπιαστικές συνθήκες στην κατασκήνωση στην Μπούκα Χαλκιδικής κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών με μια ανάρτηση-φωτιά στον λογαριασμό της στο Instagram, είχε στείλει το… μήνυμά της προς όλες τις κατευθύνσεις, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Εκλογές… Μην είναι νόσος τελικά; Μην είναι πάθος τρελό και αλλοπαρμένο; Μην είναι η ανάγκη καθενός για εξουσία σε έναν μικρόκοσμο που μπορεί να τον αποκαλέσουν για πρώτη φορά πρόεδρο; Μην είναι μικρόβιο που έχει μολύνει κάθε λογική και παρασύρει κόσμο και ντουνιά στη σήψη της ψηφοθηρίας; Μην είναι αρρώστια του μυαλού και της τσέπης, και τούμπαλιν; Ενώ θα έπρεπε να είναι αγάπη για τον τόπο σου, αγάπη για τους ανθρώπους που σε εμπιστεύονται και τεράστια ευθύνη πάνω στις μικρές σου πλάτες να σταθείς άξιος εργάτης για το καλό καθενός που ευθύνεσαι, γιατί ευθύνεσαι! Βλέπουμε ένα σωρό υποψηφίους να γελάνε μεταξύ τους, να κολακεύουν ο ένας τον άλλον με σχόλια γεμάτα ευγένεια, όπως “καλή επιτυχία, αγάπη μου” και “να σκίσεις, γιατί σου αξίζει”, και δυστυχώς γνωρίζουμε πως στην πραγματικότητα σιχαίνονται ο ένας τον άλλον και τα πισώπλατα μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν!

Ομως έχουμε εκλογές, και στις εκλογές τους χρειαζόμαστε όλους!!! Γι’ αυτό μια ζωή πιστεύουμε πως θα έχουμε ανάγκη το κάθε λαμόγιο, τον κάθε απατεώνα και τυχοδιώκτη, τον κάθε γλείφτη και την κάθε γελοία που ξεβρακώνεται δημόσια και χορεύει σαν την αρκούδα στο TikTok ξεδιάντροπα, για να γεμίσουμε το ψηφοδέλτιο… Μα, κανένας σας δεν καταλαβαίνει πως με αυτό το επίπεδο στο ψηφοδέλτιό σας ξεφτιλίζεστε; Ε, λοιπόν, ακούστε φίλοι μου. Επειδή γεμίσαμε με υποκείμενα με πλατιά χαμόγελα και ικανότητα σαλίγκαρου, ο οποίος ανεβαίνει έρποντας, γλείφοντας και με τα… κέρατά του… Θα ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ, στο προσωπικό μου προφίλ και στις προσωπικές μου σελίδες, θα κάνουμε ένα tour αναρτήσεων στους ανθρώπους που είναι χρόνια εθελοντές κοντά μας ή υποστηρικτές ή ομοϊδεάτες ή φίλοι αληθινοί και γνήσιοι.

Ολοι αυτοί είναι άνθρωποι δικοί μας, άνθρωποι ψυχής, που στάθηκαν δίπλα μας όταν κανένας σας δεν ήξερε τι θέλουμε να κάνουμε – δεν είναι για εμάς υποψήφιοι, είναι κομμάτι από εμάς. Ολοι οι υπόλοιποι, που θυμηθήκατε προεκλογικά να πλησιάσετε τη 4ΑμεΑ και να δηλώσετε ξεδιάντροπα εθελοντές για να το βάλετε στο βιογραφικό σας, επειδή ζηλέψατε όσους ήδη έχουν στηρίξει την τόσο σοβαρή προσπάθεια που κάνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια, παρακαλώ απομακρυνθείτε από εμάς».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...