Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Ο Πιρς Μπρόσναν στην Espresso: «Λατρεύω την Ελλάδα & τις θάλασσές της»

Η επιχείρηση «συνάντηση με τον Πιρς Μπρόσναν» στη Σάμο και η συνέντευξη μετά τα ντολμαδάκια

Επιχείρηση «Espresso 007» στο Πυθαγόρειο της Σάμου για μια παγκόσμια αποκλειστικότητα: τη συνέντευξη και τη φωτογράφιση με έναν από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του πλανήτη και από τους πιο γοητευτικούς άνδρες στον κόσμο, τον Πιρς Μπρόσναν.

  • Από τη Μαρία Ανδρέου

Τον Ιρλανδό σταρ που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ σε τέσσερις ταινίες του κινηματογραφικού υπερπράκτορα και που, μαζί με τον Σον Κόνερι και τον Ντάνιελ Κρεγκ, έβαλε τη σφραγίδα του στον πιο διάσημο ήρωα στην ιστορία του σινεμά! «Σύμμαχοί» μας στην πιο συναρπαστική αποστολή, μια hair stylist, η Τζοάννα Φωτοπούλου, η οποία διατηρεί στο Πυθαγόρειο της Σάμου το κομμωτήριο Joannas Hair Salon, έχει σπουδάσει και έχει εργαστεί στα καλύτερα κομμωτήρια της Αμερικής, ενώ έχει κάνει σεμινάρια βαφής στον Nο 1 κομμωτή των HΠΑ, τον Ζαν Πολ Μίτσελ, Αμερικανό με ρίζες από την Ελλάδα και ένα… σκυλάκι (το πώς ένας τετράποδος φίλος ήταν το κλειδί της παγκόσμιας επιτυχίας μας θα το διαβάσετε λίγο παρακάτω)!

pirs brosnan180938
O Πιρς Μπρόσναν με την παρέα του

Ποιος θα το έλεγε, λοιπόν, ότι η σύζυγος του Ζαν Πολ Μίτσελ είναι φίλη με τη γυναίκα του Μπρόσναν, την Κίλι Σέι Σμιθ, και θα υποδέχονταν το διάσημο ζεύγος για κρουαζιέρα στην Ελλάδα με ιδιωτικό σκάφος, σε Καβάλα, Λέσβο, Ιο, Πάτμο, Λειψούς και με τελικό προορισμό τη Σάμο!

Πανζουρλισμός

Στη βόλτα τους στα σοκάκια του Πυθαγόρειου, ο διάσημος κομμωτής περνά από το κομμωτήριο της Τζοάννας, βλέπει το πρόσωπό του σε μια αφίσα στο hair salon και μπαίνει μέσα, αιφνιδιάζοντας τη γλυκύτατη κομμώτρια. «Πιστεύω ότι αυτό που έζησα συμβαίνει μόνο σε ταινία. Ο Ζαν Πολ Μίτσελ (μιλάμε για τον κομμωτή των σταρ που περιμένεις μήνες για να σου βάψει τα μαλλιά) μπήκε με φόρα στο μαγαζί και μου λέει ότι δεν περίμενε ποτέ σε ένα νησί της Ελλάδας να δει τα προϊόντα του. Βγάζει έναν μαρκαδόρο και μου υπογράφει στον τοίχο. Μου λέει “μισό λεπτό, έχω μια έκπληξη για σένα” και μου φέρνει τον Μπρόσναν στο μαγαζί με τη γλυκύτατη σύζυγό του και δυο φίλους τους! Ξαφνικά έγινε πανζουρλισμός!

pirs brosnan180932
Tο εστιατόριο Εγχώριο

Κι όμως, ο Μπρόσναν φωτογραφήθηκε με όλους, δεν δυσανασχέτησε και το έκανε και με πολύ κέφι, ενώ η γυναίκα του, που πληροφορήθηκε ότι η κόρη μου Μαρία διατηρεί μπουτίκ, τη Mare Boutique, ήθελε να αγοράσει ενδύματα!» λέει η Τζοάννα Φωτοπούλου! Μάλιστα, ο κομμωτής και ο ηθοποιός τη ρώτησαν πού να πάνε για φαγητό, με την ίδια να τους προτείνει το ρεστοράν Εγχώριο, με τον σεφ Αγγελο Κωνσταντιλάκη! Και κάπου εκεί αρχίζει η επιχείρηση της «Espresso», «συνέντευξη με τον 007»!

Τρεις το μεσημέρι, ανήμερα του Σταυρού, και ο 70χρονος σταρ, φορώντας γαλάζιο πουκάμισο και λευκή βερμούδα, εμφανίζεται στο εστιατόριο Εγχώριο με την παρέα του (ανάμεσά τους και ένας Βρετανός λόρδος). Η γυναίκα του, φορώντας μαύρο ολόσωμο μαγιό και ένα μεγάλο καπέλο, κάνει το μπάνιο της στην καταγάλανη, ήρεμη θάλασσα, μαζί με μια Αμερικανίδα ξανθιά καλλονή που της κάνει μαθήματα γυμναστικής στο νερό. Ο σεφ Αγγελος Κωνσταντιλάκης παθαίνει σοκ όταν βλέπει τον διάσημο «007» να κάθεται ήρεμα και ωραία στο τραπέζι για να παραγγείλει.

Εμείς εμφανιζόμαστε μαζί με την Τζοάννα Φωτοπούλου και, με το που τη βλέπει ο Μπρόσναν, μας καλεί με ένα νεύμα να καθίσουμε μαζί του! Χαιρετιόμαστε και αρνούμαστε ευγενικά, για να τον αφήσουμε να απολαύσει το γεύμα του με την ησυχία του. Καθόμαστε στο διπλανό τραπέζι, παραγγέλνουμε (όταν ζητήσαμε στο τέλος τον λογαριασμό, μας ενημέρωσαν ότι το γεύμα είναι κερασμένο από τον Ζαν Πολ Μίτσελ) και όλη την ώρα δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε το βλέμμα μας από τον σταρ του Χόλιγουντ!

pirs brosnan180934
Ο Πιρς Μπρόσναν στο εστιατόριο Εγχώριο με την δημοσιογράφο της «Εspressο» Μαρία Ανδρέου (δεξιά), τον διάσημο Αμερικανό κομμωτή Ζαν Πολ Μίτσελ και τη hair stylist Τζοάννα Φωτοπούλου

Με μια μοναδική αύρα και απλότητα, ο Μπρόσναν, αφού τελείωνε κάθε πιάτο του, σηκωνόταν, έκανε πέντε βήματα στο μπαλκόνι, χάζευε τη θάλασσα και έβγαζε φωτογραφίες με τουρίστες που δεν πίστευαν στα μάτια τους! Στο τραπέζι μας, εκτός από την Τζοάννα, ήταν ο γιος της Αργύρης Φράγκος, νικητής του reality του Alpha «Love Island» με παρουσιάστρια την Ηλιάννα Παπαγεωργίου, και η κόρη της Μαρία μαζί με το σκυλάκι της!

«Μας αιφνιδίασε»

Αυτό το σκυλάκι θα μας άνοιγε την πόρτα της παγκόσμιας αποκλειστικότητας! Η γλυκιά Nτέιζι τραβά την προσοχή του Μπρόσναν! Ο ίδιος μας πλησιάζει και μας λέει πόσο αγαπάει τα σκυλιά και ότι έχουν και αυτοί στην οικογένειά τους. Χωρίς να χάσουμε την ευκαιρία (λέω μέσα μου «Μαρία, ή τώρα ή ποτέ»), του συστηνόμαστε λέγοντας την ιδιότητά μας! Μας ρωτά αν είμαστε από τηλεόραση, site, ραδιόφωνο και του απαντάμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι στη μεγαλύτερη και μακροβιότερη tabloid της Ελλάδας!

pirs brosnan180935
Στην παρέα του Μπρόσναν ήταν και ένας Βρετανός λόρδος

Χαμογελά και ευθέως τον ρωτάμε αν μπορούμε να του πάρουμε συνέντευξη, έχοντας στο μυαλό μας ότι θα μας παραπέμψει σε κάποιον ατζέντη του για το εγγύς μέλλον! Κι όμως, ο κινηματογραφικός Τζέιμς Μποντ μάς αιφνιδιάζει, όπως αιφνιδίαζε και στις μυστικές αποστολές του! «Είστε έτοιμοι, δηλαδή; Τη συνέντευξη θα την κάνουμε τώρα, με θέα το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας» μας λέει και αρπάζουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Μα, καλά, πώς ξέρετε τόσο πολλά για τους δημοσιογράφους;

Η γυναίκα μου, η Κίλι Σέι Σμιθ, ήταν δημοσιογράφος. Ετσι, είναι λογικό να ξέρω τη δουλειά σας. Αφού παντρευτήκαμε, έκανε δύο γιους (συνολικά είχε να αναθρέψει πέντε παιδιά, μια και έχω αποκτήσει παιδιά και από τον πρώτο γάμο μου) και οι υποχρεώσεις ήταν πολλές, οπότε έβαλε λίγο στην άκρη τη δημοσιογραφία.

Πώς σας φαίνεται η χώρα μας;

Α, την έχω λατρέψει από τότε που γύριζα στη Σκιάθο και τη Σκόπελο το «Mamma mia»! Η θάλασσα, τα διάφανα και καθαρά νερά είναι μια μαγεία! Τι ωραία θάλασσα που έχετε! Κάναμε ένα ωραίο ταξίδι σε Λέσβο, Πάτμο, Καβάλο, Ιο, Λειψούς, Σάμο και είδα φιλόξενους ανθρώπους. Θα επιστρέψω σύντομα, γιατί λατρεύω τους ανθρώπους της Ελλάδας!

pirs brosnan180936
Ο Πιρς Μπρόσναν με τη σύζυγό του (στον κύκλο) και την παρέα τους

Παρατηρήσαμε ότι είστε ιδιαίτερα απλός, μιλάτε με όλους τους ανθρώπους, κινείστε με τον αέρα τού αντιστάρ! Δεν μας έχουν συνηθίσει έτσι οι Ελληνες celebrities…

Γιατί όχι; Βγάζεις μια φωτογραφία και όλοι είναι χαρούμενοι. Γιατί να κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη; Για τον κόσμο δουλεύουμε, άλλωστε…

Εχετε πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις ταινίες του Τζέιμς Μποντ, ενώ έχει αφήσει το αποτύπωμά σας σε δεκάδες κινηματογραφικές επιτυχίες! Ηταν συναρπαστική η «επιχείρηση Μπρόσναν 007»;

Φυσικά! Οταν μου πρότειναν τον ρόλο του Τζέιμς Μπόντ, προσπάθησα από την πρώτη στιγμή στην πρώτη ταινία, το «GoldenEye», να αφήσω τη δική μου υποκριτική παρακαταθήκη και, αν κρίνω και από τα ρεκόρ εισπράξεων στις αίθουσες, ο κόσμος αγκάλιασε και τις δικές μου ερμηνείες!

Και στην προσωπική σας ζωή, που είχε και ωραίες και άσχημες στιγμές, φαίνεται πως έχετε κάνει το δικό σας ρεκόρ επιτυχίας, έχοντας δίπλα σας τη σύζυγό σας!

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες! Η σύζυγός μου είναι μια καταπληκτική γυναίκα! Τη λατρεύω!

pirs brosnan180939
Η Τζοάννα Φωτοπούλου με τον γιο της Αργύρη Φράγκο, νικητή του «Love Island»

Με τον χρόνο του σταρ του Χόλιγουντ να είναι περιορισμένος, τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη συνομιλία μας και μαζί με την παρέα μου τον αποχαιρετάμε, όπως και το προσωπικό του εστιατορίου! Παίρνω τη βαλίτσα μου και κατευθύνομαι προς το ταξί που με περίμενε στο τέλος του δρόμου. Εκεί και ο Μπρόσναν (όπως έμαθα, άφησε ένα πολύ καλό πουρμπουάρ στη γλυκύτατη Κατερίνα, τη σερβιτόρα του μαγαζιού, και με χαρά φωτογραφήθηκε μαζί της) με την παρέα του, που στεκόταν σαν κοινός θνητός για ταξί!

«Ολο αυτό το ταξί για σένα;» με ρωτάει και του απαντώ: «Εχετε μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Ενα ταξί ζήτησα και το πρακτορείο μού έστειλε μια… λιμουζίνα!» Χαιρετιόμαστε για δεύτερη φορά και εγώ αρχίζω να… τσιμπιέμαι και να αναρωτιέμαι αν όλο αυτό που έζησα ήταν όνειρο! Συνειδητοποιώ τη δημοσιογραφική επιτυχία της «Espresso» μόνο όταν κοιτάζω στον δρόμο για το αεροδρόμιο τις φωτογραφίες που τράβηξα με τον διάσημο ηθοποιό και όταν παίρνω τηλέφωνο τον Γιώργο Πούλο για να του αναγγείλω τα… ευχάριστα!

Το μενου με φαγκρι, γαριδες και ταραμα

Ο σταρ του Χόλιγουντ στο εστιατόριο Εγχώριο είχε την ευκαιρία να γευτεί πιάτα της ελληνικής κουζίνας, με τον σεφ Αγγελο Κωνσταντιλάκη να λέει στην «Espresso»: «Τους έφτιαξα με μεράκι ψάρι φαγκρί, γαρίδες, ντολμαδάκια, ταραμά άσπρο.

pirs brosnan18093

Τα συνόδευσαν με κρασί και apperol. Οταν ζήτησα να φωτογραφηθώ μαζί του (είναι μεγάλη τιμή για μένα), μου έπλεξε το εγκώμιο και με ρώτησε αν έχω και άλλο εστιατόριο. Του είπα πως έχω και το Παραδοσιακό, στο Παλαιόκαστρο Σάμου. Με ρώτησε για την ελληνική κουζίνα – ήθελε να μάθει τα μυστικά της! Πολύ ωραίος και καλός άνθρωπος».

pirs brosnan180937
Ο chef του εστιατορίου Εγχώριο Αγγελος Κωνσταντιλάκης με τον Πιρς Μπρόσναν

Η συναρπαστικη ζωη του χολιγουντιανου σταρ μοιαζει με ταινια

Στη διαδρομή για το αεροδρόμιο, για να πάρω την πτήση της επιστροφής για Αθήνα, διαβάζω για άλλη μια φορά το βιογραφικό του και συνειδητοποιώ πως η ζωή του Μπρόσναν μοιάζει με ταινία! Γεννήθηκε στην Ιρλανδία και ο πατέρας του τον εγκατέλειψε την ημέρα της γέννησής του. Η μητέρα του σπούδαζε νοσοκόμα στο Λονδίνο. Τον μεγάλωσαν ο παππούς και η γιαγιά. Οταν πέθαναν οι παππούδες, τον φρόντιζαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες σε ηλικία 10 ετών. Η μητέρα του τον κάλεσε στον Λονδίνο αφού έπιασε δουλειά και παντρεύτηκε ξανά.

pirs brosnan180933
Ο σταρ του Χόλιγουντ απολαμβάνει το απέραντο γαλάζιο προτού έρθει στο τραπέζι μας και πάρουμε συνέντευξη

Ο ίδιος σπούδασε ζωγραφική στα 16 του και μετά υποκριτική. Ξεκίνησε ως βοηθός σκηνοθέτη. Παντρεύτηκε την Αυστραλή ηθοποιό Κασσάνδρα Χάρις, υιοθέτησε τα δύο παιδιά της και απέκτησε έναν γιο μαζί της, ο οποίος του έχει χαρίσει δύο εγγονάκια. Η Χάρις πεθαίνει 43 ετών από καρκίνο των ωοθηκών. Υστερα από τρία χρόνια γνωρίζει στο Μεξικό τη δημοσιογράφο Κίλι Σέι Σμιθ, την παντρεύεται και κάνουν δύο γιους που σήμερα είναι μοντέλα.

pirs brosnan180931
Ο κινηματογραφικός «007» αποχωρεί από το εστιατόριο Εγχώριο

Η κόρη που υιοθέτησε πεθαίνει 42 ετών από καρκίνο, όπως η μητέρα της. Οσο παίζει τον ντετέκτιβ σε τηλεοπτική σειρά στην Αμερική, του προτείνουν τον ρόλο του 007. Από τα χαμηλά, τα δύσκολα, στα… ψηλά και τα αισιόδοξα. Να γιατί είναι τόσο απλός. Διότι έχει φιλοσοφήσει τη ζωή και, όπως λέει και μια από τις ταινίες του, «Die another day» («Πέθανε μια άλλη μέρα»). Μάλλον αυτό πρέπει να είναι και το μότο του!

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...