Γλίτωσαν το ρεζιλίκι οι κοσμικές κυρίες!

❱❱ Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατέσχεσαν χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» γνωστών οίκων Από τον
Γιάννη Κωτσαλά

Την τελευταία στιγμή απέφυγαν οι κοσμικές κυρίες της Αθήνας το… ρεζιλίκι που θα τις περίμενε αν κυκλοφορούσαν με πανάκριβες τσάντες και άλλα αξεσουάρ μεγάλων οίκων -όπως Gucci και Prada- που θα αγόραζαν για τα Χριστούγεννα. Οσοι είναι παρατηρητικοί θα αντιλαμβάνονταν ότι τα δήθεν επώνυμα προϊόντα ήταν στην πραγματικότητα «μαϊμούδες»!

Το… κράξιμο αποφεύχθηκε χάρη στους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι άναψαν «κόκκινο» σε ένα μεγάλο φορτίο με προϊόντα απομίμησης που έφεραν τις φίρμες πασίγνωστων εταιριών, λίγο πριν καταλήξουν ακόμα και σε βιτρίνες κεντρικών καταστημάτων από όπου θα ψώνιζαν ανυποψίαστες κυρίες των σαλονιών! Το κοντέινερ που τα μετέφερε, με την ένδειξη «είδη ρουχισμού» και προέλευση από την Κίνα, εντοπίστηκε στο Α΄ Τελωνείο Πειραιά και θεωρήθηκε ύποπτο.

Οταν τα στελέχη της ΑΑΔΕ το άνοιξαν, αντίκρισαν χιλιάδες τσάντες και είδη καλλυντικών, όλα με την υπογραφή και το λογότυπο μεγάλων οίκων, που με την πρώτη ματιά ήταν σαφές ότι πρόκειται για παραποιημένα προϊόντα! Αλλωστε, σε περίπτωση που ήταν γνήσια, το εμπόρευμα θα κόστιζε εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως ειδοποιήθηκαν πραγματογνώμονες εκπρόσωποι των εταιριών για να συμμετάσχουν στη διερεύνηση της μεγάλης αυτής υπόθεσης. Οι ελεγκτές μετρούν και ξαναμετρούν τα ευρήματα και ακόμα δεν έχουν τελειώσει! Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τα καλλυντικά εντοπίστηκαν περίπου 30.000 συσκευασίες, ενώ στο κοντέινερ υπήρχαν και 4.770 τσάντες!

Εν όψει των εορτών, που αυξάνεται η αγοραστική κίνηση, το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλύσει την αγορά προϊόντα «μαϊμού», όλα αντίγραφα μεγάλων οίκων, όπως τσάντες, γυαλιά, καλλυντικά, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, ρολόγια. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι καταναλωτές έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα για να πάρουν σε «τιμή ευκαιρίας» ένα προϊόν που δείχνει επώνυμο, αλλά στην ουσία είναι ευτελούς αξίας, ίδιο με αυτά που πουλούν οι… πλανόδιοι αλλοδαποί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής τζίρος των προϊόντων«μαϊμού», με κυριότερες παραγωγούς χώρες της Ασίας, υπολογίζεται σε πάνω από 200 δισ. ευρώ ετησίως. Πίσω από τις απομιμήσεις κρύβονται διεθνή κυκλώματα με οργάνωση και τεχνική αντίστοιχη των καρτέλ ναρκωτικών και της Μαφίας. Σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση του ΟΟΣΑ, η διακίνηση γίνεται με συνεχείς μεταφορτώσεις και επιμερισμούς των φορτίων, ώστε να χάνονται τα ίχνη τους. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια είδη έρχονται ακόμα και αποσυναρμολογημένα, για να μη γίνονται αντιληπτά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...