Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Πρίγκιπας Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Παρά τις προσπάθειες το ζευγάρι οδηγήθηκε στην...

Για 14 χρόνια ο 55χρονος γοητευτικός δευτερότοκος γιος του...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις αυτών που έχετε...

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Ατάκες και φράσεις υπό εξαφάνιση!

Χιλιάδες χρήστες του Internet σατιρίζουν στο Twitter τις αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση.

Τις παλιές καλές εποχές… προ κρίσης, τότε που τα κεράσματα στα μπαρ έπεφταν βροχή και ο «μπάρμπας στην Κορώνη» ισοδυναμούσε με «εισιτήριο» για μια θέση στο Δημόσιο, σατιρίζουν στο Twitter χιλιάδες χρήστες του Internet μέσα από το hashtag με τίτλο «Φράσεις που χάνονται».

Με αφορμή τις τεράστιες αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην καθημερινότητα των πολιτών, τις ιστορικές ανακατατάξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας και απλές στιγμές που πλέον ανήκουν οριστικά στο «ένδοξο» αλλά όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, οι χρήστες του Twitter επιστρατεύουν το χιούμορ τους και δίνουν ρεσιτάλ προσφέροντας άφθονο γέλιο με φράσεις που κάποτε αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων.223hg95h896

Δημόσιο και φτώχεια

Τη μερίδα του λέοντος στις φράσεις που χάνονται κατέχουν αυτές που έχουν να κάνουν με το βόλεμα στο Δημόσιο, την ανεργία και φυσικά την έλλειψη χρημάτων. «Μπες στο Δημόσιο, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει θα πέφτει ο μισθός», «Γίνε δάσκαλος να βολευτείς», «Θα βάλω ξυπνητήρι, αύριο δουλεύω από νωρίς» και «Αύριο πληρώνομαι μισθό και δώρο Χριστουγέννων» είναι μόνο μερικές από τις πιο δημοφιλείς φράσεις που κλέβουν την παράσταση, ενώ ακολουθούν δεκάδες ακόμη όπως: «Σε επίπεδα πληθωρισμού και φέτος οι αυξήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», «Φίλε μου, να αγοράσεις ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Εγγύηση», «Δεν χρωστάω, τα έχω όλα πληρωμένα», «Θα μπω στο Δημόσιο με… δόντι», «Εχω λεφτά στην άκρη» και «Τα λεφτά για μένα δεν έχουν σημασία».

Φιλοδωρήματα

Την τιμητική τους έχουν και φράσεις που αφορούν χουβαρντάδες, φιλοδωρήματα και κεράσματα που πλέον σπανίζουν λόγω γενικής… αφραγκίας. «Κερνάω εγώ, αλλιώς θα μαλώσουμε!», «Γέμισέ το» (στο βενζινάδικο), «Κράτα τα ρέστα», «Δεν ανοίγουμε κανένα μπουκάλι αντί για ποτά», «Με έβγαλε έξω για φαγητό και μετά για ένα ποτάκι», «Πού θα πάμε διακοπές φέτος;» και «Ενα κιλό κρέας, παρακαλώ. – Είναι ενάμισι, να το αφήσω; – Ναι, βρε, άσ’ το!» είναι μόνο μερικές αυτές που προκαλούν άφθονο γέλιο, αλλά και προβληματισμό.

Πολιτική

Τα κόμματα και το γενικότερο αλαλούμ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις φράσεις που χάνονται. Διάφοροι χρήστες έχουν αναρτήσει τα εξής: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τα δύο μεγάλα κόμματα», «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχη να μπει στη Βουλή» και «Σιγά, ρε φίλε, σε λίγο θα μας πεις πως θα συνεργαστούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

«Καλά είμαι»

Μερικές από τις πιο επιτυχημένες ατάκες με hashtag «Φράσεις που χάνονται» αφορούν το πρόσφατο παρελθόν και συνήθειες ή ακόμη και ατάκες που έχουν μείνει αξέχαστες όπως: «Βλέπω ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ», «Μη μιλάς, γράφω κασέτα», «Αλλη μια πόζα να τελειώσει το φιλμ», «Φοράει Strike και καρφώνει», «Να σου καεί το βίντεο», «Δεν σ’ ακούω, πάρε το μηδέν», «Κλείσε το Internet, θέλω να πάρω τηλέφωνο», «Εχεις κενή δισκέτα;», «Θέλεις ξύρισμα», «Κλείσε το κασετόφωνο, μασάει η κασέτα», «Ρε, φίλε, έχεις ένα κατοστάρικο;» και «Δεν ζήσατε εσείς χούντα».

Πάντως, η φράση που πραγματικά κινδυνεύει να χαθεί και που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας δεν είναι άλλη από τον διάλογο «Τι κάνεις; – Καλά είμαι» και αυτό μόνο ευχάριστο δεν είναι, αφού πλέον και τα χαμόγελα είναι υπό εξαφάνιση!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...