Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Θετικά μηνύματα

Ο απολογισμός από τη συνάντηση Σαμαρά με Μπαράκ Ομπάμα.

Τον πρώτο απολογισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως στον Λευκό Οίκο κάνει η ελληνική κυβέρνηση λίγο πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα. Τα μηνύματα «είναι -αν μη τι άλλο- θετικά», όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά. Αυτό είπε άλλωστε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ευχαριστημένος από τη συνάντηση» τόνισε.

Από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία; Κατ’ αρχάς από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να εξυγιανθεί η οικονομία μας και στο ότι εμμέσως πλην σαφώς έστειλε μήνυμα κατά των πολιτικών λιτότητας που συνεχίζει να προωθεί μέχρι και σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. «Η λιτότητα δεν φτάνει» είπε αποφασιστικά και με ήρεμο τόνο ο πλανητάρχης.

Ολα δείχνουν ότι η απόφαση των Αμερικανών να επανέλθουν στο πλευρό της Ελλάδας, ύστερα από μια μακρά περίοδο ελαφράς ψυχρότητας, είναι ειλημμένη. Αλλωστε η βελτίωση της οικονομίας μας θα συμβάλει στη βελτίωση του ευρωπαϊκού κλίματος, κάτι που επιθυμούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες για να προωθήσουν τις αναπτυξιακές τους πολιτικές. Τώρα πλέον όλο και περισσότεροι λένε ότι ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι πιθανό. Θα φανεί μετά τις εκλογές στη Γερμανία, που διεξάγονται στις 22 Σεπτεμβρίου. Πάντως η δήλωση στήριξης που περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου στις κυβερνητικές προσπάθειες από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ήρθε!

Για την ανεργία

Ο κ. Ομπάμα φάνηκε διαβασμένος σε όλα τα κρίσιμα θέματα και, όπως λέγεται, έμεινε άφωνος, όταν άκουσε το ποσοστό ανεργίας που υπάρχει στη χώρα μας και αγγίζει το 28% στον γενικό πληθυσμό και το 65% στους νέους. Ηταν από τα λίγα που δεν ήξερε επακριβώς…

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και για τα ενεργειακά ζητήματα. Στην κουβέντα που έγινε μπήκαν και σε νούμερα, σχετικά με τις εκτιμήσεις των αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που ενδεχομένως να έχει το ελληνικό υπέδαφος. Η Ουάσινγκτον δείχνει να επιζητεί τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, για την οποία και η ίδια άλλωστε θέλει να έχει λόγο και εμμέσως έλεγχο, μέσω μιας σειράς συμφωνιών.

Ο Βενιζέλος

Από τους πρώτους που ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης στον Λευκό Οίκο ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, που έμεινε στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που προέρχονται από διπλωματικές πηγές, ο (και) υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον «έδωσαν ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...