Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Ο Ντίνος πυροβόλησε από φόβο»

Ο Αλεσάντρο Σορώτος μιλάει για τη συμπλοκή με τον «καουμπόι αστυνομικό» στη Σαντορίνη και για τον κουμπάρο του Βοϊδονικόλα που «θόλωσε».

Κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά βρίσκεται στο… σπίτι του στη Σαντορίνη και αγναντεύει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου! Ο Αλεσάντρο Σορώτος, ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών του θρίλερ που αναστάτωσε πριν από λίγες ημέρες το νησί με τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό ενός 29χρονου αστυνομικού, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή Νάξου.

«Οι δικαστικοί κατάλαβαν ότι δεν είμαστε κακοποιοί ή νταήδες ούτε εγώ ούτε ο κουμπάρος μου που αναζητείται. Γι’ αυτό ο εισαγγελέας άλλαξε τη δίωξη από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε απλή σωματική βλάβη, απειλή κατά συρροή και οπλοκατοχή για το κλομπ που είχα» λέει ο 39χρονος επιχειρηματίας και δικαιολογεί γιατί το είχε μαζί του: «Eχω ανοίξει ενεχυροδανειστήριο στη Σαντορίνη. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα γίνει το κακό και ήταν ένα μέσο για την προστασία μου».

Το κακό, όμως, δεν έγινε με κακοποιούς αλλά με αστυνομικούς. Oπως λέει ο Ελληνοϊταλός επιχειρηματίας και επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ., οι δύο αστυφύλακες που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας διασκέδαζαν στο ίδιο νυχτερινό κέντρο στα Φηρά, όπου βρισκόταν μαζί με τη φίλη του και τον κουμπάρο του Ντίνο Βοϊδονικόλα.

«Τον ένα, τον νεαρό, δεν τον ήξερα. Ο άλλος ήταν γνωστός, καθώς είχε ξανάρθει πρόπερσι με απόσπαση ως δόκιμος και είχε δημιουργήσει πάλι πρόβλημα. Είναι ένας “φουσκωτός”, που περπατάει με τα χέρια απλωμένα σαν καουμπόι! Εμείς εδώ τον φωνάζουμε “Τραβόλτα”, γιατί φορούσε μαύρο κοστούμι με ανοιχτό έως κάτω το πουκάμισο, για να φαίνεται η χοντρή αλυσίδα, και τον γιακά απέξω! Πέρασε δίπλα μας σαν μπουλντόζα αρκετές φορές και μας έσπρωχνε» περιγράφει ο Αλεσάντρο Σορώτος.239h8h9658

«Oπλο στο στόμα»

Μέσα στο κέντρο δεν έγινε καβγάς. Oταν, όμως, οι τρεις φίλοι έφυγαν, οι δύο αστυνομικοί περίμεναν στη γωνία κι εκεί άρχισαν όλα. «Περπατούσαμε σιγά σιγά. Μόλις πέρασε μπροστά τους η κοπέλα και ακολουθούσα εγώ, κάποιος με έφτυσε. Oταν πήγα να ζητήσω τον λόγο, ο “Τραβόλτα” έβγαλε το χέρι πίσω από την πλάτη του. Κρατούσε όπλο και με χτύπησε με τη λαβή στο στόμα σπάζοντάς μου πέντε δόντια! Πλημμύρισα στο αίμα. Θόλωσα!» λέει ο επιχειρηματίας που εμφανίστηκε με σπασμένα δόντια και στους δικαστικούς.

Ο Σορώτος έπεσε στο έδαφος και τότε έβγαλε το κλομπ με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς. Ακολούθησε η συμπλοκή στην οποία παρενέβη ο 29χρονος αστυφύλακας, που είχε αποσπαστεί μαζί με τον πρώτο από τη Θεσσαλονίκη για την τουριστική περίοδο: «Δεν το ήξερα το παιδί. Ούτε ήξερα ότι είναι αστυνομικός. Αλλά κανείς από τους δύο δεν δήλωσε την ιδιότητά του. Ωστόσο, δεν έχει σχέση με τον άλλον. Δεν μου επιτέθηκε αυτός. Προσπάθησε να μας χωρίσει».

Πάνω στην πάλη, το όπλο που κρατούσε ο πρώτος αστυνομικός έπεσε. Σύμφωνα με την προανάκριση, ο Βοϊδονικόλας το άρπαξε φοβούμενος για την τύχη του κουμπάρου του. Ξαφνικά, ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί και ο 29χρονος αστυφύλακας σωριάστηκε αιμόφυρτος με διαμπερές τραύμα στον μηρό! «Οποιος και να ήταν, το ίδιο θα έκανε! Αφού μας απείλησαν με όπλο, μοιραία κάποιος θα έριχνε» λέει ο επιχειρηματίας προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον κουμπάρο του και προσθέτει: «Εμείς δεν είμαστε κακοποιοί, ούτε νταήδες για να έχουμε όπλο. Το όπλο ήταν των αστυνομικών, αλλά δεν είναι υπηρεσιακό. Περιμένουμε τη βαλλιστική για να το αποδείξει».

Ο Ντίνος Βοϊδονικόλας εξαφανίστηκε μετά τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, που μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι απειλές

Αμέσως μετά τη συμπλοκή, ο Σορώτος πήγε στο σπίτι του μαζί με τη φίλη του που είχε παρακολουθήσει έντρομη τη συμπλοκή και εκεί δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας που τον καλούσε να παρουσιαστεί:

«Με ξέρουν οι άνθρωποι, δεν χρειαζόταν να έρθουν με σειρήνες και χειροπέδες. Συνεργαζόμουν χρόνια μαζί τους και, όταν νοίκιαζα μηχανάκια, τους εξυπηρετούσα πολλές φορές δίνοντάς τους κάποια από αυτά για να κάνουν παρακολουθήσεις! Αν ήθελα να τσακώνομαι με αστυνομικούς, δεν θα τους βοηθούσα! Αλλά πιστεύω ότι κράτος χωρίς Αστυνομία δεν είναι κράτος. Δεν είχα κάτι να φοβηθώ, έτσι κι αλλιώς, παρ’ ότι όταν τσακώνεσαι με αστυνομικό ξέρεις ότι οι πρώτες ώρες είναι εναντίον σου. Μόλις με κάλεσαν, πήγα. Ωστόσο, μου φέρθηκαν πολύ καλά» παραδέχεται.

Στο αστυνομικό τμήμα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον αστυνομικό με τον οποίο είχε συμπλακεί και, όπως υποστηρίζει, εκείνος άρχισε να τον απειλεί. «Είχε ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά τριγυρνούσε μέσα στο τμήμα. Μου έλεγε ότι ο πατέρας του στη Γερμανία έχει σχέσεις με τη ρωσική μαφία κι ότι θα μου δείξει, να περιμένω λίγες μέρες και θα δω τι θα πάθω και κάτι τέτοια! Το μόνο κακό που έγινε εκεί ήταν ότι τον άφησαν να με πλησιάσει και να με απειλήσει» λέει.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε ΕΔΕ, επειδή συμμετείχαν σε συμπλοκή, αν και εκτός υπηρεσίας, χωρίς να δηλώσουν την ιδιότητά τους. Ωστόσο, η υπόθεση θα φτάσει και στα ποινικά δικαστήρια, καθώς ο Αλεσάντρο Σορώτος είναι αποφασισμένος να ζητήσει τη δίωξη του ενός που τον απείλησε και ανέθεσε στους δικηγόρους του Πέτρο Μαντούβαλο και Ανδρέα Μήτσαινα να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες.

Στα πράσα μέσω κινητού

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Βοϊδονικόλας, ο οποίος αναζητείται για τον τραυματισμό του 29χρονου αστυφύλακα κατά τη διάρκεια συμπλοκής, δεν πρόλαβε να παραδοθεί. Τον συνέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας ενώ κατευθυνόταν προς Κόρινθο με ένα αυτοκίνητο το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έπιασε το σήμα του κινητού του!

Η σύζυγός του Κατερίνα Κωνσταντινίδου, που είχε μιλήσει αποκλειστικά στην «Espresso», είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε ποτέ σκοπό να κάνει κακό σε άνθρωπο: «Πάνω στην πάλη του κουμπάρου μας με τους αστυνομικούς, το πιστόλι έπεσε από τη ζώνη του ενός αστυνομικού και ο Ντίνος το πήρε, επειδή φοβήθηκε ότι θα τον σκότωναν! Ετσι πυροβόλησε ασυναίσθητα, χωρίς να θέλει να κάνει κακό». Η κυρία Κωνσταντινίδου βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη όταν έμαθε τι είχε συμβεί στα Φηρά, όπου ο Ντίνος Βοϊδονικόλας είχε πάει για να περάσει λίγες μέρες με τον ιταλικής καταγωγής κουμπάρο τους: «Δεν είναι εγκληματίας ο Ντίνος και δεν ανήκουμε στον χώρο της νύχτας. Αλυσίδα αρτοποιείων έχουμε!» είχε πει. «Επειδή έχει το ίδιο ακριβώς ονοματεπώνυμο με τον θείο του που καταζητείται χρόνια ολόκληρα, προσπαθούν να τον μπλέξουν».

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...