Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Τηλεοπτικά “Ρίχτερ” εν μέσω θέρους

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του ΑΝΤ1, τα νέα πρόσωπα της πρωινής ζώνης και τα καινούργια παχνίδια για την ερχόμενη σεζόν στα κανάλια.

To καλοκαίρι αποδείχτηκε αρκετά θερμό φέτος, όχι μόνο εξαιτίας του υδράργυρου που σκαρφάλωνε στα ύψη, αλλά και λόγω των τηλεοπτικών μεταγραφών που έφεραν τα πάνω κάτω στον μαγικό κόσμο της μικρής οθόνης. Ο ΑΝΤ1 κατάφερε να μαζέψει μέχρι τώρα την crème de la crème των Ελλήνων παρουσιαστών και αναμένεται αυτή τη σεζόν, παρουσιάζοντας ένα άκρως (όπως δείχνει ο μέχρι τώρα προγραμματισμός) ενδιαφέρον ομολογουμένως πρόγραμμα, να κερδίσει τη μάχη της τηλεθέασης. Η αρχή έγινε με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, με το ζευγάρι στη ζωή και στο πλατό να ανοίγει τον χορό της… φυγής τηλεοπτικών αστεριών από το Mega με κατεύθυνση το κανάλι του Αμαρουσίου. Οι δυο τους με τη συγκεκριμένη κίνηση αιφνιδίασαν τους υπευθύνους του καναλιού, οι οποίοι τους είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή λιγάκι στο… περίμενε και δεν είχαν προβεί σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου τους. Ετσι λοιπόν το πρωινό του ΑΝΤ1 αποκτά άλλη δυναμική, αλλάζοντας το τηλεοπτικό τοπίο.

Ανάμεσα στα ονόματα των συνεργατών τους θα είναι η Λίτσα Πατέρα που αποτελεί σταθερή αξία στο κανάλι του Αμαρουσίου και στις καρδιές των τηλεθεατών, αλλά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα αναλάβει την ενότητα της μαγειρικής. Με τη συνεύρευσή τους στο πλατό Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά επισφραγίζουν την πολύχρονη φιλία τους με την πετυχημένη μαγείρισσα. Αλλωστε ήταν κάτι που και οι δύο πλευρές το ήθελαν εδώ και καιρό. Λιάγκας και Σκορδά αυτή την περίοδο βρίσκονται στην αναζήτηση των προσώπων που θα πλαισιώσουν το πάνελ της εκπομπής, με τη Σάσα Σταμάτη να αποδεικνύεται σταθερή αξία για το ζευγάρι, ακολουθώντας το και στη νέα τηλεοπτική του στέγη.

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ένας εκ των συνεργατών των Λιάγκα και Σκορδά, τιμώντας τη συνεργασία που έχει με το Mega ανανέωσε το συμβόλαιό του για τα δύο επόμενα χρόνια και μάλιστα αυτή τη χρονιά θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε το κανάλι, θα είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές στο «Πρωινό mou», ενώ παράλληλα από τον Οκτώβριο θα παρουσιάζει την ελληνική εκδοχή του πετυχημένου τηλεπαιχνιδιού «Smart Face» μέσα από το οποίο ο κόσμος θα κερδίζει χρηματικά ποσά στον δρόμο, μόνο που αντί να απαντούν οι ίδιοι, θα απαντάει ένας άλλος περαστικός. Ο Δημήτρης, που ανήκει στο δυναμικό του Maga-λου καναλιού από το 2009, φάνηκε πως έδεσε πολύ με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, γι’ αυτό με την απόφασή του να παραμείνει προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στο τηλεοπτικό ζευγάρι, μια και η Φαίη πίστευε ότι δεν χαλούσε η τηλεοπτική τους παρέα. Κάτι τέτοιο όμως, όπως προαναφέραμε, συνέβη και ένας από τους συντελεστές της παρέας που από την πρώτη κιόλας σεζόν κατέκτησε την πρωτιά με μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης θα βρεθεί απέναντί τους.

Λιάγκας και Σκορδά όμως δεν ήταν οι μόνοι που ανηφόρισαν στο Μαρούσι. «Μετακόμιση» έκανε και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που όπως όλα δείχνουν, θα κάνει να κάνει ένα late night show και θα παρουσιάσει και ένα από τα παιχνίδια που έχει εξασφαλίσει για φέτος ο ΑΝΤ1. Δεύτερο σοκ για τους υπευθύνους του Mega λοιπόν, αν και κάποιοι που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις λένε πως η «μετακόμιση» του «Αρνι» στον ΑΝΤ1 αργά ή γρήγορα θα γινόταν, μια και η παρουσία του Γιάννη Λάτσιου -με τον οποίο ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής διατηρεί φιλικές σχέσεις- θα λειτουργούσε καταλυτικά. Το τρίτο «χτύπημα» του ΑΝΤ1 έγινε την περασμένη Τετάρτη, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά τη Μαρία Μπεκατώρου. Στον ΑΝΤ1 είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν. Μέσα από την επίσημη ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν πως η Μαρία Μπεκατώρου υπέγραψε συμβόλαιο, το οποίο εκτός από την παρουσίαση του «Your face sounds familiar», περιλαμβάνει και την παρουσίαση ενός ξένου τηλεοπτικού fortmat. Το κανάλι του Αμαρουσίου φρόντισε να «δέσει» καλά τις νέες του συνεργασίες, γι’ αυτό εκτός του ότι έχει καταφέρει να κλείσει συμβόλαια τριετίας, το μεγάλου ατού είναι οι αποκλειστικότητες.

Ετσι, η Μαρία Μπεκατώρου, μετά την πολύχρονη παρουσία της στο ART που ανήκει στον κουμπάρο της Γιώργο Καρατζαφέρη, και το οποίο ήταν σαν δεύτερο σπίτι της, αποδείχθηκε άσος στο μανίκι των υπευθύνων του ΑΝΤ1, οι οποίοι φρόντισαν να την αξιοποιήσουν στο έπακρο. Βλέποντας την απήχηση που είχε στο τηλεοπτικό κοινό, κατάφεραν να την «κλέψουν» και να την έχουν αποκλειστικά για τις επόμενες τρεις χρονιές. «Χτύπημα» τέταρτο; Ναταλία Γερμανού, που και επίσημα πλέον ανήκει στον ΑΝΤ1 για τα επόμενα τρία χρόνια. Αποχαιρετά λοιπόν το πρωινό του Σαββατοκύριακου στον Alpha και μετακομίζει στη βραδινή ζώνη παρουσιάζοντας ένα late night show. Οι φήμες θέλουν το concept να μοιάζει με το «Chelsea Lately» που προβάλλεται στο αμερικανικό «Ε Entertainment» κι έχει μεγάλη απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό. Μάλιστα η Γερμανού είναι και ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα για το «The Voice», ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, κι ενώ είχε διαρρεύσει ότι προχθές το Mega θα απαντούσε στις μεταγραφές του ANT1, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η αγωνία για το ποιοι θα βρεθούν απέναντι στους Λιάγκα – Σκορδά παρατείνεται, μια και μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε σαφή εικόνα. Οι διεργασίες καλά κρατούν…

Αν και συνεχίζεται το ανακάτεμα της τηλεοπτικής τράπουλας, υπάρχουν κάποιοι τηλεαστέρες που ακόμη δεν έχουν κλείσει κάτι σίγουρο με το κανάλι τους. Πρώτη και καλύτερη η Σταματίνα Τσιμτσιλή που αν και βρίσκεται σε διακοπές με τον σύζυγό της και την κορούλα τους, υπήρξε «θύμα» των ανατροπών. Πρώτα είδε να… χάνει το πρωινό από τους φίλους της Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά και μετά, εκεί που περίμενε να επιστρέψει στην απογευματινή ζώνη, ουδέν νεότερο. Από την άλλη, η Ευαγγελία Αραβανή ακούγεται έντονα ότι θα φορέσει τα παπούτσια του χορού και θα είναι στο «Dancing with the stars», επιστρέφοντας με αυτό τον τρόπο στα τηλεοπτικά πράγματα. Η Νάντια Μπουλέ, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας το «The biggest game of all» που αναμενόταν να προβληθεί την προηγούμενη σεζόν, ενώ η Δούκισσα Νομικού είναι από τα ονόματα που θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με το Μαρούσι, άγνωστο όμως τι θα κάνει. Τέλος, ο Νίκος Μουτσινάς, αν και ακουγόταν έντονα ότι «φλέρταρε» με το Mega για το πρωινό μαγκαζίνο, τελικά με ανακοίνωσή του ο Alpha ενημέρωσε ότι τον έχει «δέσει» με υπογεγραμμένο συμβόλαιο, δίνοντας τέλος στα σενάρια και τις φήμες. Μάλιστα, η συνεργασία του παρουσιαστή με τον σταθμό επεκτείνεται, καθώς θα αναλάβει και την παρουσίαση ενός νέου show-έκπληξη.

Οι κινήσεις του Star

Ενώ ο Σταμάτης Μαλέλης στο κλείσιμο της σεζόν ως καλεσμένος στη «Μεσημεριανή Μελέτη» μιλούσε για τις αλλαγές που θα έρθουν στο Star από Σεπτέμβριο, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα έρθουν τα πάνω κάτω στο κανάλι της Κηφισιάς και ότι ο πρώην διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης θα αποτελούσε παρελθόν για το κανάλι, μετακομίζοντας στον ΣΚΑΪ για τη νέα σεζόν. Το κανάλι της Κηφισιάς από νωρίς φρόντισε να κλείσει το θέμα των μεταγραφών φέρνοντας «τσουνάμι» ειδήσεων λίγο μετά το κλείσιμο της τηλεοπτικής σεζόν. Αφού ανακοίνωσε την ένταξη του Νίκου Χατζηνικολάου στο δυναμικό του, με εβδομαδιαία εκπομπή, αλλά και ως σχολιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, το οποίο θα παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα, ανακοίνωσε και την Πόπη Τσαπανίδου στην πρωινή ζώνη του σταθμού, με τον αρχισυντάκτη της Κώστα Τσιακανίκα να παίρνει τη θέση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης επιστρέφοντας στο Star μετά από χρόνια.

Τι θα κάνουν οι “τηλεμάγειρες” τη νέα σεζόν

Και επειδή η τηλεθέαση περνάει από το στομάχι, ας «γευτούμε» και τα τηλεμαγειρέματα της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν. Ο Γιάννης Λουκάκος θα συνεχίσει να παραδίδει μαθήματα μαγειρικής με την εκπομπή του «Dr. Cook», ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν θα δούμε και την πρεμιέρα του Δημήτρη Σκαρμούτσου που συνεχίζει τα ταξίδια στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό ελληνικά προϊόντα και πεντανόστιμες συνταγές από κάθε γωνιά της χώρας. Στο «Πρωινό mou», αλλά και με δική του εκπομπή από Ιανουάριο θα δούμε τον Ακη Πετρετζίκη, ενώ ακόμη άγνωστο παραμένει το μέλλον του Λευτέρη Λαζάρου που φημολογούνταν ότι θα μετέφερε στη μικρή οθόνη την ελληνική βερσιόν του «Cuccine povere». Από την άλλη, ο Εκτορας Μποτρίνι θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το κανάλι της Κάντζας, συζητώντας παράλληλα διάφορα κόνσεπτ αναφορικά με τις εκπομπές που θα παρουσιάζει.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...